Igaz, hogy reggel sokkal kevésbé hízlalnak a kaják, mint éjjel?
nem vagyok egyáltalán egy hízós típus, 175cm és 52 kg. Viszont mostanába próbálok odafigyelni a helyes táplálkozásra.
Pl ha reggel megeszek egy tábla csokit,akkor sokkal kevésbé rakódik le mintha estefelé enném?
Bonyolult a kérdésed, de valamilyen szinten megválaszoltad.
Ha nem vagy (jelenleg) 'hízós' típus, akkor neked ez irreleváns kérdés. Viszont évek alatt még kialakulhatnak hormon rezisztenciák, károsodások a testedben, és mindez változhat tehát még lehetsz hízékony.
Többek között tényleg van értelme odafigyelni a táplálkozásra (is).
Egyébként elvileg van némi különbség a reggeli /nappali emésztés és az éjszakai emésztés között, a gyakorlatban én úgy találtam, hogy ennél többet számít az, hogy mit emésztesz, tehát mit eszel.
Amitől este elhízhatsz, attól általában nappal is. Napszakkal persze változik az inzulin érzékenységünk, tehát elméletben a reggeli szénhidrátevés okozhat nagyobb hízást mint az esti. Másfelől van jelentősége annak is, hogy nap közben izommunkát végzel.
Szerintem az ilyen kérdéseknek egyébként nincsen gyakorlati jelentőségük, bár gondolkodás gyanánt lehet rajta filozofálgatni, összegyűjteni minél több témába vágó ismeretanyagot, elméletet stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!