Ha valaki vizen él meg kigyóuborkán egy idő után kórházba kerülhet. Kb mennyi idő?
Na várj, a zöldség meg a kígyóuborka és víz az nem teljesen ugyanaz!! Minden kígyóubi zöldség, de nem minden zöldség kígyóubi! :)
Nem tudom, miket eszel, de biztos, hogy elvileg a vesédnek és a májadnak kellene a méreganyagokat kiválasztani. Azok rendben vannak? Kivizsgálták, vagy csak annyit mondta, zöldség? Ki kell vizsgálni, ha a kiütés valóban a méreganyagoktól van.
Következő kérdésem az lenne a dokidhoz, hogy szerinte mennyi méreg van a most (kora tavasz) kapható zöldségekbe? (Én rengeteget eszem belőlük, de minden alkalommal eszembe jut, jól teszem-e, nem ártok-e vele magamnak.)
Gyümölcsöt ehetsz? Ha nem, nekem ez is sántít, mert a szervezetnek cukorra is szüksége van, no nem finomítottra, hanem leginkább arra, ami a gyümölcsökben van. Enélkül először migréned lesz, aztán elájulsz, és egyáltalán nem fog majd az agyad.
Szóval nem hinném, hogy egy doki ilyen ész nélküli diétát javasolhatna különösebb kivizsgálás nélkül.
Allergiavizsgálat volt, mitől van a kiütés?
Rizst ehetsz? Az mondjuk nem zöldség, de a krumpli igen.
Meg a gomba is. Főtt krumplival és sült gombával már egész jó el lehet lenni. Főtt kukoricával, párolt borsóval, répával is, csak sokat kell enni belőle, és esetleg azt is krumplival.
Egyébként az utasítás nem úgy hangzott, hogy ne egyél húst, csak zöldséges kajákat? Mert nagyon nem mindegy.
Nem látom be, hogy pl. egy biojoghurt mennyiben ártana, hacsak nem vagy laktózérzékeny, de van laktózmentes joghurt is.
Ja, gyümölcsturmix nagyon laktató: banán, frissen facsart narancslé, fagyasztott gyümölcsök (vagy most már van eper), ez mind egybe, turmixolva.
Ráadásul méregtelenítéshez szoktak ajánlani csalánteát és búzafűlevet. Ez utóbbi nem olcsó, de nagyon jó.
Meg - én nem vagyok híve a méregtelenítésnek, mint említettem (és a dokim is megerősítette), erre való a máj és a vese - vannak gépi méregtelenítő módszerek, ha tényleg ennyire súlyos a helyzet.
Hogy a kérdésre válaszolja, igen, ha valaki csak kígyóubit és vizet eszik/iszik, hamar kórházba kerülhet, egyéntől, testsúlytól függ, meg attól, mennyi vitamin- és ásványianyag-tartaléka van a szervezetnek. De ha valaki egész nap különböző típusú zöldségeket és esetleg gyümölcsöket is eszik, abból annyit, hogy dugig legyen, akkor nem fog kórházba kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!