Le lehet úgy fogyni, hogy épp hogy csak annyi falatot eszek, hogy épp hogy elmúljon az éhségem?
Elvileg mindneki csak annyi falatot eszik, mivel értelmetlen többet enni.
De ha a falatodban olyan szénhidrát mennyiség van, ami felborítja a tested normális működését, akkor nem kell hosszú távú sikereket várni!
*Elvileg mindneki csak annyi falatot eszik, mivel értelmetlen többet enni.
Igaz, hogy értelmetlen, mégsem így van. Ez kizárólag a kisgyerekeknél működik. Egészen addig, amíg meg nem tanulják, hogy
- anya akkor boldog, ha eszel még egy falatot,
- akkor nő nagyra, ha mindent megeszik,
- nincs pazarlás, ezért üres tányért kell hagyni,
- aki először megeszik mindent, az a jó kislány/kisfiú
- stb. stb.
Sajnos ez általában nagyon hamar bekövetkezik. Ezzel alapozzák meg a szülők a továbbiakat.
Később az emberek már azért esznek, mert
- boldogok,
- szomorúak,
- finom a kaja,
- ne kelljen már kidobni azt a kicsit,
- jó a társaság,
- anya (feleség) akkor boldog, ha eszel még egy tányérral,
- stb. stb.
-------------
Tehát kérdező, igen, elvileg működhetne. De nem fog, mert nem nem fogod érezni, mikor elég. Ha túl korán hagyod abba, azzal meg csak azt éred el, hogy fél óra múlva megint éhes leszel, megint eszel, és gyakorlatilag egész nap enni vagy nassolni fogsz.
Szerintem célravezetőbb lenne, ha elterveznéd, mennyi kalóriát akarsz bevinni, elosztanád 3 főétkezésre, és köztük csak nyers zöldséget vagy nem túl nagy adag gyümölcsöt (kivéve banán) ennél.
Ha van olyan, amiről nem tudsz lemondani, pl. kávé cukorral, tejjel, azt is számold bele.
Van, akinek ez beválhat, van, akinek nem.
Hedonista hozzáállásom ellenére (vagy talán épp azért, nem szeretem, ha nyomott vagyok, pláne, ha fáj a hasam a zabálástól) hajlamos vagyok annyit enni, hogy ne legyek éhes, hanem finoman, kellemesen jóllakjak, ne jobban. Sose értettem, miért kell karácsonykor hízni, az én gyomrom akkor is csak akkora volt, mint máskor.
Nos, hogy ne egyek többet, mint amennyitől elmúlik az éhségem, erre különösen figyeltem az életmódváltásomkor. Semmi eredmény, az csak akkor jött, amikor jóval kevesebb szénhidrátot kezdtem enni (ugyanabból a forrásból, csak kevesebbet). Mozogtam is olykor, bár az lehetett volna több is.
Viszont van, aki 600 kalóriánál azt állítja, nem éhes. Szóval a test éhségjelzései nem mindenkinél működnek normálisan...
S ha nem figyelsz arra, hogy mit eszel, akkor hiány léphet fel valamiből, emiatt éhes lehetsz, akár nagyobb mennyiségű evés mellett is. Úgyhogy nem érdemes a mennyiségre egyszerűsíteni a fogyást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!