Mit csináljak, ha -a jelek szerint- fordítva működik a testem?
Mindig duckó voltam, a normális súlyomat csak rettenetes koplalások árán tudtam tartani. Pár éve fel is adtam, akkor hirtelen felkaptam 20 kilót, de ott stagnált a súlyom. Sokat jártam túrázni, meg táncolni, de csak magam miatt, nem vergődtem a fogyással
. Na a lényeg: 6 hete külföldre költöztünk, egyelőre egy "szükséglakásba" ahol nem lehet főzni, ebből adódik, hogy 6 hete szendvicseken, pizzán, chipsen élek, új ország lévén végigettem a helyi csokikat, meg minden.. és egy szép napon arra lettem figyelmes, hogy a farmeremet begombolva is le tudom húzni, annyira lefogytam. A semmitől, pontosabban a totálisan egészségtelen, kalóriadús "szemét"kajáktól. Mindezt úgy, hogy amíg saját albérletet nem találok, addig csak az a pár ruhadarab van nálam, amivel iderepültem, tehát se edzeni nem voltam, se semmi. Sajnos mérleg sincs itt, de látom, hogy jóval keskenyebb és laposabb lettem.
Most mit csináljak? Álljak neki diétázni, vagy mit? Nem fakadnék sírva, ha a fele túlsúlyom után a másik fele is eltűnne csak úgy magától, de valahogy ez elég abszurdnak tűnik, holott megtörtént. Valakinek van ötlete, hogy mi történt velem és akkor most hogy ne rontsam el?
:D
Ne már, komolyan. Esküszöm, hogy ez történt. Na megértem, ha viccnek veszed, mert olyat már mindenki ismer, hogy valaki hiába töri magát, mégsem fogy, de hogy valaki leáll a mozgással teljesen, majd hetekig gyorskaját és édességet fogyaszt, mégis fogy, ilyet még öreganyám se hallott. Netán a stresszhez lehet valahogy köze? Elég kiborító a kiköltözés, a honvágy, a család és barátok hiánya... de ezeket éppen édességevéssel kompenzáltam. Fura az egész.
Egy pici fogyásban még nem lenne semmi, a test képes trükkökre, de jelentős fogyást így... Max. ha kevesebbet eszel, mert az lebeg előtted, hogy ezek hű de kalóriadúsak, s Téged pont ezek laktatnak. Ez is fura, mivel ezekből az ételekből tipikusan nagyon könnyű sokat enni, bár emberfüggő, engem a zsíros szénhidrátbombák extra hamar telítenek, másnap pedig néha alig tudok enni. De azt észrevetted volna, ha keveset ennél...
Nem tudhatom, mi történt, de Te ezért még nem vagy csoda, mint a fényevők. A beérkezett ételt el lehet pazarolni vagy nem hasznosítani, bár hogy miért teszi ezt pont most a tested, arról lövésem sincs. A stressz sokmindenre képes, lehet, hogy Nálad extra kalóriát igényel vagy rontja a tápanyagfelszívódást :D
Akárhogyan is, gratulálok a fogyáshoz, bár nem mondom, hogy folytasd ezt a táplálkozást, ez az én egészség fogalmaimtól jelentősen eltér.
A költözés miatti átmeneti stressz miatt fogytál le. A sokszorosát fogod hamarosan visszahízni. Állj le a csoki- meg chips-zabálással.
A helyi csokik iránti érdeklődés helyett meg élvezd a helyi tájat futás közben.
Könnyen lehet, hoyg a "koplalás" csak mennyiségileg volt az kalória szempontjából nem, és a mostani táplákozásod meg kevesebb kalória, mint amennyit felhasználsz.
Ugyanis nagyon el lehet tévedni, hogy mi mennyi kalóriást tartalmaz - és fogyni az fogy,aki kevesebb kalóriát visz be, mint amennyit felhasznál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!