Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hol a hiba? Vagy jó ez így...

Hol a hiba? Vagy jó ez így csak nekem furcsa?

Figyelt kérdés

Elkezdtem használni a myfitnesspal alkalmazást tegnap reggel. Néhány hete már próbálom rendberakni az étkezésem, de csak most jutott eszembe ez a számlálós dolog.

Amit tud rólam az az, hogy nem nagyon mozgok sporton kívül (irodai munka), illetve hogy 21 éves srác vagyok és 130kg. Megadták hogy heti 1kg fogyás a cél, és azt állította be, hogy így 1800 kalóriát ehetek naponta. Emellé még tekerek minden nap 1 órát és legalább 20km-t, amire 1000 kcal körüli értéket ír. Illetve sétáltam vagy egy órát a kutyával, erre 300kcalt mondott ugyancsak a runkeeper.

Viszont amit furcsállok, hogy ma úgy ettem hogy egyáltalán nem éheztem egy percig se, és 1200kcal-nál tartok. És mindent felírtam.

11 körül mikor felkeltem ettem egy rántottát, némi zöldséggel és 10dkg sonkával.

Az ebéd így kimaradt mert nem igazán lett volna hova beszorítani meg nem is voltam éhes.

Egy almát ettem kb 2-kor, majd 5 körül egy 150g joghurtot és 2 szelet abonettet.

Vacsorára bringázás után ettem 12dkg túrót joghurttal, uborkával, paprikával és 3 szelet abonettel.

Tényleg mindent felírtam és mindenből pontos a mennyiség. Mit szóltok hozzá? Többet kéne ennem vagy kevesebbet? Jó lehet ez az 1200 kalóriás becslése?

2014. aug. 23. 21:55
 1/4 anonim ***** válasza:

Miért, ha éheznél az jó dolog lenne?

Nem, egyáltalán nem furcsa, nem szabad éhezni.

2014. aug. 23. 22:55
 2/4 anonim ***** válasza:

Tényleg nagyon keveset ettél. De vannak ilyen napok, ezen még nem kell fennakadni. 1-1 "nem normális" nap belefér, csak tartós ne legyen.

Azért ehetnél értelmesebb ételt is, mint joghurtot abonettel, amiben nem igazán van tápanyag, mondjuk kalória sem.

2014. aug. 23. 22:56
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem, nyilván nem akarok éhezni, csak meglepődtem rajta hogy az oldal szerint éppen annyit ettem amennyi a szervezet működéséhez kell, és még csak nem is haltam éhen :)

Inkább arra irányulna akkor a kérdésem, hogy ez így fenntartható és nem okoz semmi gondot ha én nem érzem magam rosszul? Nyilván ha úgy éreztem volna hogy nagyon éhes vagyok, akkor ettem volna még valamit.

Természetesen tervezek normálisabb dolgokat is enni, csak most vágtam bele ebbe a projektbe és nem volt időm főzni, vagy jobban bevásárolni.

2014. aug. 23. 23:05
 4/4 anonim ***** válasza:

be vagy töltve ch-val,mint az állat azért nem érzel még kínzó éhséget,vagy ketózist még pár nap koplalás után sem.

ha ez tartana 1 hetet,vagy többet,akkor meg jön majd a falásroham,ezért nem jó ez.

fokozatosan csökkentsd a szénhidrátot a kalóriát.

gondolom olyan napi 5-6000calt benyomtál eddig egy nap vagy többet.

3-4 hetente csökkentsd csak 500cal-al,ne ilyen drasztikusan,mint most,mert falás lesz a vége,majd feladás.

2014. aug. 24. 01:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!