Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha napi 10 km-et sétálok...

Ha napi 10 km-et sétálok gyorsan az fogyaszt?

Figyelt kérdés
2010. jan. 5. 14:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de csak akkor, ha nem zabálod utána halálra magad.

Figyelj az étkezésre is, úgy biztosan lesz eredményed.

2010. jan. 5. 14:53
 2/5 anonim ***** válasza:
22%
Az idődet kiválóan fogyasztja,de a súlyodat kevésbé. Inkább fuss akkor már.
2010. jan. 5. 14:55
 3/5 anonim ***** válasza:
88%

Hülyeséget mond az előttem szóló: igenis fogyaszt a gyorsabb tempójú séta is. Nyugodtan csináld!

" ...egyre több tudományos kutatás szól a gyaloglás előnyeiről. Eszerint a milliók számára elérhető legjobb testmozgás a heti öt-hat alkalommal, legalább fél órán át tartó, lendületes gyaloglás.

A korábban teljesen figyelmen kívül hagyott gyaloglás a jelek szerint tökéletesen megfelel ennek a célnak. A szakemberek szerint, ha hetente 5-6 alkalommal erőteljes tempóban gyaloglunk négy és fél - hat kilométeres sebességgel, egy sor súlyos betegség kockázatát csökkentjük. Különösen előnyös a gyaloglás azok számára, akik életükben soha vagy évtizedek óta nem végeztek rendszeres testedzést. A gyaloglás szinte semmilyen kockázattal sem jár, előnyei ezzel szemben rendkívüliek. Íme néhány már bizonyított a jótékony hatások közül:

Az erőteljes gyaloglás a szívizmokat gyorsabb mozgásra készteti. Ha rendszeresen útra kelünk, egy idő után csökkeni fog a vérnyomásunk, és ezzel természetesen az erekre gyakorolt nyomás is. Szaporodik vérünkben a HDL (a jó koleszterin), a vér kevésbé lesz sűrű, és ezzel mérséklődik a szívroham kockázata.

Korábban nem vizsgálták a gyaloglás és az agyvérzés összefüggését, főleg azért, mert nehéz összehasonlítható csoportokat találni. A Harvard School of Public Health által most közzétett jelentés 70 000 amerikai ápolónő egészségi állapotát elemzi 15 év távlatában. Kiderült, hogy azok a nővérek, akik munkahelyük jellege miatt hetente húsz vagy még több órát gyalogoltak, 40 százalékkal ritkábban kaptak agyvérzést, mint a kevesebb mozgást igénylő munkahelyen dolgozó kolleganőik.

Az életkor előrehaladtával a legtöbben hajlamosak a hízásra. A félórás gyaloglás napi néhányszáz kalória eltüntetésével jár, emellett az anyagcsere javításával is segít a kilók elleni csatában. Fontos azonban megjegyezni, hogy aki pusztán gyaloglással akar fogyni, annak kevés a heti 5-6-szor fél óra. A testünk ugyanis 30 percnél rövidebb fizikai tevékenység alatt még hozzá sem kezd a zsírsejtekben felhalmozódott zsírok elégetéséhez. A komoly fogyáshoz a napi gyaloglási adagot egy-másfél órára kell emelni.

Az elhízás és a mozgásszegény életmód a cukorbetegséget világszerte az egyik legelterjedtebb civilizációs betegséggé tette. Az amerikai National Institute of Diabetes jelentése szerint azoknál a túlsúlyos embereknél, akik a cukorbetegség korai stádiumában vannak a gyalogló programmal lényegesen jobb eredményt lehet elérni, mint az ilyen esetekben alkalmazott gyógyszerekkel.

A gyaloglás nem csak az izmokat erősíti, hanem azokat a csontokat is, amelyeket megmozgat. Mindez a csontritkulás megelőzése szempontjából bír rendkívüli jelentőséggel. Az idősebbeket sújtó másik fájdalmas mozgásszervi betegség az arthritis elsősorban a térdízületeket támadja meg. A kíméletes, de kitartó gyaloglás a térd körüli izmok erősítésével sokat tehet a panaszok enyhítéséért."

Patika.hu oldalról van az idézet, de egy csomó más oldalon is csak ezt fogod olvasni.

2010. jan. 5. 15:04
 4/5 anonim ***** válasza:
18%
Van egy rossz hírem, és egy jó!A rossz az hugy a futás megerőlteti a szivet, aminek következménye a szív idő előtti elhasználódása.Én 163 magas vagyok 70 kilóról 45 kilóra fogytam, és ma már egy tánciskola legjobb növendéke vagyok!!!!!Imádok oda járni!Minden lány példaképe lettem, tőllem kérnek tanácsot,és figyelik minden táncmozgásom! Nem dohányzom, nem iszok alkoholt mert az semmit se ért!Kipróbáltam.Már minden kipróbáltam mire végre rájöttem! Végre csodás alakom lett, mint egy manökennek! Meg vagyok elégedve nagyon boldog vagyok és még egészséges is!A strandra végre büszkén mehetek! Hogy mégis mitől? Semmi csodaszer, semmi tabletta vagy kapszula, semmi ivóturmix ezeket felejtsétek el! Ezek hazugságok és reklámfogások, hogy a gyártók pénzt kaszáljanak rajtatok!Minden készítmény átverés átverések hátán!De ezt csak az tudja aki kipróbálta őket.
2010. jan. 8. 11:44
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó, csak a módszeredet nem mondtad el, amivel lefogytál. Kicsit kevesebb önfényezést és kicsit több hasznos tanácsot.
2011. jan. 27. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!