Keves az onbizalmam mit tehetnek?
Most önbizalmat akarsz vagy lefogyni? Ez két külön cél.
önbizalomfejlesztés--->új dolgokban megmérettetni magad
Ha lefogyni, akkor milyen súly a célod? És milyen alak? Mit jelent most nálad a fogyózás? Vajon helyesen étkezel? Örömteli mozgásos tevékenységeket végzel?
"Szerintem helyesen étkezem"
Nyilvánvalóan nem, ha egyszer jó 10 kilónyi túlsúlyod van. Ha nem változtatsz, ez csak egyre gyarapodni fog.
nem tartod az étrendet,vagy sza-r az étrended és csak te hiszed hogy jó,mert hazudsz önmagadnak,vagy nincsen meg a hozzáértésed hozzá.
az önbizalom meg nem attól lesz,hogy megsimogatjuk a fejed itt virtuálisan,különben sem vagy te kutya.
az önbizalom a sikeresen végrehajtott tettekből épül fel és a hozzáértés a rutin ad neki alapot.
úgyhogy ne nyavajog itt,hanem kapd össze magad,ha változni akarsz,normális étrendet egyél és edz tisztességesen.
1-es vagyok.
Szerintem az étkezés arra is való, hogy élvezzük. Az régen rossz, ha unod azt, amit eszel. Sanyargatni ne sanyargasd magad. Én a problémát a motivációban látom. Azért kéne megfelelően étkezni, hogy egészségesebben érezd magad, a szervezetednek jobb legyen nem pedig, hogy lefogyj.
Tehát én pl figyelni szoktam a szervezetemre, és 'megmondja', hogy mi esne jól neki. Van, hogy 3 tükörtojás zsírban sütve kovászos uborkával, de volt, hogy húst nem kívántam 3 hétig. Persze figyelni kell a pénztárcára is. A piacra is érdemes kimenni, és ha megtetszik egy zöldségféle akkor csinálj abból valamit.
Mozgás: Azt javaslom próbálj ki több mindent. Futás, evezés, csapatsport, tánc, heti túrázás, zumba, görkorcsolya, jóga. És csakis azt műveld amit élvezel.
Anyukám pl akkor fogyott sokat, mikor rendszeresen futni vitte a kutyát. (gondolom tudatlanul is zsírégető mozgást végzett)
Összegezve az eddigieket: én inspiráltan állok az étkezéshez, mozgáshoz, és nem csalódtam.
Amit biztos nem tennék: kínozni magam különböző fitnessguruk fogyi-videóival. Mert már attól is ideges leszek, ha bekapcsolom.
De mindenki más, és más módszerek vezetnek eredményre nála.
Néha a normál, megszokott étkezés mellett is felszaladhatnak kilók. Kissé kevesebb mozgás, stresszes élet, hormonváltozás, a kor előrehaladtával pedig csökken az anyagcsere gyorsasága is.
Azért túlsúlyos nem vagy, nem írtad hány éves vagy de a heti rendszeres mozgást soha nem késő beépíteni az életünkbe. Heti két futás, egy másfajta edzés, kis odafigyelés az étkezésre és le is megy ez a pár kiló egy év alatt! Ha drasztikusabban akarsz leadni 7 kg-ot, mondjuk 2,5 hónap alatt: akkor heti 3 intervall.futás, és plusz egy edzés (kondi, vagy spinning, vagy bármi). Napi 1200 kcal tartása- de ezt csak akkor tudom megmondani pontosan ha azt is megírod hogy mit dolgozol.
A te kitartásodon, és akaraterődön múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!