A séta az egyik legjobb mozgás, ami könnyen beépíthető a napirendbe. És nemhogy fizetni nem kell érte, még spórolsz is (benzint, bérletet)
Napi 2x30 perc munkába oda vissza, és sokkal energikusabb leszel, nem mellesleg az munkahelyi agyfaszt is kisétálod magadból mire hazaérsz:)
Kikapcsolja a lelkedet, ha szép helyen sétálsz.
Igazából semmilyen. Ha hegyi túrát nyomsz 4-5 órában, felszereléssel, akkor edzés. Máskülönben.. az edzés kezdődik az erősítéssel, hasonlítsuk össze a sétát egy egész testes erősítő edzéssel, egy gyógytornával vagy nyújtással.
Hasonlítsuk össze egy ökölvívás edzéssel?
A séta az út, amin lemegyünk az igazi edzésre.
Még aki kezdő, annak sem a sétálás az edzés, mert ha valaki évek óta kihagyta a maga edzését, akkor is normális erősítéssel s átmozgatással kell kezdenie, nyilván óvatosan, alacsonyabb terheléssel. De a séta, mint a futás önmagában semmi.
1-es, 2-es egyetértek. Én 3 órákat szoktam heti 3x (15km egy-egy alkalom).
Valaki szerint nem edzés, szerintem ér valamit.
Kikapcsol, sokkal jobb hangulatban érek haza, simán el tudok aludni utána, nem jár az agyam, még időtöltésnek is jó. Termel némi endorfint ez is. Kutya is örül neki :)
Mint rendszeres mozgás az emésztést is helyreteszi.
Fontos, hogy megfelelő cipőben sétálj, egyébként nem túl jó a lábadnak.
Igaza van a 3-asnak is részben, így belegondolva, mert én is vágyok még valamit csinálni mellette, a pihenőnapokon nagyon buzog bennem a tettvágy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!