Miért nem fogyok? Mi lehet a baj?
Sziasztok!Összeállitottam magamnak egy 800 kcalás étrendet amit minden edzésnapon azaz hétfő kedd csütörtök pénteken betartok és emellett naponta 9 km-t futok illetve 8km-et biciklizek a +1 óra testépitésről nem is beszélve. A súlyom azonban nem változik és már 3 hete van ez igy de még semmi.
Válaszokat előre is köszönöm

Ez jó kérdés!!Amióta én is odafigyelek mit eszem mivel és mikor azóta híztam:(
Szerintem neked a sok edzés miatt lehet gyarapodott az izomzatod ,átalakult a zsír és azért nem érzed,hogy fogytál volna.

Hát nem tudom, szerintem ez a tartalék üzemmód-teória sem igazán állja meg a helyét... Többször volt olyan az életemben, hogy nagyon összejöttek a rossz dolgok, és ha én lelkileg rosszul érzem magam, akkor nem nagyon tudok enni. Volt egy különösen durva időszak, amikor szó szerint naponta 2 falat ételt ettem a végén már, kórházban feküdtem, anyámék minden nap más kedvenc kajámat hozták be, ami rendre a szobatársamnál kötött ki, mert én nem bírtam megenni. Nagyon-nagyon lefogytam és amikor helyrejöttek nagyjából a dolgok, akkor fokozatosan visszajött az étvágyam is, de mégsem híztam vissza! Szóval nem tudom, ez a tartalék üzemmód dolog lehet, hogy azoknál megállja a helyét, akik túlsúlyosak és sokat esznek, de egy átlagos vagy vékony testalkatú embernél valószínűleg nem.
Ami a fogyásodat illeti: lehet, hogy az a 800 kcal olyan ételtípusokból áll, amik téged hízlalnak. Én pl. mindentől hízok ami hús, legyen az felvágott vagy roston sült csirkemell. Pedig disznóhúst egyáltalán nem eszem. Plusz izomzat csak kb. 3 hónapos rendszeres edzés után kezd épülni, szóval biztosan nem amiatt nem fogysz. Ami még valószínű: a még mindig tartó hideg és tél. Télen sajna a szervezet ragaszkodik némi zsírpárnákhoz, ezért is sokkal nehezebb télen fogyni és nem a Karácsony miatt, hisz az csak 3 nap, max 1 hétig eszed a karácsonyi kajákat, 1 hét alatt pedig számottevően nem lehet meghízni. Amint jön a jóidő, a fogyás is beindul. Én pl. nyáron mindig fogyok, ha kell, ha nem, pedig a fagyi a gyengém, minden nap eszem nyáron fagyit vagy jégkrémet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!