Hogyan lenne ideális? Ilyen időbeosztásokkal mi az ami ideális lenne?
Sziasztok!
Elsősorban a témák között nem igazán tudtam hova tenni eme kérdésemet, de remélem tudtok segíteni így is benne.
Én egy 18 éves kb 80 kg-os srác/gyerek vagyok. Jelenleg diák melóban dolgozom, de a az iskolai idők alatt heti 5x edzésre járok/jártam. A nyári időszakban ezek az edzések kimaradnak. (nincs) A mostani munkahelyemen átlagban heti 4-5 napot dolgozom. Változóan a hét minden napján, olyan napi 8-tól akár 12 óráig is. A munkában a szünetem nagyon kevés, (munkáltatónak kötelessége lenne a 30p) ehelyett mi 5-10 percet kapunk MAXIMUM, így azokon igazából amilyen gyorsan csak tudom olyankor betömöm azt az 1-2 péksütit, és rohanok vissza. Több szünetem nincs, és nem is lesz, ezt tudom mindig.
Viszont hogy a fő célra is rá tudjak térni, természetesen szálkásítani szeretnék. Úgy érzem h az izomzatom megvan, csak a hasamból szeretnék leadni. Igazából reménykedtem, hogy miután 10-12 órán keresztül kb. nem eszem lassan csak-csak hasamból látszani fog ez. Azonban betudtható annak is (hogy nem megy le), hogy meló előtt mindig tele eszem magam, tudván, hogy kell annyi időre.) Viszont este amikor általában hazaérek ilyen 1:00-ra vagy fél 2-re (este) Akkor manapság kerülöm az evést, mert tudom hogy nem lenne valami bölcs, és néha nem is nagyon van kedvem (étvágyam hozzá). Napközben miután ha másnap dolgozom is, felkelek kb. meló előtt pár órával, és ha van étvágyam eszem, és indul újra a nap.
Fő bajom az, hogy nincs SEMMI féle rendszerem. olyan szinten, hogy nem tudom mikor ehetek,mehetek enni. Van amikor melóban kb a "felénél" ki tudok, de van olyan hogy a 12 órás meló alatt egyszer sem, max inni. Nem is nagyon tudom eldönteni, hogy így hogyan tudnék nekiállni, vagy hogyan "ütemezzem", mert elvégre egy célom, hogy összejöjjön.
Valami tippet tudtok adni, hogy ilyen rendszertelen evés mellett, hogyan lehetne. A nyári sporton is gondolkodtam olyan szinten, hogy vagy otthon a kondi, vagy hasonló. Viszont mivel egész nap (egyszer sem) ülök le/ülhetek le, ezért este már olyan szinten hulla vagyok, és meló előtt meg nem merek lefáradni, mert akkor sem a vendégekre, sem a munkám fizikai részét nem tudnám végezni.
A segítséget előre is köszönöm!
Munka előtt egyél valamit, ami sokáig eltelít, pl.zabkása gyümölcsökkel. Értem én, hogy nagyon kevés szüneted van, de ahelyett, hogy 1-2 péksütit tolsz be, ahelyett ehetnél valami értelmesebbet is, akár előző este csinálsz salit csirkemellel, azt még mikrózni se kell.
Én is dolgoztam 10-12 órában, de minden csak elhatározás kérdése, nem egyszer és nem kétszer volt olyan, hogy este 10-kor kezdtem el tornázni, mert akkor értem rá. Nem mondom, hogy bírtam annyit, mint máskor. Hidd el, fél óra is több, mint a semmi. Pihenőnapokon amikor nem dolgozol akkor mehet egy kiadós futás vagy valamilyen intenzívebb mozgás. :)
Koszonom a tippet!
A munkanapon valo edzessel az a baj, hogy azert hajnal 2korul nem hogy nen szivesen, de semmi energiam nincs. Az meg gondolom nem nagy megoldas h a munkaban ugy is pakolok emelek stb. Mert ugye nem tudom mennyire egyenlo a sportal. Az etrend valtas lenne az elso, azt tudom, mert az az alapja mindennek. Azonban nem tudom mennyire fog befolyasolni a hirtelen etrend valtozas. Igazabol konkretumokra meg gondoltam volna. Special h este olyankor mit kellene ennem? Mert altalaban vagy az van h nem eszem semmit, vagy csak keveset.
Koszonom a valaszokat elore is. :)
Akkor nincs mit tenni, vagy munka előtt eddz , bár írtad, hogy nem nagyon szeretnél... de ha nincs más lehetőséged, akkor a heti 4-5 munkanapból egyet beiktathatnál úgy, hogy egyszer edzel előtte, +akkor is a hétből fennmarad még 2-3 nap, tehát ha így oldod meg, akkor is tudnál egy héten háromszor edzeni.
Este ehetnél túrót, cottage cheese-t, rántottát zöldségekkel, paradicsomos-lilahagymás mozzarella salátát (nekem ez az új kedvenc + szoktam hozzá virslikarikákat sütni), vagy akár csirkemellet is ehetnél. Ezek nem túl tömény kaják, de legalább nem fogsz éhezni.
A melóba pedig vihetnél mondjuk zabpelyhes cukkini lapcsánkát, zabpelyhes palacsintát, gyümölcsöket, vagy amit az előbb is írtam, salátát.
Elhiszem, hogy nehéz, de kitartás! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!