Tudom, hogy millió ilyen kérdés van. De mégis felteszem.170 cm,50 kg sok? 15 éves lány vagyok
Amelyikőtöknek kisebb a testzsír százaléka.
A barátnőm a 165 cm-jéhez képest 57 kg. Én ugyan ilyen magas vagyok, de 60-61 kg vagyok, mégis én vagyok a karcsúbb, feszesebb. Én azért vagyok nehezebb, mert izmosabb vagyok, ő inkább hájasabb. A zsír pedig könnyebb, mint az izom.
Nézd, ez nem úgy működik, hogy minden 150 centis lánynak 40 kilónak kell lenni, minden 160 centisnek 50 kilónak, stb.
A magasság meg a testtömeg még nem fogja meghatározni senkinek a testalkatát. Mindenkinek más a csontozata, az izomzata, mindenkin máshogy oszlik el zsír is.
Nem egy olyan lány/nő létezik, aki 45 kilósan is lötyögős és formátlan, és nem egy olyan, aki 65-70 kilóval feszes fenekű bombázó.
Hogy mi a "normális", azt például a testtömegindex megmutatja, ehhez csak a súlyod és a magasságod kell, de nem 1-2 kiló különbség van a sovány és a normális között, hanem 10-20.
Hogy mi az egészséges, azt meg csak te tudod. 170 centivel 46 kilónak lenni például már nem túl egészséges, mert az már sovány, és a barátnődön valószínűleg épp csak annyi izom van, ami összetartja a csontjait. Meg egy kis bőr. Csinosabb pedig senki nem lesz attól, hogy 5 kilóval kevesebb, mint a másik.
A te 50 kilód egyáltalán nem sok. Ha elkezdenél edzeni, akkor 55-60 kiló is lennél, és úgy lennél bomba formában.
De azt mindenki saját magáról dönti el, hogy vékony, sportos, esetleg husi akar-e lenni. Ahogy magadnak tetszel, ahogy jól érzed magad, olyan legyél. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!