Ti mit esztek olyankor, mikor nincs számotokra "megfelelő" kaja?
Köszönöm szépen a válaszokat.
De tegyük fel, hogy 15 éves vagyok, nincs pénzem, és itthon sincs hó végére sok étel, csak pl dobozos tej+liszt+cukor és csinálunk palacsintát krumpli levessel.
És a vacsora is ez, vagy pirított zsemlemorzsa meggy lekvárral.
Ilyenkor mit egyek? Tegnap próbáltam elkerülni az étkezést, csak apu kőműves és elmentem neki segíteni falat vakolni, és már annyira szédültem meg fájt a fejem, hogy a kocsiban már az utat is homályosan láttam. Megmértem itthon a vérnyomás és 65/40 volt, ezt nem tudom, hogy jó e vagy nem, de elég gyengének éreztem magam.
Szokott lenni itthon étel, főleg az első 3 hétben van lecsó, ha olcsó már a paprika, paradicsom+ mi is termesztünk, van spenót is, cukkini is, csak ezek még nem jók.
Meggy, málna, cseresznye, barack fán is van, gyümölcsöt is szoktam enni, csak mi 6-an vagyunk és a hónap utolsó napjaira nagyon nagyon kifogy az étel, van hogy zsíros kenyeret eszünk lila vagy vöröshagymával, ezzel nem is lenne baj, mert laktató, finom étel, csak ugye nem fogyókúrás.
A család többi tagjának nincs gond az alakjával, apu vékony, de egyben izmos is, nagyon sokat dolgozik, anyu is vékony, mamám és papám is velünk lakik, ők már idősek, sajnos elég betegesek, ők mondjuk nagyon vékonyak, de már betegek, mamám 84 éves és sok gyógyszert is szed, ami elég drága, van még egy fiú testvérem ő 25 éves, nagyon magas és nagyon vékony, ő egyetemre jár, nagyon sok a tandíj, mellette ő is dolgozik, de az a tandíjra elmegy. Meg vagyok én, én gimibe járok, sajnos sok az iskola kezdés, folyamatosan teszünk félre már szeptemberre, mert nagyon sokba kerül.
Én végzem itthon az összes házimunkát-szóval nagytakarítás, főzés, kertrendezés+ apuval megyek dolgozni is heti pár nap, szóval mozgok is, de azért van rajtam zsír is rendesen. 170cm és 63-64 kg vagyok, egy 10-est le kéne adjak, csak így nem tudom, hogy hogyan.
Nem siránkozni akarok, mert jó életem van, szerető családom, stb, csak ezt szeretném megoldani.
Válaszaitokat köszönöm.
Ha mész dolgouzni, akkor nyugodtan egyél. Amit írtál, az hipózás volt a javából, leesett a vércukorszinted.
És a 170 centihez a 63 kiló pont jó.
Te sem vagy kövér, nézd meg a BMI indexet:
Ezekből nyugodtan ehetsz, ha mész dolgozni segíteni, akkor lemozgod, de esetleg esténként tornázhatsz kicsit. :)
16/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!