Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy tudnák zsirfelesleget...

Hogy tudnák zsirfelesleget leadni a hasamrol?

Figyelt kérdés
Ha van itt valaki aki fogyott valami jo modszerrel leirhatná. Nem vagyok kövér , 184 cm és 66 kg vagyok. Csak a hasamonvan 2-3 kg plusz. Ugy szeretnék fogyni hogy csak erröl a területröl.

2015. aug. 9. 13:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Magasságodhoz képest nem hiszem hogy felesleged lenne .
2015. aug. 9. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
*tudnék, és sehogy.
2015. aug. 9. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Lehet hogy sulyra konnyu vagy, de meg is zsiros vagy. Meg kell valtoztatni a test osszeteteled. Le fog pucolodni az a hasi zsir ha normalisan kakalsz es sportolsz. Szi esen segitek ha dobsz egy uzit, ertek hozza
2015. aug. 9. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

# 3

Igen azt úgy hívják hogy testzsír százalék... ha ezt se tudod tuti értsz hozzá.

2015. aug. 10. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Nincsenek "jó módszerek", csodafogyókúrák, nem tudom miért nem lehet ezt megérteni végre. Egészséges étrend van (nem saláta+gyümölcs baromság)

Részletek Drugs Bunny: Sárga kapszula c. könyvéből. Ebből mindent megtudsz, jó olvasgatást:


Tévhitek

• Nincsenek „szerek”, amiktől le lehet fogyni.

• Diéta és edzés nélkül nem lehet lefogyni.

• Helyi zsírégetés nincs. Hiába edzel egy adott testrészt, attól még nem tűnik el róla

a zsír. Még ha őrült módra is hasazol, pontosan ugyanannyi zsír marad rajta.

• A súlyzós edzést tekintve nincs szálkásító edzés: a kevés súllyal végzet sok ismétléstől

nem ég le a zsír az edzett izomról.

• A fentiekből következik, hogy célirányosan szálkásítani nem lehet. Nincs olyan,

hogy lábra tömeget növelsz, felsőtestre meg szálkásítasz.

• Ha nem eszel, nem fogysz. Ha éhezéssel működne a zsírégetés, könnyű dolga lenne

mindenkinek.

• Nincsenek csoda diéták. Az összes sztárdiéta hülyeség.


"Diéta:


A diéta a másik ciklus a testépítésben, amelynek célja a zsír elvesztése. Fontos

itt megjegyezni, hogy ez nem azonos a testsúlycsökkenéssel. A testsúly csökkenése

ugyanis adódhat bármiből, például vízveszteségből, izomveszteségből, az izmokban tárolt szénhidrátok kiürüléséből vagy akár egy kiadós sz.rásból is. Ez utóbbi példa azt

hiszem, durván mutatja, hogy mennyire illúzióban ringatják magukat, akik csak a testsúlyukkal

törődnek.

Az eredmény a tükörben látszik igazán: a mérleg teljesen mindegy, hogy mit mutat.

Ettől persze még lehet, sőt kell mérleget használni a diétában, de csak szakszerű

diétában és csak ellenőrzési céllal.

A szakszerű diéta jelentősége abban áll, hogy valóban a nemkívánatos részt tünteti el: a bőr alatt található zsírt. Attól, hogy valaki a szokásos éhezős „fogyókúra” baromsággal izomtömeg-csökkenést ér el, még nem veszít zsírt. Tehát nem jobban fog kinézni, hanem rosszabbul, szép löttyedt lesz, és pont kenheti a hajára, hogy kisebb

lett a súlya.

Az izomzat megőrzése alapvető fontosságú. Ez határozza meg a testünk alakját.

Izomvesztéssel biztosan rosszabbul fogunk kinézni.

Hétköznapi értelemben diétázni a sportolók szoktak. Átlagemberek fogyókúrával

próbálkoznak, sporttevékenység nélkül. Ez egyrészt az alkalmazott módszerek tekintetében

általában akkora baromság, hogy én javasolnám még a fogyókúra szót is kiirtani a fejekből. Kevesebbet enni, éhezni, böjtölni. Ez nem diéta, hanem nettó butaság.

Diétázni kell annak is, aki nem testépítő: méghozzá szakszerűen diétázni. A szakszerű diétában nem egyszerűen csak lecsökken az étel mennyisége, hanem megváltozik az

étrendben a tápanyagok aránya is, és kiemelt fontosságot kap az ételek minősége. Ezt kombinálják a súlyzós és az aerob edzéssel. Edzés nélküli diéta nem nagyon van, legalábbis a hatékonysága igen gyenge, de még inkább így működik, mint fordítva. A diétás ciklus testépítőknél 12-16 hét. Átlagembereknél ez sokkal hosszabb is lehet.

2015. aug. 10. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Fogyás


Nem is kéne erről külön beszélnem, hiszen ugyanaz, mint a diéta. Azért térek ki

rá külön mégis, mert a fogyni szándékozók célja általában annyi, hogy elveszítsék kövérségük

külső jeleit. Semmiféle sportolói ambíciójuk nincs, sőt, diétázási vagy tenni akarási ambíciójuk sem.

Enélkül viszont nem megy. Ezt itt leszögezném, szigorúan. Tudom, hogy eladhatnék valami maszlag baromságot, kitalálhatnék „ehetsz bármit” csodadiétát, zsírégetőt,

fogyasztószert, de mindez hazugság lenne.

Amikor ezt élőben elmondom, fogadnom kéne mindig, a válasz úgy fog kezdődni, hogy „de”.

De én nem akarok izmos lenni. Az se baj, ha izmot vesztek. Tudom, hogy nem akarsz. De sajnos minden ember izmos. Ez határozza meg a testünk alakját. Ez a testünk:

izmok.

De én nem akarok lemondani a reggeli szendvicsemről. Akkor mondj le arról, hogy jól fogsz kinézni.

Sajnos nincs kedvező elbírálás, nincs könnyebbség, nem könnyebb a meló annak, aki „csak” fogyni akar, és nem testépítő. Sőt, nehezebb. A testépítő már megtanította

a saját testét a normális a anyagcsere működésre, már tudja, hogyan kell táplálkozni. És a slusszpoén: minél több izom van rajtad, annál könnyebb leadni a zsírt.

A fogyni szándékozóknál egy különbség van. Ha nagyon fáznak a súlyzós edzéstől, akkor sportnak kardió edzést javaslok, amit túlsúlytól függően nagyon ésszel

kell végezni. Sőt, konkrétan aerob edzéssel kell kezdeni, és ezt hónapok alatt kardió edzésre váltani.

Hónapok alatt, és ez csak a kezdet: a „2 hét alatt lefogysz" hazugságokat verjük ki a fejünkből. Egy kis logikai gyakorlat: révedjünk a múltba, és emlékezzünk vissza, mennyi idő alatt sikerült elhízni. Adjuk hozzá, hogy meddig voltunk elhízva. Nagy

eséllyel kijön sok-sok év, ami alatt végig szeméttel tömtük magunkat. Ezek után hogyan

várhatnánk el, hogy két hét alatt eltüntetjük ennek eredményét? "


"A tömegnövelés és a diéta is "speciális" étrendet igényel. Igazából koncepcionálisan

hasonló étrendek lennének normálisak az átlagember táplálkozásához is, úgyhogy

fel is merülhetne a kérdés, hogy kinek mi a normális.

Van, akinek az a normális, hogy az ételek íze szerint táplálkozik, nem törődve azzal,

hogy miből van, és van-e benne hasznos tápanyag, vagy csak szemét.

Ez egy hobbista testépítőnek, vagy az alakját bármilyen szinten jobbá tenni szándékozónak

elfogadhatatlan. Táplálkozni étrend szerint kell, mennyiségileg meghatározott

tápanyagokat fogyasztva. Ezt bizony ki kell számolni, és a kaját mérni kell.

Az étrendnek minimum 3 óránként teljes étkezést kell tartalmaznia, ez minimum

5-6 étkezés naponta. Gyakorlatilag egész nap ehetnénk: mint a járó motornál, folyamatosan

kéne bevinni az üzemanyagot. A táplálékot azonban fel kell dolgoznunk, át

kell haladnia az emésztőrendszerünkön. Ez az emésztési ciklus tart 2-3 óráig, anyagcsere

sebességünktől és a tápláléktól függően.

A hagyományos „reggeli-ebéd-vacsora” ciklust felejtsük el egy életre: én még ezeket

a szavakat sem használom, nálam számozott étkezések vannak, 1-től 6-ig."

2015. aug. 10. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

"

Ha valaki tíz évig kövér volt, ne is képzelje, hogy két hét alatt lefogy. Különösen azt

ne, hogy egy akár működő diéta után visszaállhat az előző étrendjére, pontosabban

az étrendnélküliségre.

Izomépítés megfelelően megtervezett étrend nélkül

lehetetlen. Ugyanígy a zsírégetés, megfelelően megtervezett és kivitelezett étrend nélkül nem lehetséges. Tudni kell, mit eszünk, az mennyi tápanyagot tartalmaz és pontosan mekkora mennyiségben.

Igen, az adagokat minden alkalommal mérni kell, lehetőleg

pontosan, mérleggel! "


"

A táplálkozás során megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagokat kell bevinni.

Ezek aránya, illetve mennyisége változik céltól függően. Az étrendnek megfelelő

mennyiségű és minőségű szénhidrátot, fehérjét és zsírt kell tartalmaznia. Ezek az

ún. makrotápanyagok. Szinte minden étel tartalmaz fehérjét, szénhidrátot és zsírt, de

nem mindegy, milyen arányban és milyen minőségben.

Az átlagember táplálkozási szemlélete átmenet a beleszarás, a tudatlanság és

gasztronómiai szemlélet között. Csak az étel íze foglalkoztatja és az, hogy jóllakjon tőle.

Nem érdekli, hogy tulajdonképpen mit evett meg, nem érdekli, hogy az étel milyen

tápanyagokat tartalmaz. Ráadásul a táplálkozása rendszertelen, csak a hagyományos

„reggeli-ebéd-vacsora” ciklus határolja be nagyjából. És kizárólag készétel-centrikus,

amíg a testépítők táplálkozása alapanyag-centrikus.

A testépítők és mindazok, akik jól akarnak kinézni, ügyelnek arra, hogy minden

nap bevigyék a megfelelő mennyiségű makro- és mikrotápanyagot. Nem többet és

nem kevesebbet.

Mikrotápanyagoknak a vitaminokat és ásványi anyagokat nevezzük. Ezek természetes

forrásai lennének például a zöldségek, de ma már nem tudjuk természetes

forrásból bevinni őket. A modern növénytermelés, a műtrágyázás és a környezetszennyezés

miatt a zöldségek, gyümölcsök nem tartalmaznak elég tápanyagot.

Megfelelő mennyiségű mikrotápanyagot ma már csak táplálékkiegészítők, vitamin

és ásványi anyag csomagok formájában tudunk bevinni. Sokan elbagatellizálják

a kérdést, pedig a mikrotápanyagok bevitele ugyanolyan fontos, mint a rendes étkezések.

Ugyan gasztronómiai élményt semmiképpen sem adnak, de ezek a sejtek és a

hormonrendszerünk tápanyagai, és elengedhetetlenül szükségesek az egészségünk

megőrzéséhez. Testünk egészséges működése a mikrotápanyagok bevitelén múlik, ez

a tápanyaga a belső szabályzó rendszereknek. Legalább annyira fontos, mint a motorba

az olaj.

A harmadik fontos tényező a víz. Megfelelő mennyiségű vizet kell fogyasztanunk.

Az átlagember vízfogyasztása sokkal kevesebb, mint amennyi szükséges és egészséges.


A negyedik fontos tényező lehetne a levegő, de érdekes módon azt nem kell elmagyarázni

senkinek. Pedig a fentiek sem kevésbé fontosak, igaz, hiányukba nem halunk

bele rögtön.

A táplálkozás egy általunk összeállított étrend szerint működik. Tudnunk kell a

fehérje-, szénhidrát- és zsírszükségletünket, ebből pedig ki kell számolnunk a tápanyagforrások

mennyiségét. Vagyis tudni fogjuk, hogy például mennyi húst kell megennünk

a kívánt fehérjebevitelhez, és mennyit az egyéb fehérjeforrásokból.

A kaját mindig alapanyagszinten kezeljük. Egy étkezés állhat 200g csirkéből és 50g

rizsből. Persze nem a csirke-rizs összesített adatait tartalmazzák a táblázatok, hanem

külön-külön a komponensekét. A napi szintre meghatározott alapanyagokat ki kell

mérnünk. Mérleggel. Mert mi fogjuk elkészíteni magunknak.

És itt a tapasztalataimból kiindulva tartok egy kis kitérőt. Elképesztő mennyiségű

szellemi fogyatékos kérdezi meg, hogy főzve vagy sütve kell-e mérni a kaját. A gondolkodás

hiánya több dolog miatt is döbbenetes.

Egyrészt ha valaki ennyire sötét, megkérdezheti otthon anyut. Másrészt ki lehetne

totózni: ha egyszer a csirkét nyersen vettük, akkor nem valószínű, hogy van másféle

mérési módszer is. Harmadrészt nem lehet tudni, hogy pontosan milyen eljárással és

mennyi ideig tart a főzés/sütés. Elég logikus, hogy nem lehetne egzakt módon mérni

utólag.

Azt már csak halkan jegyezném meg, hogy minden komolyabb tápanyagtáblázat

azzal kezdődik: az adatok nyers és megtisztított élelmiszerre vonatkoznak. Azaz csirkemell

fej, bőr, toll és csontok nélkül. Tojás héj nélkül. Rizs nyersen.

Ha meghatároztuk, hogy a kívánt célunkhoz mennyi fehérje, szénhidrát és zsír

szükséges, el kell osztanunk az adagokat körülbelül egyformán úgy, hogy 2-3 óránként

tudjunk étkezni.

A mikrotápanyagokkal különösebb variáció nincs. Olyan multivitamin kiegészítőt

kell választanunk, amely optimális arányban tartalmazza őket. Ezt persze ki lehet egészíteni

plusz vitaminokkal és ásványi anyagokkal, de a bázist, a multivitamint nem nekünk

kell összeállítanunk.

A táplálkozás alapszabálya: a meghatározott tápanyagokból a megfelelő mennyiséget minden nap el kell fogyasztani. A napi tápláléknak minden nap tartalmaznia

kell az előírt mennyiségű fehérjét, szénhidrátot és zsírt, valamint a vitamin és ásványi

anyag kiegészítést.

2015. aug. 10. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Az ételeket nem az íz szerint kategorizáljuk. Általános hülyeszülői érv az, hogy

a gyerek testépítő módra, csirke-rizs-zöldség alapon étkezik, egyoldalú táplálkozás,

mert minden nap ugyanazt eszi. A hétköznapi táplálkozásban az egyik nap ebédre tökfőzelék

van, másik nap pörkölt, harmadik nap tészta. Le se szarják, hogy mindennek

mennyi tápanyagtartalma van, és hogy megvan-e ebből a szükséges tápanyagbevitel.

Természetesen nincs meg. Én elhiszem, hogy a hétköznapi táplálkozás változatos: változatos

ízben, változatos a bevitt tápanyagban – hol ez hiányzik, hol az. Hol túl sok a

rossz szénhidrát, hol túl sok a rossz zsír. Tényleg változatos, viszont konstans sz@r.

De a lényeges kérdés az, hogy a biológiai és táplálkozási igényeink semmiféle

változatosságot nem igényelnek, főleg nem íz szerint. Minden nap pontosan ugyanazokra

a tápanyagokra van szükségünk. Ugyanúgy, mint ahogy az autóba is mindig

benzint tankolunk, minden nap levegőt lélegzünk. Ugyanazokat a tápanyagokat és

mennyiségeket tartalmazó étrendre van szükségünk. Az mindegy, hogy egyik nap

csirkehúsból, a másik nap pulykából viszed be a kellő mennyiséget, mert a hangsúly

a beltartalmi értékeken van. Ezért az sem számít, ha mostantól egész életedben minden

nap ugyanannyi, ugyanolyan csirkemellet fogsz enni, hiszen pontosan ez az, ami

a testednek kell.

Mondok itt egy furcsa megközelítést az elhízásról is: mindenki úgy értelmezi, hogy

a kövér emberek túl sokat esznek. Nem a mennyiségi kérdés azonban az, ami érdekes.

Van, aki már alig csipeget, mégsem képes lefogyni.

A minőség a döntő. Az ilyen emberek kizárólag rossz minőségű ételekkel táplálkoznak.

És ezekből tök mindegy, mennyit esznek, ugyanis elsősorban megfelelő

mennyiségű fehérjét, jó szénhidrátokat és jó zsírokat nem visznek be, a vitaminokról

és ásványi anyagokról nem is beszélve. Ezáltal nem túltápláltak, ahogy hinnénk, hanem

éppen ellenkezőleg: alultápláltak. A test pedig jelzi a súlyos tápanyaghiányt, éhséggel.

Próbál újabb és újabb kajához jutni, hátha abból hasznos tápanyagot nyerhet.

Ezt kombináld össze azzal a résszel, amit majd a rossz szénhidrátokról és rossz zsírokról

olvasol, és láthatod: így indul el egy lavina, ami az idő múlásával egyre biztosabban

vaskos zsírréteg alá temeti a delikvenst. És még ezt szokták idióta kéthetes éhezős diétákkal

megspékelni, aztán csodálkoznak, hogy még rosszabb lesz."


"Meg is említek itt egy kapcsolódó ultra nagy kreténséget a vitaminokkal és ásványi

anyagokkal kapcsolatban. Sokan tartják úgy, hogy a vitaminok hizlalnak, mert elkezdtek

vitamint enni, ettől éhesek lettek majd hízni kezdtek.

Vicces az emberi gondolkodás, vagy inkább sötét. A vitaminokat okolni, nem pedig

azt, hogy össze-vissza zabálunk, elég szánalmas. Valójában ilyenkor azt történik,

hogy a mikrotápanyag bevitel végre normálisra állítja a belső működésünket, így

azonnal jön a jelzés, hogy az átlagos táplálkozás átlagos szemétkajával nem elég, tápanyaghiány

van. Pontosan az történik, amit fent az alultápláltságról írtam.

A legjobb az egészben, hogy a vitaminok és ásványi anyagok sokkal kisebb men�-

nyiségűek, mint a makrotápanyagok - nem véletlenül hívjuk mikrotápanyagoknak őket.

Amíg itt a pár grammos mennyiség sokak számára elképzelhetetlen megadózisnak

számít, addig teljesen normális 2 liter cukros kólát meginni, ami brutális, 200g cukrot

tartalmaz."

2015. aug. 10. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

"Ez mennyiségben sincs egymással partiban, de a valódi különbség energetikailag

van, ugyanis a vitaminoknak és ásványi anyagoknak nincs energiatartalma.

A kalória kifejezést sokan hallották már, elég könnyedén szokás dobálózni vele. Ez

valójában kilokalória (kcal), ami a tápanyagok energiatartalmát, fűtőértékét jelzi. (Ezt

bővebben nem magyaráznám el, tanították általános iskolában.)

A táplálkozás energetikai szempontból úgy néz ki, hogy testünk alap működéséhez

szükség van egy bizonyos kalóriamennyiségre. Ha ennél többet viszünk be, a

felesleg zsírként raktározódik. Ha kevesebbet, csökken a testtömegünk. (Nyugi, ez

önmagában nem elég a zsírvesztéshez.) Ha edzünk, ehhez hozzájön az kalóriamennyiség, ami az edzéshez szükséges. Ehhez képest lehet valamivel több kalóriát bevinni:

ez a tömegnövelés. Vagy kevesebbet, ami pedig a diéta.

Önmagában mindezen információ semmit sem ér, mert fontos a tápanyagok minősége

és aránya is. Ha valaki szart eszik, hiába eszik a szarból kevesebbet, diéta nélkül

nem veszít zsírt.

A kalória csak egy viszonyítási alap, de az étrend összeállításánál én a fehérje,

szénhidrát és zsír mennyiségének meghatározását javaslom. Nem árt tudni azonban,

hogy a fehérje és a szénhidrát egyetlen grammja 4 kcal-t tartalmaz, míg a zsír 9 kcal-t."


"Mérőszámnak még akkor jó a kalória fogalma, ha nem értjük/tudjuk az arányokat.

Az összes aktivitásunkkal számolt minimális tápanyagigényünk összkalória értékét tíz százalékkal csökkentve jó diétát csinálunk. Ha felére csökkentjük, nem jó a diéta, csak az izmainkat veszítjük el, a zsír megmarad. Valószínűleg erre az információra nem lesz

szükség, de megmutatja, hogy az éhezés nem működik."


"A legvégső dolog, amit a táplálkozásról tudni kell: kerülnünk kell a feldolgozott

élelmiszereket. Mint fentebb említettem, a táplálkozási szemléletünket meg kell változtatni

alapanyagi szinten való gondolkodásra. Nem az a lényeg, hogy csirkeragut,roston csirkét vagy csirkepörköltet eszel, hanem az, hogy mennyi csirke van benne,

és mi más még.

A feldogozott élelmiszeren azt a valamilyen gyártási technológiával készült ételt értem,

amin nem tudod egyértelműen megállapítani, hogy miből készült. A csoki, a somlói

galuska feldolgozott élelmiszer: zsír, cukor, minden szar van benne. Rossz zsírokat,

rossz szénhidrátokat tartalmaz, és nem tudod, miből mennyit. Nem látod az alapanyagot,

tehát feldolgozott élelmiszer: kerülendő. A tonhalkonzerv hiába jött a gyárból, mert

kinyitod, és ott van benne a tonhaltörzs, megvan az alapanyag, vagyis jó élelmiszer.

Szinte minden ellenség, amiben fehér (nem teljes kiőrlésű) liszt és cukor van. Ez a

kettő önmagában annyira jelentősen feldolgozott élelmiszer, és annyi van belőle az

ételekben, hogy egyenesen népegészségügyi katasztrófát jelentenek, mivel önmagukban

felelősek a kettes típusú cukorbetegség elterjedéséért. Mégis alap élelmiszerként

vannak kiírva a teszkóban – ezen el lehet gondolkodni.

Nem azt mondom, hogy soha nem lehet megenni egy sütit, egy kolbászt, egy pizzát

– nem kell aszkéta életet élni. Kivéve diétában, mert akkor igen.

Nem szabad azonban ezekre alapozni a táplálkozást. Aki ilyesmin él, úgy is fog kinézni

és közeli ismeretsége lesz az orvosokkal."

2015. aug. 10. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

"Étrend összeállítása:

A diétás étrendre többféle működő módszer van. Fontos azonban tudni: a diéta

nem éhezést jelent, alapesetben minden mikro- és makrotápanyagnak rendelkezésre

kell állnia az étrendben.

A diéta nem éhezés és nem szenvedés: bizonyos dolgokról le kell mondani, de

alapvetően nem hányás ízű moslékot tartalmaz az étrend. A csirke-rizs elv finom kajákból

áll. Fontos, hogy ízesítsük rendesen a kaját. Ne íztelenül, különösen ne sótlanul

fogyasszuk.


A szénhidrátos diéta tekinthető a hagyományos megoldásnak: ilyenkor a fehérjebevitelt

megnöveljük akár 3g/tskg-ra, a szénhidrátbevitelt pedig korlátozzuk valahol

1,5g-2g/tskg magasságában. A telített zsírbevitelt nullához kell közelíteni, telítetlen

zsírból pedig célszerű 10-20g-ot fogyasztani a zsíranyagcsere pörgetése érdekében

és kalóriapótlási céllal.

Ha egy kicsit energetikailag utánamatekozol: növeltük a fehérjebevitelt, csökkentettük

a szénhidrátbevitelt, ez azt jelenti, hogy az összkalóriabevitelt lecsökkentettük,

de nem túlságosan."



Női diétás mintaétrend – 70kg testsúlyhoz

1. 50g Zabpehely+4 tojásfehérje+30g whey protein

2. 50g csirke+30g rizs+zöldség

3. 50g csirke + 30g rizs+zöldség+5g lenmagolaj

4. 60g tonhal+150g zöldség+5g lenmagolaj

5. 100g csirke+zöldség

6. 200g sovány túró+zöldség

Edzés utáni turmix a 4. és 5. étkezés között: bruttó 60g whey protein, 10g glutamin

Összesítve:

200 g csirke: 40 g fehérje

60 g tonhal: 12 g fehérje

200 g túró: 20 g fehérje

4 tojásfehérje: 12 g fehérje

90 g whey protein: 60 g fehérje

---------------------------------------------------

összesen: 134 g fehérje

50 g zabpehely: 30 g szénhidrát

60 g rizs (fél zacskó): 45 g szénhidrát

---------------------------------------------------

összesen: 75 g szénhidrát

10 g lenmagolaj: 10 g zsír


Természetesen ezek csak példák, a lehetőségeid szerint módosíthatod a komponenseket

a fenti elvek betartásával.


A fogyáshoz diétázni kell, a fentebb említett diétás módszerek segítségével. Ha

nem sportoltál, ideje elkezdeni, szép fokozatosan. Kezdetben megteszi a rendszeres

séta is, de célszerű aztán lemenni egy edzőterembe. Hozzáteszem: lehet fogyni sport

nélkül. Csak nem érdemes, mert messze nem olyan hatékony, és megközelítőleg sem

lesz olyan az eredmény.

A túlzásba vitt sportolás sem jó. Ezalatt azt értem, hogy felesleges őrült módon futógépezni,

mint ahogy sokan csinálják. Nem ez a megfelelő módszer, ráadásul veszélyes

is lehet, hiszen a jelentős túlsúllyal gyakran a szív és az érrendszer nem 100%-os

állapota társul, így ezeket túlerőltetni nem tanácsos. Nem ijesztgetésből írom, de hallottam

már feketepiacon beszerzett doppingszert fogyasztószerként alkalmazó, órákon

át futó idiótát megmakkanni.

A fokozatosság itt is fontos: hiába akarunk éveket behozni kapkodással, nem lehet.

Zsírt csak lassan lehet veszíteni, maximum heti 1 kilót. Ebből is látszik, mennyi kamu

diéta és módszer terjedt el manapság, ami ennél sokkal többet ígér.

Persze a testsúlyunkból lehet veszíteni, de a mi célunk a testzsír elvesztése, nem

testünk (izmaink, szerveink) minél erősebb lepusztítása. A testsúlyunk csak egy mérce,

aminek a változását tudjuk követni, de nem adott testsúly elérésére kell töreked88

nünk, hanem látványra. A testsúly csalóka, ráadásul az ideális testsúly nevű népszerű

téveszme egy szimpla hülyeség. Nem az a lényeg, hogy mennyi a súlyunk, hiszen lehet

az színizom is: én a legjobb formámban 85 kiló voltam, elég szálkásan, ami táblázat

szerint elhízottnak számít. Egy 90 kilós versenysúlyú testépítő minden táblázat

szerint el van hízva, miközben a testzsírja 6% körül van, tehát alig van rajta zsír. Nem

ordító tévedések ezek?

Tudom, erre jön a szöveg: te nem akarsz testépítő lenni. Csakhogy a zsír elvesztésében,

vagy ha úgy tetszik, a fogyásban a testépítők a legjobbak. Miért ne a legjobbak

módszerét követnéd? Miért hallgatnál inkább síkhülye női magazinok gyökér

sztárdiétáira?

Kitől tanulnál meg autót vezetni: a hétvégi sofőr skodás nagypapától, vagy egy

Forma-1-es autóversenyzőtől?

Tudom, hogy jó érzés elhinni a reklámokat, hogy két hét alatt lefogyhatsz. De ez

hazugság. A fogyókúraipar sok kamuja igaz is lehetne: csakhogy akkor mindenki jól

nézne ki.

Ehhez képest olyanok osztják az észt, akik 130 kilóról lefogytak 128-ra, vagyis még

mindig baromi dagadtak. Van egy színésznő, aki könyvet írt, és nem az volt a címe,

hogy miért nézek ki még mindig úgy, mint egy vágósertés. Pedig ez lett volna a reális.


Fogyókúra nincs. Meg kell változtatnod az étkezésedet és az életmódodat úgy,

hogy soha többé nem állsz vissza a régire. Ugyanazt kell követned, amit fentebb olvastál:

ugyanúgy meg kell főznöd magadnak a kaját, és magaddal vinni dobozban.

Megemlíteném még a zsírleszívást, ha már az átbaszásnál tartunk. A zsírleszívás

eltávolítja a zsírsejtek egy részét. A többi rész megmarad és a maradék zsírsejtek

korlátlanul tudnak növekedni. Ergo ugyanúgy vissza lehet hízni pillanatok alatt, ha

ugyanazt az életmódot folytatod. Ellenben annyi nyűglődéssel jár, és annyi pénzbe

kerül, hogy egyszerűbb lediétázni.

2015. aug. 10. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!