Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Dinnyét lehet enni vagy nem?

Dinnyét lehet enni vagy nem?

Figyelt kérdés
Valahol azt olvasom, hogy lehet, valahol meg azt, hogy nem, mert rengeteg benne a cukor. Akkor mi az igazság?

2015. júl. 24. 13:51
 1/8 Flegmalány válasza:
Szerintem nyugodtan egyél mert van benne A vitamin szóval szerintem lehet ...
2015. júl. 24. 13:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Edd csak, itt már egy ideje elszaporodtak a semmi gyümölcsöt fanatikusok, akik azt hiszik, mindenki testépítő lenne, minimális testzsírral.
2015. júl. 24. 14:27
 3/8 anonim ***** válasza:
Egyél nyugodtan, én mikor fogyoztam, akkor egy csomó dinnyet ettem, mégis fogytam 25 kilót. (persze nem csak dinnyet ettem)
2015. júl. 24. 14:39
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2015. júl. 24. 15:05
 5/8 anonim ***** válasza:
A gyümölcsben lévő cukor a leg egészségesebb és sokan mondják hogy fogyásnál még ha csak minimálisan, de szabad enni cukros ételeket sőt kell is. Meg a dinnye jobbára csak víz és ilyen hőségben kell a folyadék bevitel bőségesen 3 liter a minimum egy átlagos időben, de ilyen melegben a minimális 4-5 liter.
2015. júl. 24. 15:07
 6/8 anonim válasza:
Nyugodtan, a dinnye 80%-a víz.
2015. júl. 24. 16:18
 7/8 anonim ***** válasza:

#5: Nem, cukrot nem kell enni.

S rengeteg dinnyében rengeteg cukor van, vizet pedig lehet inni anélkül is.

Kérdező, normálisabb ember azoknál szól be, akik csak dinnyével akarnak lefogyni, az nyilván nagyon eltévelyedett ötlet. Valamint sokunk esetében akadályozza a fogyásnak a rengeteg gyümölcscukor. A dinnyét pedig kilószámra eszi az ember, legalábbis én :)

Pont a mennyiség miatt tartom elég hibásnak azt a gondolatot, hogy dinnyét ehetsz, banánt nem. Én dinnyéből nagyságrendekkel több cukrot viszek be, mint a kedvenc, fagyasztott banánomból (amit ilyenkor élből hanyagolok, hisz gyümölcsszezon van hazánkban, sőt a kertemben is) s nem hiszem, hogy egyedül vagyok a mennyiségi dinnyeevéssel.

Gyümölcsszezon van, csak az extrémebbek szerint nem ehetsz gyümölcsöt. Még a gyümölcsszerető ketogénezők is azt teszik ilyenkor, csak visszafogottan. Csak mert nem feltétlenül kell az élethez, még jó dolog.

Aki szerint a gyümölcs csak felesleges, káros cukor, az ne egye. De nem kell szívbajosnak lenni és az elérhetetlen tökéletes étkezés kergetése jegyében szinte mindent letiltani. Én igazán sok ételt nem eszem, de azért vannak határok, vannak kivételek s főleg van tolerancia másokkal kapcsolatban, akik nem biztos, hogy nem vesztenék el minden életkedvüket azon az étrenden, amin én elvagyok.

Ja és az sem igaz, hogy egy kevés gyümölcsnél több automatikusan hízást okoz, ehhez a kalóriadeficitnek is van egy-két szava, illetve cselekedete. Akik kilószámra eszik a gyümölcsöt, azok sem híznak el hipp-hopp, pedig egyesek logikája szerint azt kéne tenniük.

Mindössze aki fogyni vágyik, annak esélyes, hogy nem félig gyümölcsön célszerű élnie... De túlzásokba nem kell esnünk. Lehet, ha akarunk s jólesik, de félni nem kell némi gyümölcstől.

Úgyhogy egészségedre! Lassan én is tartok egy dinnyés napot, idén fél kiló sárgadinnyét ettem, görögöt nem is. Pedig azt is szeretem, mint a legtöbb gyümölcsöt.

2015. júl. 24. 18:02
 8/8 anonim ***** válasza:
#2: Megjegyzem, vannak testépítők, akik nem félnek a gyümölcstől s eszik is ;)
2015. júl. 24. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!