Vacsorára 3 alma sok?
7:20kor vacsiztam.
173cm, 55kg vagyok, most kezdtem fogyózni. Imádom az almát, az baj hogyha sokat eszem belőle? vagy az hizlal?

Most mit piszkáljátok? Lehet olyan, hogy valaki súlyra rendben van, de mégsem úgy oszlik el rajta. Én 60 kiló vagyok, régen is ennyi voltam, és nem voltam dagi, viszont idő közben szültem egy gyereket, és az a 60 kiló már nem pont úgy oszlik el rajtam, mint régen. Én kb. akkor néznék ki jól, ha 50 kiló lennék, pedig a kalkulátor szerint teljesen ideális a súlyom. Ez van. Ha le akar adni pár kilót, az az ő dolga, nem kéne piszkálni, mert nem azt kérdezte, hogy kell-e fogyóznia, hanem azt, hogy baj-e ha este megeszik három almát.
Amúgy nem baj.

Szerintem is nagyon sovány lehet a kérdező. Akkor is, ha a 3 alma egyáltalán nem sok.
Szerintem létezik olyan, hogy testalkat. Azzal pont nem lehet semmit kezdeni, mert velünk születik. Ha nem vékony a combja valakinek, az nem feltétlenül a lustaság/kövérség okán olyan, hanem, mert ezt örökölte anyutól, és nem aranyórát.
Én voltam 45 kg., és akkor is széles volt a csípőm, vastag a combom. Természetesen arányaiban, a testem többi részéhez képest. Vért izzadhattam, sportolhattam, akkor is így maradt.
Most 56 kiló vagyok (közben eltelt pár év, szültem 4 gyereket). Nem vagyok kövér, sőt, most sokkal jobban érzem magam a bőrömben. Érdekes módon a csípőm, combom nem lett nagyobb, de nőiesebb, harmonikusabb lett az alakom.
Kedves kérdező, nem lehet, hogy nálad is alkati adottság?

Én sejtem miről beszélsz, én 175-176 cm vagyok és fiam fogantatása előttig 57 kg voltam, én azt a súlyt szerettem. Szerintem hasonló alkatok lehetünk, én is mindig azt mondtam, hogy nagy a seggem:) lehet inkább tényleg sportolni kellene, én pl. kis futást vagy valami karidot javasolnék. Én is sokat mozogtam, de sosem tetszett a combon oldalán lévő kis izé.. de ez alkati kérdés... lehet neked is az van, az a bajod magaddal. Most 5 kg szándékoznék fogyni, hogy visszaférjek a szülés előtti nadrágjaimba, mert nincs kedvem ruhatárat cserélni, viszont 57 kg alá én nem mennék, egyszer voltam 55 kg, és akkor sem tetszettem magamnak, tehát szerintem nem az 55 kg alá fogyás a megoldás nálad sem. Viszont még ami nálam van, az az, hogy a csípőm, meg a derekam nagyon érzi ezt a "súlytöbbletet" főleg úgy, hogy a lépcsőn még a 11-12kg os fiamat is cipelnem kell babakocsistul. (de anélkül is máshogy mozgok) (nekem sajna szarok az ízületeim).
Még amit fontosnak tartok: kb. 57 kg vagyok kb. 14 éves korom óta, de teljesen máshogy oszlott el anno a súly és máshogy 2 évvel ezelőttig.
A 3 almát meg nyugodtan edd csak, még többet is, az alma vízhajtó és salaktalanító is! Esetleg kis masszázs- vagy legalábbis fürdőszivaccsal való átdörzsölést ajánlanék még az általad kényesnek vélt területeidre.
Ja és még valamit, én is utáltam amikor a súlyommal csesztettek, hogy mért nem hízol, olyan vékony vagy... rád férne pár kiló, adjak? a testtömegindexem meg teljesen jót mutatott az alkatomhoz, mert ugye 4 vgy 5 féle van, nem csak egyféle, van a nagyon vékony testalkatúaknak, a vékony, normál és vastagabb testalkatúaknak ha jól tudom még 2 féle kiszámolt normál testtömegindex. Én most nem érzem jól magam a bőrömben, és persze hálát adhtok az égnek, hogy csak 5 kg- maradt rajtam a 20 kg ból.. de anno sportoltam én is ezerrel, nem átlagról kezdtem a szülést.. ne bántsátok kérlek:)) ő tudja mit szeretne, mi a jó neki:)
Kedves 22:28, köszönöm! :) 21:13-ös, itt nem hánytatásról meg ilyenekről van szó. Félreértettél. Nem csontsovány akarok lenni, csak azt, hogy ne érezzem magam rosszul, ha fürdőruhában vagyok.
Az a helyzet, hogy mondják nekem is, hogy inkább hízzak mint fogyjak. Nem tartom kövérnek magam, persze igen, sokak szerint vannak problémáim az önértékelésemmel. Nem akarok sokat fogyni, csak pár kilót, és nem éheztetéssel. Szeretném magam jól érezni a bőrömben, úgy hogy sokat mozgok, és egészségesen táplálkozom.
Nem vagyok nagyon sovány, sőt, mások szerint vékony, de nőies. Valószínűleg alkati adottság is az hogy nem elég vékony a combom.. De szerintem akkor se fog ártani ha leadok egy vagy két kilót. És itt nem anorexiáról beszélek. Voltak már ilyen gondjaim, tudom milyen az, kórházba is kerültem, és soha többet nem akarok olyat.. Vigyázok magamra. :) Lehet, hogy csak még nem tudom elfogadni hogy megváltozott az alakom. o.o
12:24-nak is nagyon köszönöm a választ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!