165 cm magas lányok! Ti hány kg-ot tartotok ideálisnak ehhez a magassághoz? És hány kg most a súlyotok?
Na jó, akkor én most kisregényt írok. Mindenki lepontozhat a véleményemért (tudom, hogy úgyis le fognak),ez van.
Én 165 cm vagyok és 42 kiló. NEM nézek ki úgy, mint egy anorexiás gebe (ahogy előttem fogalmaztak), az osztályból nekem van a legmasabb izom-százalékom. Formám is van; homokóra alkatú vagyok, a derekam vékony, a csípőm, mellem szélesebb. Szokásomban áll enni is, nassolni is szoktam. Eszek zöldséget, gyümölcsöt, csokit, pizzát, hamburgert, salátát, hot-dogot... Egyszerűen gyorsabb az anyagcserém a szokásosnál, ezért akár degeszre is tömhetem magam nap- mint nap, nem fogok hízni. Emellett naponta sportolok (futok) és tesizek, amire, legyünk őszinték, nem lennék képes, ha napi egy almán tengetném az életem. Nem azért sportolok, mert fogyni akarok, hanem azért, mert élvezem és a sport hozzájárul ahhoz, hogy ne 30 évesen haljak meg túlsúly okozta szívleállásban vagy éppen anorexiában. Összevetve olyan vagyok, mint a többi 12 éves lány; ugyanúgy iskolába járok, ugyanúgy szeretek a barátnőimmel mozizni, ugyanúgy eszem meg a sültkrumplit és döntöm magamba a kólát (az igazit, nem azt a kalóriamentes ízmentes löttyöt), mint a többi, "átlagos" súlyú lány. Attól még, hogy a BMI azt mondja, sovány vagyok, élvezhetem az életem, szerethetem önmagam. Változtatni akkor kéne, ha ezt a súlyt koplalással értem volna el, ha minden egyes nap azon gyötrődnék, hogy milyen kövér vagyok. Valójában (HA tudnék) én is szívesen felszednék egy-két kilót, de nem tudok, ugyanúgy, ahogy vannak olyan túlsúlyosok is, akik hiába próbálkoznak, nem tudnak lefogyni. Így hát maradt az, hogy élem az életem, kórosan soványan is, és nem aggódok az olyan beszólások miatt, hogy anorexiás vagyok-e, vagy hogy ilyen súllyal biztos villanypózna-kinézetű vagyok (érdekes, hogy az ilyen beszólások többségét az interen, ismeretlen emberektől kapom, akik számok alapján ítélnek. Az ismerőseim szerint tényleg szép, formás alakom van, a csontjaim pedig messze nem állnak ki).
De amiért a legjobban felhúzom magam, amikor a sovány lányokat szidó kommenteket olvasom, az az, hogy az étkezési zavarokkal csak úgy dobálóznak. Van fogalmatok egyáltalán arról, hogy mit jelent az étkezési zavar fogalma? Ez egy betegség, ugyanúgy, mint a rák, csak ez nem testi hanem mentális. Attól még, hogy valaki vékony, nem anorexiás, csak gyors az anyagcseréje. Attól még, hogy valakinek kevesebbet mutat a mérleg 50-nél, nem bulímiás, csak könnyű csontozatú. Azok, akik valóban szenvednek ezekben a betegségekben, hánytatják magukat/éheztetik magukat, a testük pedig sorvadt, bőrük megereszkedett, erejük nulla. Szóval ez a dobálózás olyan, mint amikor a betegség miatt ducibb kislánynak azt mondják, hogy lusta disznó - azzal a különbséggel, hogy a vékonyság nem betegség de a pajzsmirigy-probléma az.
Persze aztán ott a másik véglet, amikor a túlsúlyosokat bántják, de erről nekem nincs tapasztalatom, meg amúgy is, erről több szó esik, mint a vékonyak cikizéséről. Mert az is rosszul eshet ám, ha deszkának hívnak téged minden egyes nap.
Az ideális súly? 40 kiló. 80 kiló. 51 kiló. Az a súly, amikor jól érzed magad a bőrödben, és nem veszélyezteti az egészségedet. Ahelyett, hogy fogyni próbálnál, megpróbálhatnád elfogadni, szeretni magad. Kipróbálharnál új sportokat is, tegyük fel elkezdhetnél hegyet mászni vagy siklóernyőzni. Ha nem érzed magad jól a bőrödben, erősíthetnél, egy erős lány szebb, egy erőtlen, ájuldozó lánynál. Az építő kritikákat vedd magadra, a többit pedig tojd le magasról! Én is ezt teszem:élvezem az életem, súlytól függetlenül.
12/L/igenis42kiló
#13:
A legtöbben 16 fölöttinek néznek engem (és nem a kiló sminktől, vagy a kivágott ruháktól!). 12-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!