Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Diéta és torna!? Használni...

Diéta és torna!? Használni fog? Pulzusszám150 mitjelent?

Figyelt kérdés

2 hete mindennap tornázok( RubintRéka 20 perceseire)

20perc/nap de van amikor 30-40. Mellette diétázok, ami azt jelenti hogy nemeszek egészségtelen ételeket..ill gyorskajákat. Napi többször keveset eszek, kenyeret próbálom mellőzni. Napi egy szendvics(zsömle-teljeskiörlésű)ez muszáj,mivel iskolába járok.

Sok helyen olvastam, hogy ha 120 a pulzusszám akkor lépünk zsírégető folyamatba.. én megmértem egyik napi edzésem után 150 volt, ez mit jelent?

2010. jan. 29. 11:31
 1/9 A kérdező kommentje:
Ill. még azt szeretném kérdezni, hogy mennyi idő után indul be a fogyás? mert eddig még semmi. 1-2 hónap?
2010. jan. 29. 11:31
 2/9 anonim válasza:

A 150-es pulzus azt jelenti, hogy a szíved 150-et ver egy perc alatt. Nyugalmi állapotban ez átlag 72/perc, de nagyon intenzív mozgásnál simán felmehet 150-ig, ez csak azt jelzi, hogy nem lazsálsz torna közben ;)

Amit az étkezésedről írtál, az nagyon biztató. Kb pontosan ezt kell tenned, ha fogyni akarsz. Inkább egyél napi sokszor keveset, mint két hosszú koplalás között egyszer sokat. Egyél sok gyümölcsöt és zöldséget, és a napi 1-2 zsömle simán belefér ;)

Valószínűleg már most is fogysz, csak még nem szemmel láthatóan. Olyan 2 hónap alatt, ha így folytatod, egyértelmű változást fogsz látni :) kitartás! És még annyi, hogy ilyenkor inkább a tükörnek higgy, mint a mérlegnek, mert ha intenzíven elkezdesz edzeni, izmot is építesz, ami ugye nehezebb, mint a zsír.

2010. jan. 29. 11:44
 3/9 anonim ***** válasza:
A 150-es pulzusszám már inkább állóképességet javít, és kardió edzésnek számít. Azért mondjuk azt, hogy az ideális a 120-as pulzus, mert ha nagyon terheljük a szervezetet, és 140 fölé hajszoljuk, akkor gyorsabban és több energiát kell mozgósítania, ezért a könnyebben hozzáférhető és mozgósítható izomszöveteket kezdi lebontani (ennél azért ez összetettebb, de nem mennék bele a pontos mechanizmusba) Ezért van az, hogy ha megnézed a maratonistákat, vagy a versenybringásokat, akiknek 170-180-as pulzusuk van edzés és verseny közben, hiába esznek napi 6-10.000 kcal-t mégis iszonyat vékonyak. Az izmozatuk nagyon állóképes, de forma és méret nincs... Ha van egy monoton állandó közepes terhelés ami 120-130-as pulzussal tárul, és legalább 30 percig tart, akkor nyúl a szervezet a zsírraktárakhoz. Ezért futnak, sétálnak, vagy bringáznak egy normál tempóban azok a sportolók akik zsírt akarnak leadni. Én is mindig látom a teremben, hogy sokan nagy kövér hassal futnak mint az őrült 5 percig, utána meg leesnek a szalagról, akik meg baromi jól néznek ki, és szálkásak, azok 40-60 percet sétálnak közepes tempóban.
2010. jan. 29. 12:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat : )
2010. jan. 29. 13:07
 5/9 A kérdező kommentje:
Még egy kérdésem lenne, az nembaj hogy ezek a Rubint Réka tornák inkább izmosításra/formázásra van? :S mert sok helyen olvasom hogy csak futás.. stb ha fogyni akarunk.
2010. jan. 29. 13:13
 6/9 anonim ***** válasza:
én béres alexanrda dvdt és futást kombinálok, egyik nap az egyiket, aztán a másikat. bár a futás most többször is elmaradt a hideg és a hóhelyzet miatt :(
2010. jan. 29. 14:32
 7/9 anonim ***** válasza:
De bizony baj. Azért mondjuk, hogy gyors séta, futás, bringa, mert a monotonitás kell! 40-60 perc egy adott tempóban, adott ritmusban. A tornánál nem lehet ezt elérni. Egyik gyakorlat nagyon nehéz, mondjuk fél perc után már 160 a pulzusod, a másikat meg bírnád 2 órán át, akkor meg leesik 90-re. Jó ez arra, hogy átmozgasson, és kicsit formáljon, meg erősítsen, de semmiképpen sem kifejezett aerob mozgás. És mellette meg ugye nagyon számít a kaja... Hiába éget valaki napi 600 plussz kalóriát mondjuk futással, ha azt visszaeszi két kakaós csigával már reggel.
2010. jan. 29. 14:44
 8/9 A kérdező kommentje:
Értem. A futással csak az a gond, hogy tél van, és kint így nem tudok. És futópadom sincs.. : S Az úszás is jó egyébként?
2010. jan. 29. 15:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Az elöttem szolónak teljesen igaza van, bár 30-40 perces monoton futással, vagy bicajozással nem teljesen értek egyett:)

Persze ez is tök jó, mivel kalóriát éget, de hatékonyabb, ha felváltva váltogatod az intenzitást. Azaz, elöször tekersz, vagy futsz(vagy akármi) mondjuk 3rom percet lájtos tempóban, utána meg mondjuk 1 percet, maximális tempóban.

Ezzel még több kalóriát égetsz el mintha csak futnál 30 percet, közepes tempoban.

Szerintem legalábbis:)

Én mondjuk jobban szeretem így, mert nem pusztulok bele az unalomba.

2010. febr. 4. 00:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!