Tejben kevesebb kcal-van mint a joghurtban, és finomabb is. Miért jobb mégis a joghurt ( müzlihez) mint a tej?
Hát ez egy nagyon nehéz kérdés és rengeteg álláspont van...én úgy látom, hogy a tej egy olyan élelmiszer, ami van, akire kifejezetten jó hatással van, van, akire meg nem (vagy erre fogják rá?). Ha igazi a tej (nem bolti), szerintem nem káros. Nagyszüleim ezt isszák (ezen élnek), már nyolcvan felett járnak, egyiknek sincs semmi komoly baja. Lehet, hogy rossz a hasonlat, de gondoljunk az anyatejre, ami a legtáplálóbb, legegészségesebb a babák számára...talán az a baj, hogy utána az ember állatok tejét kezdi el inni, ami ha belegondolunk elég furcsa.
Magam részéről a joghurtot nem tartom egészségesnek, mert tényleg sok benne a műanyag adalék, ahogy a müzliben is. A müzli nagyon jó ötlet, csak nem kellene bele mindenféle cukor meg vacakságok (keress olyat, amiben nincs semmi, nem fogsz ilyet találni, inkább edd meg a magvakat külön). Én egyiket sem eszem, nem tartom őket fontosnak az egészséges táplálkozáshoz, sőt. Egyébként nagy igazság, hogy az ember keze által alkotott termékek közül nem nagyon van egészséges. Ami csak úgy van a természetben (zöldség, gyümölcs), az az igazán egészséges (bár amióta mindent vegyszereznek, még ebben sem vagyok olyan biztos, de valamin élnünk kell).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!