Hogy alljam meg ha masok elottem zabalnak?
Egy honapja etkezem jol. Nagyon edesszaju vagyok es imadom a krumplit es hasonlo nagyon egeszsegtelen eteleket.
Magamban is nagyon nehez megallni hogy ne egyek ilyet, de a baratom raadasul allandoan elottem eszi a sultkrumplit meg a sajtburgert stb. Neki ez az allando kajaja...
Nagyon rossz latni hogy miket eszik egyreszt mert nehez megallni masreszt elkeserito higy en annak ellenere kover vagyok hogy odafigyelek o meg hatalmas mennyisegeket tom be barmibol.
Nem kinalgatja es tamogat de azt nem kerhetem tole hogy ne egyen elottem... csak igy meg nagyon nehez :(
A nagyon egészségtelen étel szerintem nem a sült krumplinál kezdődik (már ha az ember eszik sok mást is, nyilván erre alapozni nagy baj, de ez sok ételre igaz, de erről mindenki másként gondolkodik.
Bizonyára fejben kell valamit átállítani :) Amikor életmódot váltottam, onnantól nem érdekeltek a kizárt ételek. Ma már kissé szigorú az alapétrendem, a szerintem teljesen okésakat eszem is néha, kilengésként vagy beleszuszakolva, pl. fánkot pedig eszembe se jutna, nem is esne jól :D
Plusz gyakorlat. Nálunk mindig van főtt rizs és szinte mindig friss, mert csak 30 dekát főzök egyszerre, az pedig egy nap alatt könnyen elfogy akkor is, ha csak egyikünk eszi. Sose voltam rizsrajongó, de azért néha kell némi önuralom. De a gyakorlattal ez könnyebb (az idővel néha nem, én pl. pár évig lazán kihagytam az imádott krumplimat, aztán megint kedvem támadt rá).
Igen, az élet igazságtalan, az egyik ember rengeteget eszik s könnyen hízó létére is karcsú, mert van hozzá anyagcseréje és aktivitása... S van, aki évekig küzd a fogyással, de egyesek még a súlytartáassal is. Ez ilyen, nincs mit tenni vele.
Szerintem kitartás és könnyebb lesz. Illetve fogj egy egészséges ételt, ami messze finomabb, mint a sültkrumpli vagy süti vagy ami csábít (nem segít, ha neked pont AZ kell, de sokszor azért jól tud kijönni). Annyi remek ételt ehetsz, gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!