A kínai kaja tényleg nagyon hízlaló? (Többi lent )
Hát nem fogyókúrás, az tény.
Még sem jellemző a kövér kínai :)
A kinai kaja tele van nátrium-glutamáttal, elsősorban ezért eszel belőle sokkal többet mint amennyit a szervezeted kívánna, és ezért egészségtelen. Ha felét ennéd, mint amit eléd raknak, kevésbé lenne hizlaló.
A kínaiak többnyire külön főznek maguknak, nem az árult ételből esznek. Az igazi kinai ételnek köze nincs ahhoz, amit árulnak az étteremben (ezt onnan tudom, hogy 1. voltam kínában két hétig, 2. dolgoztam egy kinai házaspárnak, és meghívtak párszor ebédre, amit otthon, a feleség főzött, és akkor beszélgettünk erről. Ők mondták, hogy a magyarok nem nagyon ennék meg az igazi kinai ételeket, ezért megmagyaritják: tesznek bele sokkal több fűszert, majdnem pépessé főzik a zöldségeket, meg ilyenek. Ők ropogósan eszik a hagymát, zöldpaprikát a levesben, vagy a húsételekben, stb.)
A kínai kaja alapjában véve nem egészségtelen - sok zöldség, sok hal, stb. -, attól válik azzá, ahogyan és amennyit eszel belőle.
Attól függ, melyik. A zöldség, hús, zsír teljesen jó, a mindenféle dolog cukrozása már nem (pl. a kenyerek cukrosak, legalábbis ahol a párom járt kiküldetésben. egy francia pékség volt, ahol lehetett nem cukros kenyérfélét venni).
S a kalóriatöbblet hizlal, bár természetesen nem mindegy, mi az összetétel, mennyire dobja meg az inzulinszintet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!