Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 1 éve szültem és nem fogytam...

1 éve szültem és nem fogytam semmit azóta?

Figyelt kérdés
1 éve szültem és nem fogytam azóta semmit nem is szopót a gyerek hogy fogytam volna, nagyon sokat felszedtem terhesség alatt és 1 éve alatt nem ment le rólam a kérdésem az lenne nektek hogy sikerült lefogyni ?
2015. jún. 18. 15:59
 1/10 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, hogy terhességgel jött-e fel a felesleg, a megoldás hasonló, jó étrend, megfelelő ételmennyiség, mozgás.
2015. jún. 18. 16:09
 2/10 anonim válasza:

Az èrdekes...

Én 30kilót szedtem fel a kisfiammal, most lesz 6hónapos és most sikerült visszakapnom a testemet amivel terhes lettem.

Csak azt eszem szigorúan ami megengedett, semmi puffasztót!

Kevés kenyér, sok csirke hús különböző változatában, néha 1-2 főzelék(de ugyebár abból sem lehet mindent enni, úgyhogy nem nagy a vàlaszték/krumpli,tök, spenót, sóska/)

És én töménytelen mennyiségű gyümölcslevest eszek még..

2015. jún. 18. 16:10
 3/10 anonim ***** válasza:
Fogyni diétával és sok mozgással lehet... ha ez nincs meg akkor nem fogysz.
2015. jún. 18. 16:13
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerintem is a fogyás egyszerü. A legonfotsabb, hogy minden ehetsz, csak megfelelö mennyiségben.

Reggelire egy zsemle vajjal, délben egy 500kalória mennyiségü normál étel, délután egy gomboc fagyi v joghurt v puding v süti v gyümölcs, és este 2 kis szelet kenyér bármivel mellé zöldség. Ez kb 1500 kalória és egyáltalán nem kell éhezni, söt mindent lehet enni, csak a csipkedést és majszolást kell elhagyni.

1 éves babát be kell tenni babakocsiba mikor aludna és 2 óra intenzív séta minden nap.

2015. jún. 18. 17:42
 5/10 anonim ***** válasza:
legyen inkább 2000 kcal és több mozgás.
2015. jún. 18. 18:38
 6/10 anonim ***** válasza:

Igen, 2000 jobban hangzik, 1500 kenyérrel és fagyival? A falat kaparnám éhségemben, sokkal jobb étrenddel sem megy annyira picit enni.

Viszont múltkor nem írtam le, én hogyan fogytam. Életmódváltással és szénhidrátcsökkentéssel, az sokaknak bejön :) Elmondhatom a saját módszeremet, de nem mindenkinek jó az, ami nekem igen és viszont.

Paleo (ez még nem hozott különösebb változást), 80g szénhidrát (kicsit igyekeznem kellett hozzá, de ez még azért elég sok, nem nehéz), 2000 kcal, minimális mozgás, 15-25 kiló plusznál ez még mesésen működött, bulikkal, kilengésekkel is. Plusz időszakos böjt is volt, de az 2000 kcal-nál még nem számított.

Utána jött a stagnálás és szigorítás, de arról már nem értekezem. Sokan jóval kevesebbel lefogynak, mint amivel én csak félig. De jó dolog fehérjére és zsírra koncentrálni szénhidrát helyett, fogyás, egészség, kényelem, sőt ami engem illet, ár szempontjából is, de persze akinek nem passzol, annak más utat kell találnia.

2015. jún. 18. 19:33
 7/10 anonim válasza:

Én 9 hónapja szültem, szerencsére a terhességgel inkább csak ment le, de előtte nagyon meghíztam (illett volna időben elmenni a háziorvoshoz kivizsgáltatni a pajzsmirigyemet, de ugye most már mindegy). Én amikor kilábaltam a hulla korszakomból, életmódváltásba kezdtem a férjemmel együtt.

Korábban napi 1-2 alkalommal ettem, amikor már nagyon éhes voltam, de irdatlan mennyiségeket, most átlag 4 étkezésem van egy nap. Reggelire teljes kiőrlésű kenyeret eszek csirkemellsonkával és zöldséggel vagy tojást, ebédre általában csirkét/halat grillezett vagy párolt zöldséggel és barna rizzsel, de szoktam csinálni hagyományos ételeket is némi változtatással. Uzsonnára túrót szoktam enni, vacsira általában salátát tojással/hússal/stb. A nasikat nagyrészt kiiktattam az életemből, ha nagyon ennék valamit, általában 1-2 kocka étcsokit szoktam.

Minden nap kimegyek reggel edzeni. Amikor kezd elálmosodni a gyerek, berakom a babakocsiba és kitolom a közeli kondiparkba. Amíg alszik, nekem van 45-60 percem nyugodtan edzeni. Ha esetleg a férjem emberi időben hazaér, akkor még szoktam szobabiciklizni is, hétvégenként pedig legalább az egyik napot túrázással töltjük.

A hasam mostanra húzódott vissza a terhesség előtti formájára, de még szeretnék fogyni és formásodni. Én nagyon szeretem ezt az új életmódot, tele vagyok energiával, sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb vagyok. Ma voltunk bent a munkahelyen és a kollégák megjegyezték, hogy milyen jól nézek ki.

2015. jún. 18. 21:46
 8/10 anonim ***** válasza:

Mért is kellett volna fogynod? Változtattál valamit azóta? Többet mozogsz? Odafigyelsz a táplálkozásra? Csak mert szültél, még nem fogsz lefogyni, nem is értem, hogyan gondolhatja bárki is azt, hogy 0 változtatással más lesz az eredmény. Hát csak akkor fog bármi is megváltozni, ha valami (étrend, mozgás) változni fog. Ugyanolyan kajákkal, ugyanolyan 0 mozgással meg mégid miért is kellett volna akár 1 kg-ot is leadnod?

Ezek a tanácsok meg, hát nem tudom, sírjak vagy nevessek... Fagyit meg sütit fogyókúra alatt, diétába helyezve? Meg kenyér? Ezért van ennyi túlsúlyos ember, mert sZa r ajákat eszik és nem sportol.

Halat, sovány húst, zöldségeket, tojást kell enni, és hozzá heti 4x-5x minimum egy órán át sportolni. Ez a nagy titok!

2015. jún. 19. 09:58
 9/10 A kérdező kommentje:
Te miért támadod le a másikat? nem kötelezö ide írni ha nem tetszik tovább is lapozhatsz akár :)
2015. jún. 19. 10:03
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem támadom le a másikat, nyugodtan lehet enni a fagyit meg csokit meg sütit, csak akkor nem kell abban reménykedni, hogy lesz bármi változás is.

Általában azok szoktak fogyni, nem csak szülés után, hanem bármilyen életszakaszban, akik elkezdenek odafigyelni az étkezésre, és elkezdenek mozogni is mellé.

Ha te az elmúlt egy évben ezt nem tetted meg, butaság azt hinni, hogy fogynod kell volna. Csak azért meg szültél, még nem jelenti azt, hogy az abból eredő túlsúly leugrik rólad.

Aki pl. amiatt hízott meg, mert pajzsmirigy betegsége volt, annak is diétával kell leadni a felesleget, még akkor is, ha a betegség már nem áll fenn. Lehet ezt beszólogatásnak is nevezni, de el is lehet gondolkodni rajta.

2015. jún. 19. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!