Milyen lisztből csináltok süteményt?
Dia wellness-t használtam eddig. De most ott botrány van....
Szafi fitt termékek meg nagyon drágák nekem.
Hol vegyek olcsóbban ilyesmi termékez?
Igazából megvagyok süti nélkül is, de ha sütök, különböző olajos magvakat és magliszteket használok, állagjavításra többnyire útifűmaghéjat, mert a tápika túl szénhidrátos (néha azért jó, az íznek is, de inkább palacsintába kerül), a konjacliszt pedig túl drága. Ahogy a mandulaliszt is.
Persze liszt nélküli sütik is vannak (szinte csak tojásból), de azok nem annyira sütisek.
A kényelmes, kész dolgok drágák, ez ilyen, de a neten vannak receptek... Plusz a drága se gond, ha keveset eszel belőle, a pékségek gluténes cuccai is roppant drágák, ha nem a sima kenyeret és kiflit veszed.
A szaffisokon rajta van az összetétel, lehet próbálkozni, a kókuszliszt még nem olyan extrém árú... De én pl. mindig konjacliszt nélkül sütök s még a párom anyjának is ízlett a tegnapi csokiszószos paleo pite, pedig neki egészen más étrendje van, mint nekem, sütni is jól tud, nem egyszerű ilyesmivel levenni a lábáról (azért igyekszem, mert cukorbeteg lett és nem tud szénhidrátszegényen sütni).
zabliszt (vagy őrölt zabpehely) + állag javítás céljából teszek bele tk. lisztet. A zabliszt önmagában szerintem kicsit kesernyés ízt ad az elkészített ételnek.
A zabpehely 200 ft, a zabliszt 500.
Én se vennék zablisztet, sokszor még a sima darálatlan zabpehely is jó sütibe, mert kis puha cucc és nem baj, ha nem sima az eredmény. Máskor persze darálni kell. Az más kérdés, hogy nem szeretem a zab ízét, de én úgysem eszem szénhidrátbombákat. A páromnak viszont jók s pici mennyiségben használva érdekes módon én is jobbnak érzem a dolgokat.
Ha kakaós sütiről van szó, az adott esetben meglepően sok lent elbír, pedig azt normálisan csak keveset használok, mert töményen nem jó, bár a zabnál azért sokkal jobb.
A len pedig olcsó, főleg a kalóriatartalmához képest, de ami nekem fontos, szinte nincs nettó szénhidráttartalma.
Kinek mik a prioritások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!