A gyógyszertárban kiadnak egy 15 évesnek étvágycsökkentőt? Mennyibe kerül? Mennyi a hashajtó? Vény nélkül. Nem kérdezik meg, hogy mire kell?
Természetesen kortól függetlenül kiválthatóak. A gyógyszerészeket ugyanúgy köti a Hippokráteszi eskü, tehát nem kérdezik meg mire kell, ha pedig igen, akkor azért teszik, hogy orvosi hivatásukhoz méltóan ellenjavallattal élhessenek, vagy más szert ajánlhassanak.
Ha engem kérdezel (és azt teszed...) egy tizenötévesnek nem kell étvágycsökkentő. (Igazából senkinek sem kellene, de sajnos a fogyasztók[nem direkt poén] diktálnak a piacon.)
Ha székrekedésed van, hashajtó(vízhajtó) a kamilla tea is nagy mennyiségben (Napi másfél liter már elég) és az nem terheli úgy a szervezetet, mint az ipari készítmények, de kérdezd meg orvosod, gyógyszerészed!
A kérdésed fogyási szándékra utal; figyelmeztetlek, hogy a hashajtózás és az étvágycsökkentők semmiképp sem alkalmazhatóak hosszútávon a szervezet komoly megterhelése nélkül, továbbá nem vezetnek eredméynre sem ezek a szerek. Ajánlom inkább a kalória számlálós módszert. Könnyű, és azt ehetsz, amit csak akarsz, akár csokoládét is.
Hát azt, hogy mire kell, nyilván nem kérdezik meg, mert a hashajtó nyilván valóan hashajtásra kell. Nem vényköteles gyógyszert kiadnak. Az árakat itt szoktam megnézni [link] De azért merem remélni, hogy nem hashajtóval akarsz fogyni, mert azzal csak vizet vesztesz, és kiszáradsz.
Jobban járnál, ha háziorvossal beszélnél erről, tud segíteni, nekem is adott tök jó diétát, személyre szabva.
Először is: Felejtsd el a hashajtót!!!!Nem fogsz lefogyni tőle, viszont, ha rendszeresen szeded, majd csak akkor tudsz kakálni, ha beveszed:(
Szerintem az étvágycsökkentők nem vállnak be. Először döntsd el, hogy miért is szeretnél lefogyni. Engem most az ösztönöz, hogy a párom az éjszakában dolgozik, és hát rajtam pedig 15-20 kiló felesleg van...Eleinte nehéz, aztán megszokod, de ha a kitűzött cél a szemed előtt lebeg, akkor nem adod fel. Ha van valaki a környezetedben akivel együtt csinálhatod a fogyókúrát, akkor együtt vágjatok bele, az is sok erőt ad:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!