Egyszerű, de nem unalmas receptek?
Olyan recepteket keresek, melyek gyorsan megvannak, (negyed-fél óra max.) de mégsem a megszokott tojásrántotta.
Pl. most párolt karfiolt eszem, hamar megvan, és isteni finom! Hasonló receptekre lennék kíváncsi, melyek feldobhatnák az étkezéseimet.
Ma karfiol-pörköltet készítettem. (Karikára szelt répával-gyökérrel főzöm meg ugyanúgy mint a rendes pörköltet, és a végén ici-pici tejfölbe ici-pici liszt, azzal sűrítve)
Rántott tökfélék: fehér-tök, patiszon, padlizsán, cukkini
Tojás-pörkölt is percek alatt kész, de ha leszeded a net-ről a tojás-salátákat, kismillió változatot kapsz.
Szedd le a net-ről: thaj-konyha, görög-konyha, mexikói-konyha stb.stb. serpenyős, párolt zöldségfélék, mindegyikhez jól párosítható egy-egy db-ka hal
Kockára vágott főtt krumpli - en előző napi maradék öl szoktam csinalni, tökéletes- , vöröshagyma, paprika, paradicsom vajon megpiriva, tetejére 1-2 tojas, fedő alatt szilárdra sütve. So, bors, paprika, petrezselyemzoldje ra es kesz.
Hirtelen sült csirkemell csíkok kapros turoval.
Tejszines brokkolis teszta.
Spenótos krem sajtos teszta.
Paleolit sóskakrém (habarás helyett almával sűrítve, tej és gluténmentes, recept a neten), mellé baconbe tekert csirkemáj, nagy kedvencem.
Banán-tojás palacsinta: 1 db érettebb banán (már barnás) összenyomkodva, két felvert tojással összedolgozni, majd megsütni mint a palacsintát.
Ez a kettő jutott most eszembe, na meg ezeket ettem tegnap. :)
4-es, ezek szuperül hangzanak, tudsz még ilyen recepteket? Vagy weboldalt ajánlanál?
A palacsintát mindenképp kipróbálom, ha lesz akciós érett banán.
Leginkább a hús nélküli ételek érdekelnek, nem mintha vegetáriánus lennék, csak a húst anya szokta elkészíteni.
Még csak most indítottam a blogot, de hamarosan megosztom a több alacsony energiatartalmú, egészséges és ízletes receptemet is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!