Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért állítja, hogy le akar...

Miért állítja, hogy le akar fogyni, ha folyton eszik?

Figyelt kérdés

Egyik kolléganőm nyár eleje óta van a cégnél, látta, hogy rugalmas, bármikor kimehet enni, ezért augusztus elején azt mondta, hogy fogyókúrába kezdett, ami szerint naponta 9-től 6-ig 3 óránként kell ennie előírt dolgokat. (86 kg volt és kb.160 cm.) Kb. 2-3 hónapig látszólag be is tartotta, persze néha-néha azért kapott be édességet.

Azonban október környéke óta állítólag heti egyszer eljár konditerembe, viszont ugyanúgy háromóránként eszik csak mindig egy normál ebédnyi adagot, emellett az irodában folyton azt látom, hogy eszik, velem szemben ül. Először kerülte a szendvicset, már két pofára tömi, illetve gyakran hoznak a többiek édességet, főleg csokit, otthon sütött süteményeket. Tegnapelőtt fánkot sütött egy idősebb kolléga, még csak az elhízott kolléga közelébe se rakta, mert tudta, hogy fogyózik, erre ő rárepült egy "jáááj olyan vagy hogy itt csábítgatsz" mellett és rögtön benyomott 3-at, majd utána óránként 1-et amíg volt.

Igazából nem is érdekelne, de nagyon bosszantó, hogy magától hangoztatja, hogy fogyókúrázik, közben önként is tömi magába a kaját, ezen kívül ha valaki hoz édességet felfalja az egészet "egy jáááj egy gonosz vagy én fogyózok de muszáj vennem" mellett és már 86 kg-ról szerintem egy 20 kilót simán felszedett, mert a segge külön utakon jár.

Nemrég ebéd közben szintén mesélte, hogy ő próbál lefogyni, de PCOS-e van és emiatt van elhízva. Lehet, hogy valóban van neki, az elhízását meg rá is foghatná, ha nem azt látnám, hogy folyamatosan zabál.

Szerintetek miért állítja, hogy fogyózik, ha folyton eszik?

Nagyon bunkó lennék, ha a következő fogyókúrás meséje közben megkérném, hogy :árulja el ha fogyózik miért eszik ennyit, nem az lenne a lényeg hogy keveset egyen?

2016. febr. 17. 18:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen marhákat én inkább ba.zogatni szoktam, aki ennyire hangoztatja a fogyókúrát, közbe 2x annyit eszik mint előtte és láthatóan hízott. Mindig meg kell dícsérni, h látszik mennyit fogyott, aztán odabiggyeszteni egy gúnyos mosolyt. Talán észbekap és vagy csendbe marad végre, vagy szégyenébe tényleg lefogy.
2016. febr. 17. 19:02
 2/12 Szabi.L ***** válasza:

A fogyókúrának nem az a lényege, hogy keveset együnk.

Kb. így néz ki egy valóban diétás étrend: [link]

Van aki nem bírja betartani, az sajnos nem fog lefogyni.

2016. febr. 17. 19:18
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Na jó,de az se,hogy folyamatosan tömjük magunkat mindennel,amit érünk. Én biztos megkérdezném,hogy ő elhiszi-e,amikor azt állítja,hogy csak 3 óránként eszik,és észrevette-e,hogy folyamatosan édességekkel tömi magát?!
2016. febr. 17. 19:50
 4/12 A kérdező kommentje:

Így van, valóban nem az a lényege a diétának, hogy keveset eszünk, hanem az, hogy kevesebbet. Ennek az az oka, hogyha valaki annyi kalóriát visz be, amennyit eléget, akkor nem történik változás, ha többet, mint kell, akkor bizony tovább hízik, és a kulcs: ha kevesebbet, mint amennyit eléget, illetve kevesebbet annál, mint amennyit szokott, akkor beáll a fogyás.

Emellett ő nem is mozog, az, hogy elmegy egy héten egyszer egy órára a kondiba nem jelent semmit, hiszen a hét többi napján felkel, felül 15 percre a buszra, sétál kb. 2 percet míg beér a céghez, ott tesped egész nap a széken (néha kimegy a konyhába meg mosdóba, ami pár méterre van), aztán visszabuszozik 15 percet, majd az elmondásai alapján kikövetkeztethető, hogy otthon is csak ül vagy fekszik.

Látom én az étrendben, amit bemásoltál, hogy nem az a lényeg, hogy keveset egyen, viszont az általad mutatott étrendben nagyrészt diétás dolgok vannak, mint pl. zabpehely, erről közismert, hogy eltelít kis adagban is. Joghurt, csirkemell, gyümölcsök... szerinte felérnek a fánkkal (nem is egyel), csokoládéval, muffinnal, kenyérfélékkel?

Nem hiszem...De még ha kis adagban enne édességet az is talán érthető lenne, hisz mindenki megkívánja olykor, de napi szinten nagy mennyiségben, közben hangoztatva, hogy ő diétázik szerintem kicsit gáz.

2016. febr. 17. 20:51
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Azért zabpehelyből is van, akinek 15 deka kell minimum meg még azért valami, ami megdobja a kalóriatartalmát, hogy azért jól is lakjon, ne csak a gyomra legyen tele... De ez nem fontos most.

Ne foglalkozz vele, ha ő akaratgyenge, illetve annyira nem is akar fogyni, az az ő baja. Értem, hogy zavar, de ez enyhe szint, én hallottam már emberekről, akinek cukrot/krumplit nyomtak bele a saját, szigorúan nem szénhidrátos ételébe a munkatársak... Na az a nehezen kezelhető.

Teljesen igazad van, bődületesen rosszul csinálja a dolgot. Fánkból egy is be tud kavarni a napba, de egy csomó, jaj... Egyértelmű, hogy teljesen rosszul csinálja, de ezzel nem tudsz mit tenni. Nem lennél bunkó, ha megkérdeznéd, mégis ezt hogyan gondolja... Szerintem csak nem tud parancsolni magának. Azt értem, hogy a csábításkor nem érdeklik a távlati dolgok, engem sem motivál, hogy egyszer majd karcsúbb leszek s én is hedonista vagyok, de azért nem zabálok ész nélkül mindenfélét, mert nem tudok nemet mondani...

2016. febr. 17. 20:59
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz vele,az ő baja. Van rosszabb,amikor az ilyen fikázza és sértegeti a környezetében élőket ,hogy "hú de kigömbölyödtél" "te most híztál egy kicsit,ugye ?" ,"miylen jó kis husi vagy.."

Nekem volt ilyen munkatársam ,akkor 172 centihez 55 kiló voltam,hosszútáv futó és rendszeresen engem b@.sztatott burkoltan,hogy dagadt vagyok :D És ő mindig "dundinak" becézte magát,közbe egy 100 kilós beképzelt dagadék volt .

Én is volt h 78 kilóra meghíztam sajnos később,nem bújkáltam persze de inkább szégyelltem magam,mintsem játszam az agyam a többiek előtt,hogy mekkora fogyókúrába fogtam közbe meg tömöm a fánkot .

Az az igazság,hogy a kövérség komplexust okoz az embernek ,kiből így,kiből úgy jön ki,én belül nagyon rosszul,nyamvadtnak és dagadtnak éreztem magam csendben .

Vannak,akik álpoénkodva előadják,hogy ők mennyire vidámak,gyönyörűek,és amúgyis kapja be mindneki aki normál testsúlyú,mert a férfiaknak nem kellenek a "csontok".

A te munkatársad így kompenzál,hazudik saját magának is ..

2016. febr. 17. 23:11
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
Tipikus nő. Más élete érdekesebb számodra mint a sajátod. Engem férfiként mért nem izgatnak az ilyenek? :)
2016. febr. 18. 10:03
 8/12 A kérdező kommentje:
Mert valószínűleg nem kell a beszámolóját és panaszáradatát, sopánkodását hallgatnod nap mint nap arról hogy le akar fogyni slde nem sikerül, mellette tömi magát? :)
2016. febr. 18. 13:32
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván olvasta valahol, hogy három óránként kell enni, és ott meg is állt, a folytatás nem érdekelte.

Én az időgép megépítésére készülök pont ugyanígy.

2016. febr. 18. 14:02
 10/12 A kérdező kommentje:
A bosszantó benne, hogy végigolvasta mit lehet enni amit kb. 2 hónapig be is tartott persze egyre kevésbé sőt még testmozgásra is kért tanácsot egy hozzáértőtől amiért 17 ezret fizetett, persze a szakértő a hülye aki átvette mert nem segítettek a gyakorlatai...
2016. febr. 18. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!