Valaki segítene a következő kérdésekben?
A mozgás, amit írtal elég.
A reggeli joghurt még belefér, ha csak egyet eszel,de tele van cukorral,szóval nem kéne túlzásba vinni.
Tízóraira nyugodtan vihetsz 2 zsemlét,vagy kiflit,csak kérd meg amyukadat,hogy neked ne simát, hanem minden napra vegyen 2 teljes kiörlésű t.annyival bem drágább, megvan kb 100-130 forintból.
Amit tehetsz bele: csirkemell vagy pulykamell sonka,paradicsom,uborka,paprika,saláta, amilyen zöldséget csak akarsz.
Esetleg néha főtt tojást is tehetsz bele.
A sajtokat mellőzd.
Cukormentes ízesített vizeket igyál, ne a cukros teákat. Rengeteg féle ízesített ásványvíz van és finomak.
Ebéd ugye adott.
Uzsira kis adag rizs, zöldség, csirkemell panír nélkul.
Vacsira vagy ugyanez,vagy zsírszegény túró. Ha nem ízlik magában, összekeverheted a citromos joghurtoddal,viszont akkor én reggel nem ezt enném.
Szoval a lényeg, hogy a pulyka,csirke és a halat variáld zöldségekkel vagy rizzsel,meg a tojás és a zsírszegény túró még a jó.
De ha ezeket betartod,nem gáz a napi 1-2 joghurtod. :)
Nem szoktam kondizni.
De a futastol fogysz, a konditol, meg ha jól csinalod és megfelelő étrenddel, akkor attól meg tömeget növelsz.
Szóval mehet együtt,de akkor ne a kilókat nézd, hanem a tükröt! :)
Amúgy 14 évesen ne vidd túlzásba a kondit,szerinten fiatal vagy hozzá, hisz még a tested bőven feljődik.
Inkább a többi sportot űzd. Futás, kosárlabda, foci,bicikli,görkori stb, ha meg erősödni akarsz,akkor saját testsúlyos edzést végezz.
Fekvőtámasz,guggolás,felülés,kitörés,hátizom erősítő gyakorlatok.
De én sem vagyok szakertő, de 14 évesen korainak talàlom a kondi termés edzést.
De a tesi tanárod jobban tud erre válaszolni, kérdezd meg őt. :)
A tesi tanárokkal óvatosan, 80%-uk hülye a témához...
Ha kondizni akarsz, akkor nagyon nézz utána a dolgoknak, és tudd mit csinálsz. Body.builderen olvasgass, írnak hülyeségeket, de mivel magyarul nincs más.. Tanulj angolt rendesen, ebben is például jól jöhet:D . De én várnék még vele egy évet.
Először heti 3 teljes testes átmozgató edzés kell amúgy, és a heti 1 kondival nem fogsz semmit elérni, főleg a megfelelő tápanyagok nélkül.
Egyelőre szrintem maradj a saját testsúlyos gyakorlatoknál (kezdd el a fegyencedzést - olvasd el a könyvet, de csak a gyakorlatokat hasznosítsd, a többi része marketing baromság, full potato kategória), meg persze a többi sport.
Ja, és nyújts sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!