Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hány kilót kelllene ideálisan...

Hány kilót kelllene ideálisan fogynom?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok, 156 cm és 64 kg. Közepesen erős csontozatú. Mennyi lenne az ideális súly a számomra? Tudtok esetleg egy könnyebb gyakorlatokból álló edzést, főként hasra és combra?
2016. ápr. 2. 07:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Nincs olyan, hogy ideális testsúly. Persze vannak szélsőségek,de sokmindtől függ,ki hány kg. Csontozat, izomtömeghez,zsírtömeg,fiú vagy lány (amit pl. nem írtál ide). Én pl. 177 cm/92 kg/F vagyok elég jelentős izomtömeggel (mivel súlyzózok), de ezekkel a paraméterekkel nézhetnék úgy is ki,mint egy vágósertés. Edzeni pedig nem csak combra, hasra kell, (nincs helyi zsírégetés) hanem teljes testre. A shop.builder.hu-n találsz edzésprogramot a gyakorlatok leírásával illetve az étkezéssel kapcsolatban is vannak ott infók. Ez utóbbi egyébként fontosabb, mint az edzés.
2016. ápr. 2. 08:09
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha a zsír/izom arány rendben van, akkor neked az ideális súly 50 kg körül van, úgy 45 és 61 közt ideális.

Könnyebb gyakorlatból álló edzés túl sokat nem ér, főleg, hogy helyi zsírégetés nincs. Izmot erősíthetsz helyileg, de attól onnan nem megy le a zsír. Amit neked kellene: jól beállított diéta, és rendszeres sport.

Diéta: a jó diéta az az, amivel minden szükséges tápanyagot beviszel, de kevesebb energiát, amit a szervezeted zsírból pótol. A mondat első része rád különösen érvényes, hiszen kamasz vagy, fejlődésben vagy!

A lényeg: egyél minél egészségesebben, húsok, zöldségek, sajtok, tojás. A tésztát próbáld lejjebb vinni, azok is teljes kiőrlésűek, illetve lassú felszívódásúak legyenek (durum, zabpehely). A cukrot, amennyire csak lehet, kerüld! Így a felesleges nasikat, cukros löttyöket is!

Sport: mindegy mit, csak mozogj, intenzíven (önmagadhoz képest), és rendszeresen. Találj olyan sportot, amit élvezel, amit hosszú távon életed részévé tudsz tenni.

Erre jó a futás, bringa, úszás, lovaglás, csapatjátékok, akár az asztalitenisz is. A lényeg, ne érezd azt, hogy kényszerből csinálod!

2016. ápr. 2. 08:39
 3/3 anonim ***** válasza:
Èn 43 kg vagyok ugyanennyi centivel 13/l .De lehet ez már kevès. Sztem 45-50kg
2016. ápr. 2. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!