Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A vörös teának tényleg fogyasz...

A vörös teának tényleg fogyasztó hatása van? (lent)

Figyelt kérdés

Szóval rengeteg weboldalt végig néztem az egyik azt irta a vörös teáról hogy fogyasztó hatása van a másik meg nem is irt ilyet .Na akkor most mi az igazság? Jah tom hogy a zöld tea a legjobb de azt utálom mert nagyon rossz ize van. Annyi tea féle van és mindről annyit irnak hogy én már téll nem tom mi az igazság. Valaki tud irni pár dolgot ezekről a teákról: vörös, fekete,fehér,sárga jázmin.

Am nem ezzel akarok fogyni csak jó lenne ha ez is besegitene egy kicsit :D

2010. márc. 9. 19:43
 1/2 anonim válasza:

Szia!

Nem vagyok egy nagy szakértő, csak rendszeresen fogyasztok teákat. Tehát, ismereteim szerint vannak a főcsoportok:

-fekete teák

-zöld teák

-oolong teák

-fehér teák

-rooibos teák

-gyümölcsteák

Valamint ezek különböző ízesített változatai.

A fekete az fermentált (erjesztett) tealevél. A zöld csak szárított. Az oolong a kettő közötti, félig fermentált,a fehér az egészen fiatal zsenge hajtásokm vagy rügyek a tea cserjéről. A rooibos az tul.képpen nem is tea, hanem egy afrikai növény nemtom milyen része, lehet, hogy erre gondolsz, ez valóban vörös színű, mézhez hasonlító ízű ital, de mivel nem tea, ezért nincs benne tein, és koffein.(ezek az élénkítő hatásért felelős összetevők.) Ennek ellenére mégis kellemes, frissítő hatású alternatívája a teáknak. A zöld teát szerintem azért nem szereted, mert máshogy kell készíteni, mint az "orosz teát.70-75 C fokos vízzel kell forrázni, de csak nagyon rövid ideig szabad a füvet bennehagyni, persze lefödve, de 2 perc után le kell szűrni! Ha tovább bennehagyod, akkor baromi csersavas, és "ütős" lesz!Klb. ízesítéssel vannak zöldteák, (vanilia, jázmin, vadcseresznye, stb.) Ha fogyni akarsz, ezekből ajánlom választani, a jobb teaboltokban engedik hogy beleszagolj a dobozba, vagy kóstolót kapsz. A zöld tea nemcsak zsírégető, hanem erős szabadgyök-kötö is, tehát rák megelőzésre jó a mindennapos fogyasztása. Azonban szép dobozos anti-adiposis kínai teákat nem ajánlom, a kínaiak nem szarakodnak a méricskéléssel, meg válogatással, nemrég az egyik ilyen termékben mérgező összetevőt találtak! Teaboltban vásárolj kimérve, kérdezd meg honnan származik! A német országból importáltak megbízhatók!

Jó teázást!

2010. márc. 16. 03:34
 2/2 A kérdező kommentje:
köszi
2010. márc. 16. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!