Hogyan keszitsem el grillezetten a zoldseget hogy az "fogyokuras" legyen?
legjobban a sargarepat szeretem,
de gondoltam hogy sargarepa,feher, + meg amit tik mondtok egybe a sutoben valahogy meggrillezem.Nagyon szeretem az izet amikor a repa nagyon megvan szinte egetve (grillezve)
Hogyan kell elkesziteni? mert csak ugy tudom hogy olajjal (napraforgo) az uvegedenyben aminek van teteje a sutobe dugva fozom.
A zöldségféléket megpucolod, kisebb darabokra vágod (amekkora neked tetszik, szerintem kb egy falatnyi jó méret).
Egy tálba téve megszórod sóval meg még olyan füszerekkel, amit akarsz, hozzáteszel 1 evökanál olajat (oliva vagy napraforgó, ahogy neked jobb), és egy fedöt rátéve alaposan összerázod az egészet. Igy a füszerek rendesen eloszlanak rajtuk. (Az a kevés olaj nem árt a fogyásnak, de a vitaminokat jobban fel tudja a szervezeted így hasnálni)
Egy tepsit kibélelsz sütöpapírral, beleöntöd a zöldségeket, letakarod alufóliával, és sütöben 160-180 fokon sütöd kb 30-40 percig. Utána leszedve a fóliát kb 10 perc alatt megpirítod.
Az üvegtál jó, de én azért szeretem a tepsit jobban, mert a zöldségek nekem jobban ízlenek, ha csak egy rétegben vannak elterítve, úgy inkább sülnek, mint párolódnak és jobban meg lehet öket pirítani, .
Lefedésre az alufólia jó, a müanyag nem.
Pf, nemtom miért pontoztatok le minket, a zsír hasznos tápanyag a szervezetünknek, és a tévhittel ellentétben nem 'hízókúrás'. Hanem egészséges. Sokkal inkább, mint az olaj.
:)
Hát most nem nőhet fel mindenki tanyán, disznók meg tyúkok közt (pedig jó is az, kis kerttel, friss zöldségek, hús, tojás, hmmm).
De azért persze ott is meg kell találni az egyensúlyt. Nem lehet azokból sem eszeveszetten összezabálni mindent.
Van egy ismerősöm (fiú), két éve még úgyahogy kinézett, aztán most meg rá sem ismerni. Eltorzult.. hát igen, mindig vágnak malacot..
Szóval, mértékletesség. Próbáljuk átlátni, hogy mikor ELÉG. És ez tulajdonképpen nem csak az evésre igaz, hanem sok minden másra is.
Családból már vágtak malacot nekünk, deee az olyan jóóó volt, hogy egy pillanatra nem jutott eszembe, hogy lecseréljem olajra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!