Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerinted meddig bírná kaja...

Szerinted meddig bírná kaja nélkül egy 50 és egy 150 kilós ember?

Figyelt kérdés
Csak vízen élve. Elájulás nélkül. Elméleti kérdés.
2016. ápr. 4. 09:18
 1/8 anonim ***** válasza:

max 2 óráig..

De tényleg nem sokáig, mert vagy annyira éhes lesz, hogy enni fog, vagy összeesik az éhségtől. Semmi tápanyagot bevinni, koplalni nagy hülyeség.

2016. ápr. 4. 09:36
 2/8 anonim ***** válasza:
egy 50 kilós szerintem kb 7 napig aztán összeesne, egy 150 kilóson van azért bőven tartalék, elméletileg nagyjából 3 hetet bír ki a szervezet táplálék nélkül, persze vannak extrém esetek, olvastam valahol 30-40 napokról is pl hegyen maradt hegymászókról, akiket több mint 1 hónap után találtak meg. 3-4 nap után már inkább csak feküdni bír az ember, viszont ha jól tudom a nagyon hosszú nem evés (2-3 hét) annyira tönkre vágja a szervezetet, hogy 90%-ba meghal utánna az illető, mivel a szervezete már nem bírja feldolgozni a tápanyagokat.
2016. ápr. 4. 09:52
 3/8 anonim ***** válasza:

Azért ez magasságtól testzsír %-tól, és a fenntartandó aktivitástól, külső hőmérséklettől is függ.

Amúgy kb 3 +-2 hét szerintem, egyéntől függően.

2016. ápr. 4. 11:52
 4/8 anonim ***** válasza:
58%
Első :D max 2 óráig? Tehát te két óránként eszel, vagyis egy nap 12-szer? Wtf
2016. ápr. 4. 12:06
 5/8 anonim ***** válasza:
Én ma még nem ettem, genetikai csoda vagyok, pedig élek. :D
2016. ápr. 4. 13:35
 6/8 anonim ***** válasza:

ma 12:06

Nem eszek napi 12 x. De ápolónőként túlsúlyos emberekkel foglalkozom akiket orvosi segítséggel igyekszenek lefogyasztani. Sokan 150 kg-ak vagy több és a gyomorgyűrű behelyezése csak akkor lehetséges ha valaki ezért jön, ha lefogy legalább 15-20 kilót. Sokukkal beszélgettem, és bár egy lakatlan szigeten ahol nincs élelem elvileg kibírnák 2 hétig evés nélkül a való világban az elmondásuk szerint 2-4 óra múlva már ennének valamit, mert éhesek..

2016. ápr. 4. 16:36
 7/8 anonim ***** válasza:

Én 65 kilós vagyok, egy hónapig tuti nem lenne nagy gond, vannak tartalékaim (kivéve talán a magnéziumot. számítanék izomgörcsökre, s nem tudom, mi lenne később, ez mondjuk nem jó). Utána nem tudom, egy idő után ugye beütne a skorbut, de a magnéziumhiány miatt az idegrendszerem sem állna jól...

Az, hogy a második héten NAGYON morc lennék, az más kérdés. Az első is szokatlan lenne, de nem a ketózis miatt, az okés. Már a szénhidrátdús korszakomban is simán bírtam párnapos böjtöt, még csak éhes sem voltam különösebben, ami el is várható ketózisban.

Egy 50 kilós, ha elég magas, már kevesebb izom- és zsírtartalékkal rendelkezik, ami probléma nélkül használható. De az is elég fontos, hogy mennyire egészséges s milyen tartalékai vannak a legfontosabb mikrotápanyagokból.

A 150 kilósnál a kalóriatartalék igen szép, bizonyára valami extra izma is akad, hisz cipeli a súlyát, de a többi tápanyag ugyanúgy elfogy nála is, mint másnál. S ha a nélkülözhető izom előbb fogy el, akkor sem ér sokat az ekkora hájjal (de nincs adatom, amivel számolhatnék. az valószínű, hogy az izomvesztés nem lesz közel sem olyan gyors, mint a zsírvesztés, de többet nem tudok mondani). Ha eddig sokat evett, ami valószínű, akkor, ha viszonylag jó az étrendje, egész jól állhat mikrotápanyagokkal.

De konkrétan nem tudom, mi történne, csak azt, hogy egypár hétig sokan bírják akkor is, ha feleslegük nincs sok, de izmuk még rendesen akad.

2016. ápr. 4. 22:26
 8/8 anonim ***** válasza:

Figyelmen kívül hagyod, hogy az esszenciális aminosavak híján nem tud teljes sebességgel végbemenni a ketontestek képzése és így a ketózison keresztül a tartalékok felhasználása. Azaz hiába van tartalék elájulnál annyi idő után, még úgy is, ha nem kell különösebben mozogni, és még túl hideg sincs.

A rövid koplalás/ a hosszú időn át tartott szükségesnél kisebb energiatartalmú étrend csak egy teljes igénynél alacsonyabb mobilizálást vár el, ezért működik, a szervezetnek sokkal nagyobb teher a teljes igény fedezése.

A leningrádi ostromnál sem "csontkollekciók " estek össze, és haltak éhen.

2016. ápr. 4. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!