Így beindulhat a fogyás? 15/L
Sziasztok!
160 cm magas vagyok és 63kg. Konkrét célom, hogy hány kg szeretnék lenni, nincs, csak lapos hasat és a hurkácskáimat szeretném minimálizálni.
Úgy szeretném, hogy:
Heti 3× 20 perc kardio, 30perc kemény edzés(guggolások, kitörések, fekvőtámasz, felülések, stb), majd 20 perc kardio (ezt kedd, szombat, vasárnap)
Illetve mindennap edzenék popsira, meg hasra(guggolás, kitörés, felülések, hasprés)
Mindemellett napi 1,5-2 liter folyadék bevitel(víz)
Plusz egy átlagos iskolai napomon az étkezés így nézne ki(eddig is így étkeztem, de sportolásra nem volt időm, de mostmár van) :
Reggelire egy magvas zsemléből készült, felvágott+margarin+zöldségek, illetve gyümölcsök(alma, banán, stb)
Ebédre:
Magvas zsemle, banán, görög joghurt, néha jó reggelt
Ha hazaérek általában van itthon főtt étel(ezen nem tudok változtatni), de van hogy ketten vagyunk itthon a testvéremmel, ilyenkor rántottát szoktunk enni, vagy valamilyen tojásból készült egyszerű ételt, vagy sült vagy főtt burgonyát.
Később 1-2 almát szoktam megenni ha megéhezek.
Hétvégén pedig mindig van főtt étel, ilyenkor ebédre főtt ételt eszek, ennél feleadagra gondoltam, illetve a reggeli-vacsora általában vagy gyümölcs, vagy szendvics(mint hétköznap reggel)
Mi a véleményetek?
Nem igazán értek hozzá, kérlek ne szóljatok le. Köszönöm a válaszokat előre is!
(és nem feltétlenül nyárig akarok ilyen alakot, szépen fokozatosan)
15/L
Vannak még értelmes tinik, ez azért biztató. Nos, nem szőrszálhasogatok itt, nagy általánosságban OK, amiket írsz. A tojás nagyon jó, tápanyagdús étel, szénhidrátszegény, laktató...
A felülést nem szokták ajánlani, inkább a hasprést, jobb a gerincnek.
A fogyást persze a mennyiség, pontosabban a kalóriaegyenleg fogja meghatározni, ezt nem tudhatjuk előre. De a kiindulás jó, majd változtatsz, ha nem jönne el a siker. De ha nem eszel túl sokat, mennie kell így, pláne mozgással.
Nem érdemes egy izmot minden nap edzeni. Az izom nem az edzés alatt, hanem pihenés közben fejlődik. Ha minden nap edzeni akarsz, akkor oszd fel az izomcsoportokat (pl. mell-hát-váll egyik nap, láb-kar-has másik nap). Vagy akár mehet három felé is (pl. mell-tricepsz, hát-bicepsz, láb-has). Ha nem akarod felosztani, akkor az edzések közt hagyj egy nap pihenőt. Ezeken a napokon csinálhatod a kardiót, vagy hosszabb aerob edzést (pl. egy óra tempós gyaloglás).
Az étkezésben ne a főtt kaja adagját csökkentsd, mert remélhetőleg abban van a legtöbb tápanyag. Attól függ, hogy főznek rád. A többi étkezésed nem valami jó.
Ha nem jön az eredmény, ezeket érdemes elhagyni: jó reggelt, banán, magvas zsemle, margarin, felvágott. A jó reggelt egy cukros vacak. A banán magas cukortartalmű gyümölcs. Napi egy darab nem teszi tönkre a diétát, de könnyen túl lehet lépni a napi keretet vele. A margarin nem a legjobb zsírforrás, inkább üres kalória. A magvas zsemle kalóriatartalma valószínűleg még nagyobb, mint a simáé. Az olajos magvakban sok a kalória, viszont némelyik jó zsírforrás. Ha mindenképp kenyeret akarsz enni, akkor teljes kiőrlésűt válaszz, de olyat, ami tényleg az. Onnan a legkönnyebb megismerni, hogy rohadt tömör, agyon lehetne ütni vele valakit. :) Zsemlében még nem láttam, lipótiban van ilyen kenyér, meg biztos máshol is. A felvágottakba minden szemetet beleraknak, és általában rengeteg telített zsír van bennük. Ha mindenképp kell, akkor csirkemellsonka, csakis jó minőségű, aminek 90% körüli hústartalma van. Ezek csomagoltan vannak, és jó drágák.
Amit megfontolnék felvenni az étrendbe: zabkása, saláták és párolt zöldségek sovány húsokkal, hal, sovány tejtermékek (sovány túró, cottage cheese).
Nem kell ezt mindet egyik napról a másikra, de ha azt látod, hogy nincs meg a heti 0,5 fogyás sem, akkor lehet szép fokozatosan lecserélni a fölösleges kalóriákat ezekkel a dolgokkal.
Olvasgass a témában, én a testépítő oldalakra esküszöm. Az alapok fent vannak a builder.hu-n, de érdemesebb több helyen is tájékozódni. Builderen van két ingyenes ebook, amit érdemes lehet elolvasni: Sárga kapszula, Amit a zsírégetésről tudnod kell.
Amit nem kell a testépítő médiából megenni, azok a táplálékkiegészítők. Ha rendben van az étkezésed, akkor nincs rájuk szükséged. Hiányosságokat lehet vele pótolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!