Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tejben kevesebb kcal-van mint...

Tejben kevesebb kcal-van mint a joghurtban, és finomabb is. Miért jobb mégis a joghurt ( müzlihez) mint a tej?

Figyelt kérdés
2010. jan. 25. 21:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
26%
Egyik sem jó, mindkettő tök felesleges... A műzli szintén. Cukor cukor hátán, meg egy kis zsír... Vitamin meg ásványi anyag meg nulla, mert tejporból van, meg egy csomó adalék sz@rból.
2010. jan. 25. 21:56
 2/11 anonim ***** válasza:
A joghurt az egyik legegészségesebb élelmiszer! A müzli úgyszintén, mert a táplálkozási csúcs tetején lévőmagokat tartalmazza. A tej pedig kifejezetten káros! A rákos betegnél azzal kezdi az orvos, ha eddig szokása volt, azonnal hagyja abba a tej fogyasztását. És nem véletlenül. Nézz utána, hosszú.
2010. jan. 25. 22:29
 3/11 anonim ***** válasza:
A tej(mármint az igazi) egészséges,a bolti joghurt pedig tele van mindenféle adalékanyaggal,és nem is egészséges.A bolti műzli pedig szintén tele ven miden adalékkal.Inkább keverj otthon össze diót,mogyorót,mazsolát stb.sokkal egészségesebb lesz.
2010. jan. 25. 22:31
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez a legújabb hülyeség,hogy a tej káros.A mai 80 -100 évet megélt emberek,sőt sokan még ma is napi 1-2 liter tejet isznak,és egészségesek.Nekem van sajnos három rákbeteg ismerősöm is,és az orvos sem tiltotta meg a tej fogyasztását,inkább javasolta.Nem kell mindent elhinni,amit a táplálkozás "tudósok" mondanak,mert amit ma káros tartanak,arról később kiderítik,hogy egészséges.Attól függ a kutatási erdemény,hogy a szponzornak mi az érdeke. A zsír is egészségtelen volt egyideig,ma viszont ezt javasolják,mert az olajban rákkeltő anyagok vannak.
2010. jan. 25. 22:37
 5/11 anonim ***** válasza:
mert a joghurtban élőflóra van, ami segíti az emésztést
2010. jan. 25. 23:08
 6/11 anonim ***** válasza:

Hát ez egy nagyon nehéz kérdés és rengeteg álláspont van...én úgy látom, hogy a tej egy olyan élelmiszer, ami van, akire kifejezetten jó hatással van, van, akire meg nem (vagy erre fogják rá?). Ha igazi a tej (nem bolti), szerintem nem káros. Nagyszüleim ezt isszák (ezen élnek), már nyolcvan felett járnak, egyiknek sincs semmi komoly baja. Lehet, hogy rossz a hasonlat, de gondoljunk az anyatejre, ami a legtáplálóbb, legegészségesebb a babák számára...talán az a baj, hogy utána az ember állatok tejét kezdi el inni, ami ha belegondolunk elég furcsa.

Magam részéről a joghurtot nem tartom egészségesnek, mert tényleg sok benne a műanyag adalék, ahogy a müzliben is. A müzli nagyon jó ötlet, csak nem kellene bele mindenféle cukor meg vacakságok (keress olyat, amiben nincs semmi, nem fogsz ilyet találni, inkább edd meg a magvakat külön). Én egyiket sem eszem, nem tartom őket fontosnak az egészséges táplálkozáshoz, sőt. Egyébként nagy igazság, hogy az ember keze által alkotott termékek közül nem nagyon van egészséges. Ami csak úgy van a természetben (zöldség, gyümölcs), az az igazán egészséges (bár amióta mindent vegyszereznek, még ebben sem vagyok olyan biztos, de valamin élnünk kell).

2010. jan. 25. 23:12
 7/11 anonim ***** válasza:
Csak megjegyzem, hogy az azonos zsírtartalmú joghurtban és tejben ugyanannyi a kalória. A joghurt tej+bacik. Meg is nézheted, ha otthon csinálod, hogy nem "megy össze" a tej miután joghurt lesz belőle.
2010. jan. 26. 11:14
 8/11 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, persze a natúr joghurtról beszéltem nem a színes vegyipari termékekről :P
2010. jan. 26. 11:15
 9/11 anonim ***** válasza:
nyugodtan egyed akármelyiket.
2010. jan. 26. 15:27
 10/11 anonim ***** válasza:
Az anyatej teljesen más! a tehéntej viszont nem az ember, hanem a boci tápláléka.
2010. jan. 26. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!