Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kakaó cukor nélkül?

Kakaó cukor nélkül?

Figyelt kérdés
Fehérje alapú diétán vagyok viszont nagyon vágyok az édességre vagy csokira :) vettem már natúr joghurtot, túrót ízesítettem már mindennel, de az agyam nem hagyja hogy átverjem. Kérdésem: egy kiskanál zsírszegény kakaópor tejjel és édesítőszerrel belefér a diétába, vagy szedjem inkább össze magam és felejtsem el ha eredményt akarok?
2016. febr. 19. 13:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Kiskanál zsírszegény kakao meg 2-3 deci tej meg édesítő van vagy 100-150 kalória, ezzel biztos nem vágsz oda semmilyen diétát.
2016. febr. 19. 13:22
 2/7 Szabi.L ***** válasza:
100%

Persze, belefér a zsírszegény kakaópor, a lényeg, hogy ne ilyen nesquikes cukrozott marhaságokat vegyél.

Fehérje táplélék-kiegészítőn nem gondolkoztál? Rengeteg ízben van, és nagyon finom.

2016. febr. 19. 14:03
 3/7 anonim ***** válasza:

Sosem próbáltam zsírszegény kakaót, de rosszul hangzik. A csoki leginkább zsír, ha jóféle, s a kakaó eleve zsíros, de ha egy keveset eszel belőle, az nem gond. De semmi értelme zsírszegénnyel vacakolni, ha jót akarsz, szerintem.

Ha én csokira vágyom, házi csokiszószt eszem, kakaó, kókuszzsír (ez a fele), xilit (mert az finom, az van és amúgyis, a csoki elsősorban a páromé s ő xilites)... Durván zsíros és kalóriadús, de senki sem kényszerít rá, hogy 5-10 grammnál többet egyek belőle. Ennyi belefér. Amúgy tojássárgáját belekeverve csokikrém lesz, de ha valaki fél a nyers tojássárgájától, az próbálkozhat kókusztejjel is, ami szintén zsíros, de a csokinál ez alap.

Mondjuk nekem vannak kakaós édességreceptjeim, amiben nincs is hozzáadott zsír, mégis jó. De abból kicsit több is kell.

Sütit sokkal könnyebb nem annyira iszonyúan zsírosan enni, a csoki a legneccesebb. Bár a csokiból kell a legkevesebb, szóval jó ez így.

2016. febr. 19. 14:08
 4/7 A kérdező kommentje:

#2: Gondolkoztam a csokis ízesítésű fehérje porokon, lehet végül az lesz csak nehogy rákattanjak :D

#3: az ilyen kókuszzsíros cuccokban nem hiszek, nekem kicsit mű. A zsírszegény kakaó meg csak annyit jelent, hogy a kakaóvaj tartalma nem a legnagyobb. Észre se lehet venni, de jobban hangzik :D

2016. febr. 19. 14:47
 5/7 Szabi.L ***** válasza:
Nyugodtan rákattanhatsz, nincs bennük semmi rossz. Persze nem ész nélkül kell fogyasztani, de naponta 2-3 adag simán mehet.
2016. febr. 19. 14:57
 6/7 A kérdező kommentje:
2-3 adag? akkor veszek. :D Köszönöm a tippet.
2016. febr. 19. 15:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia! Cukor nélkül nehéz lesz a kakaóport a tejben elkeverni. Tipp: tejhabosító (ez az elemes izé, az egyik vége a nyele, a másik végén miniatűr habverőszerűség van, elemmel működik), ezzel el tudod keverni. Apa csinált magának időnként ilyen álkakaót, tej+kakaó+édesítő, azt mondta, más, mint a kakaó, de finom.
2016. febr. 19. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!