Diéta és torna!? Használni fog? Pulzusszám150 mitjelent?
2 hete mindennap tornázok( RubintRéka 20 perceseire)
20perc/nap de van amikor 30-40. Mellette diétázok, ami azt jelenti hogy nemeszek egészségtelen ételeket..ill gyorskajákat. Napi többször keveset eszek, kenyeret próbálom mellőzni. Napi egy szendvics(zsömle-teljeskiörlésű)ez muszáj,mivel iskolába járok.
Sok helyen olvastam, hogy ha 120 a pulzusszám akkor lépünk zsírégető folyamatba.. én megmértem egyik napi edzésem után 150 volt, ez mit jelent?
A 150-es pulzus azt jelenti, hogy a szíved 150-et ver egy perc alatt. Nyugalmi állapotban ez átlag 72/perc, de nagyon intenzív mozgásnál simán felmehet 150-ig, ez csak azt jelzi, hogy nem lazsálsz torna közben ;)
Amit az étkezésedről írtál, az nagyon biztató. Kb pontosan ezt kell tenned, ha fogyni akarsz. Inkább egyél napi sokszor keveset, mint két hosszú koplalás között egyszer sokat. Egyél sok gyümölcsöt és zöldséget, és a napi 1-2 zsömle simán belefér ;)
Valószínűleg már most is fogysz, csak még nem szemmel láthatóan. Olyan 2 hónap alatt, ha így folytatod, egyértelmű változást fogsz látni :) kitartás! És még annyi, hogy ilyenkor inkább a tükörnek higgy, mint a mérlegnek, mert ha intenzíven elkezdesz edzeni, izmot is építesz, ami ugye nehezebb, mint a zsír.
Az elöttem szolónak teljesen igaza van, bár 30-40 perces monoton futással, vagy bicajozással nem teljesen értek egyett:)
Persze ez is tök jó, mivel kalóriát éget, de hatékonyabb, ha felváltva váltogatod az intenzitást. Azaz, elöször tekersz, vagy futsz(vagy akármi) mondjuk 3rom percet lájtos tempóban, utána meg mondjuk 1 percet, maximális tempóban.
Ezzel még több kalóriát égetsz el mintha csak futnál 30 percet, közepes tempoban.
Szerintem legalábbis:)
Én mondjuk jobban szeretem így, mert nem pusztulok bele az unalomba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!