Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen orvos tudja megállapíta...

Milyen orvos tudja megállapítani, hogy mitől hízom?

Figyelt kérdés
18 kg-ot szedtem fel 6 hónap alatt,pedig semmit sem csinálok máskép mint ezelött,igaz kb 10 hónapja antidepresszánst szedek.A háziorvos csak annyit mond egyek kevesebbet.Ráadásul szívbeteg vagyok.Kivek tudnám megnézetni ,hogy mitől hízok,ha a háziorvos ennyire lazán veszi ezt a szerintem komoly problémát?
2008. aug. 17. 22:19
 1/7 anonim ***** válasza:
Endokrinológussal.
2008. aug. 17. 22:47
 2/7 anonim ***** válasza:

kérd meg az orvosodat, hogy küldjön el vérvizsgálatra... és hormonvizsgálatra... Lehet, hogy vmi betegség áll a háttérben, vagy hormonális probléma adódott. Nekem speciel akkor derült ki, hogy alulmüködik a pajzsmirigyem, így nem megfelelő a TSH szintem - anyagcsere gyorsaságát befolyásolja. Mióta szedem a gyógyszert felgyorsult vmennyire az anyagcserém is és könyebben adom le a feljött plusz kilókat

ezenkivűl írt fel más gyógyszert is. Reductilt

2008. aug. 17. 22:49
 3/7 anonim ***** válasza:
Pajzsmirigyproblémák okozhatnak depressziós tüneteket, illetve az antidepresszánsok pajzsmirigyproblémákat. Ha nem ad beutalót, kérj másik orvostól, vagy ha rendszeresen jársz valami miatt bármilyen szakrendelésre (kivéve pl. fogorvos), említsd meg ott is a problémát, és hangsúlyozd ki a pszichiáternél hogy mióta szeded a gyógyszert hízol. Jó megoldás még a több zöldség, kevesebb egyéb illetve a több mozgás, az picit ellensúlyozza a hormonproblémákat is...
2008. aug. 17. 23:58
 4/7 anonim ***** válasza:

Majdnem biztos, hogy az antidepresszánstól hízol, én is így jártam. Különböző hormon-problémáim lettek, a pajzsmirigy és a prolaktin-szintem felborult.

Kértem a pszichiátert, hogy írjon fel más gyógyszert, a váltás után két hét alatt 8 kilót fogytam. Én többféle gyógyszert szedtem, így ingadozott a súlyom, de amikor leálltam majdnem mindegyik idegrendszerre ható gyógyszerrel, visszafogytam a versenysúlyomra.

A hormonális vizsgálatokat endokrinológus végzi.

2008. aug. 18. 11:03
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat!

Én már próbáltam erről beszélni a háziorvossal ,de csak azt hajtogatta egyek keveset.Csak azt nem tudtam megmagyarázni neki ,hogy nem eszem többet mint eddig.Félek,hogy nem akar majd beutalót adni,ha ő nem ad más orvos is adhat?

2008. aug. 18. 13:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha az antidepresszánst pszichiáter vagy neurológus írta fel, akkor ő is adhat beutalót.
2008. aug. 18. 15:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat!
2008. aug. 18. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!