Sport után mennyivel kell enni?
Mondjuk egy 1 órás közepesen intenzív sportolás (60-70% max pulzus) mellett, hogy minél tovább tartson a zsírégetés, mikor célszerű először enni?
Gondolom, ha rögtön nekiállok enni, akkor a cukrot abból kapnák a sejtek és nem a zsírból/glikogénből mint edzés alatt és közvetlen utána.
De mikor célszerű edzés után legelőször enni?
Edzés után mindjárt megiszok egy tejsavófehérje turmixot (80%-os) kis CH-val rá kb 1.5 órával meg összedobok vagy párolt húst kis rizzsel vagy 5-6 tojásfehérjéből rántottát kis lenmagolajjal és egy szelet korpás kenyérrel. Egyébként jó lenne a sima kaja is a turmixot csak kényelmi okokból iszom mert gyorsan megvan és hamar felszívódik.
A harmadik válaszoló azért nem semmi, gratula neked. Nekem 1 év alatt sikerült lefogyjak 23 kilót 90 kilóról indultam most vagyok 67. De ezt már két éve tartom 3-4 kiló ingadozással 67-71kg közt :)
7. nem írtam olyat hogy feltétlenül a kalóriapluszról szól :) csak azt írtam hogy én így csinálom és mivel több mint két éve tartom a súlyom ezért gondolom hogy ez egy jó dolog. A kalóriákat sem szoktam igazán számolgatni és nem időzítem edzésnapokra a többlet kalóriát. Nem vagyok ennyire ésszerű meg szőke is vagyok :D egymást követő 2 napon nem szoktam többet enni csak úgy 3-4 naponta 1x amikor eszembe jut akkor megiszok egy turmixal többet és több húst eszem. Súlyzóst edzést csinálok úgy mint a fiúk a teremben, fekvenyomás, guggolás stb mindenre edzek azt biztos tudod hogy egy ilyen edzésen nem lehet zsírt égetni mert túl intenzív. Nekem ők mondták, ilyenkor az edzést követő 24-48 órában égeti a test a zsírt és főleg éjszaka. Hát ennyit tudok mondani.
szia :)
38/L
(7700kcal a testzsír. Az állati zsír ami 9000kcal.)
Elvileg minden sport alatt is égetsz zsírt, maximum, ha intenzív edzést csinálsz, mint a súlyzós edzés, vagy erősebb kardió, akkor nagyobb arányban fog glikogént, -izmokban lévő cukor- használni a test mint zsírt, de utána viszont, az edzést követően a zsírégetés lesz intenzív.
Tehát ha egy 50%-os MHR-mel(max. pulzus) edzel valami laza aerob kocogás, biciklizés, akkor mondjuk 50-50%-ban égetsz zsírt és glikogént, de ha mondjuk komolyabb súlyzós edzést nyomsz, akkor csak mondjuk 30% zsír és 70% glikogénből fedezi a szükséges energiát a szervezet. Tehát ekkor is égetsz zsírt edzés közben, csak arányaiban tűnhet kevesebbnek a glikogénhez képest.
Végül is mindegy, csak azt mondom amit én tudok... :)
Illetve itt olvastam:
Köszi hogy vetted a fáradságot és belinkelted ezt a cikket. Háát mindig tanul valamit az ember :)
Sok-sok sikert.! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!