Hot iron? Valaki csinálta már? Volt eredménye?
Szeretnék fogyni kb 15kg-t. 160/77 vagyok (igen, nekem elég a 15, nem akarok vékonyabb lenni).
Most hallottam, van a sportcsarnokunkban ilyen edzés. Megtetszett, mert a kardiót nem kedvelem, szívem miatt nem is tudom erőteljesen csinálni, a súlyzózást viszont szeretem. Ez kicsit a kettő keveréke. Aki tartja, azt mondja, rengetegen fogynak tőle, és már az első-második hónapban hatalmas a változás - de ő nyilván ezt mondja, az a célja, hogy eljárjak :)
Heti 2x gondoltam menni, 1óra, amiből a kemény mozgás 45perc, +bemelegítés, meg kis hasizom a végén.
Emellett itthon még 2x ellipsziseznék (van gépem) egy héten (vagy ha úgy van kedvem, többször is)
Enni 80%-ban csirkehúst eszem, zöldséggel vagy salival. Szoktam azért kenyeret, zsemlét is enni, de minimális mennyiséget (meg amúgy is keveset eszem egy nap)
Szóval, ha csinálta már valaki, jöhetnek a tapasztalatok :)
Aki nem tudja, mi ez:
https://www.youtube.com/watch?v=ncH2Rv6rx80
Elsősorban szuper vagy, hogy belefogsz! :)
Amit küldtél elég keménynek tűnik. Az tuti, hogy fogyni és erősödni fogsz tőle, ha bírod.
Nem tudom, mennyi mozgás van a hátad mögött, de én biztosan nem ezzel indítanék. Legtöbb esetben az ilyen kemény indítás úgy végződik, hogy az illető gyors eredményt vár, ami persze elmarad, annak ellenére, hogy brutálisan megdolgoztatja, kínozza magát. Ettől aztán még jobban megutálja a mozgást, abbahagyja, és kétszer annyit felszed, amennyit leadott.
Saját tapasztalatból beszélek, nem divatos rizsa.
Ami viszont nagyon bejött, és működni látszik, az a lassú, de biztos fogyás. A kajálás nagyon-nagyon fontos. Egyszerűbb nem megenni azt az 500 kalóriás csokit, mint annyit lemozogni.
Kb. egy éve nem eszek cukrot és fehér lisztet. Ennyi. (családi összejöveteleken, lagzin stb. szünetet tartok. néha be kell zabálni.) Nem kínzom magam, én speciel nem vagyok nagyon édes szájú, inkább a húsokat szeretem. Abból viszont nem fogom vissza magam, persze csak ha nem nagyon zsíros. A a hús amúgy is kell az erősödéshez a fehérje miatt.
És itt jön a másik nagyon fontos dolog. Szerintem nem jó, ha erőszakolni kell magunkat, és dacból csakazértis elmenni mozogni. A legjobban jár az ember, ha megszereti, és akkor simán megy. Mint sok mindenben, itt is a fokozatosság a lényeg. A fejlődés élménye a kulcs, azt lehet megszeretni. Nagyon jó érzés látni magunkon a fejlődést, és a jó fizikum is csodás érzés.
A mozgásfajtákból sokmindent próbáltam, de ami eddig legjobban bejött, az a fegyencedzés volt. Ha nem hallottál még róla, itt van: [link]
Én így egy év alatt kb. 15-16 kilót fogytam eddig, anélkül, hogy bármiféle kínzásnak érezném az egészet, vagy úgy érezném, hogy önmegtartóztató életmódot élnék. Ez nem gyors, de hamar elment az az egy év, és teljesen megérte. Ez az életvitel tartható akármeddig. Ha elérem az ideális súlyom, még tovább erősödök, és biztos vagyok benne, hogy elérem, amit a fegyencedzés mesterhatosnak nevez, amit az egész kezdetén totál lehetetlennek tartottam:
1. egykezes fekvőtámasz
2. egylábas guggolás
3. egykezes húzódzkodás
4. nyújtott lábemelés függeszkedésben
5. híd állásból állásba
6. egykezes fekvőtámasz kézenállásban
Remélem segíthettem, sok sikert kívánok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!