Mennyiből lehet kihozni egy napi fogyókúrás kaját?
Napi 1000 forint? Huh... Oké, próbáljuk meg.
Reggelihez ha rántottát szeretnél kell a tojás. Átlagában 1-2 tojás összesen: maximum 27 forint darabja, tehát kettő közepes méretű tojások összege 54 ft. Kell hozzá olaj vagy vaj. (A vaj olcsóbb úgyhogy válasszuk azt...) A vaj 100g-os változata (tehát a nagyobb) 269 (tehát 270) forint. De, egy alkalmi sütéshez elég egy kiskanálnyi, nem az egész.+hozzá 1 szelet kenyér az már (ugye szeletenként nem lehet venni, így marad a 0,25 kg választás... A lipóti pékségben a "pro budy" féle -ma pont azt ettem- drága de megéri a kb. 250 ft.-ot. De, ugye ez 1-2 hétig is kitart ha száraz helyen tartod, szóval a kenyérből megéri a drágábbat venni). A reggeli összesen így 2 tojásos rántotta, vaj, kenyérrel együtt: 474 ft. (de ne feledd ezekből az alapanyagokból holnap is ezt készítheted. Akkor már csak a 2 tojást kell megvenni ami össz. 54 -ft.)
Az ebéd: Ide leves kell. Erre valók az instand bögrés maggi fajták... Az áruk 100-150 ft között mozog. +hozzá a főétel. Húzósabb mi? A krumpli megoldás jó lehet. (Azt mondják, hogy hizlal? Ha, sokkat eszel belőle tény, igen. De, ha bármiből sokat eszel akkor is meghizol. Ennyi. Sok kicsi sokra megy). 1kg krumpli 120 ft szóval célozd meg azt az értéket. (Amúgy egy közepes krumpli 10 dkg. Szóval ha 2db eszel meg, bőven marad amit nem valószínű, hogy megeszel, vagyis: csak 2 db vegyél). És a leves és a krumplihoz mit együk? Saláta? Oké. Legyen a sporolósabb fajta saláta...Vegyél 1db répát (50ft-100ft között mozog az értéke). Ezek után mit tegyünk? Van itton egy nagy darab 100 grammos répánk, mivel ízesítsük? Először lereszeljük mindenestül és csészébe tesszük. Rá pedig egy másik zöldséget (a hagyma az olcsó, ezért ajánlom azt, de lehet kísárletezni is... 1 db lilahagyma olcsóbbik fajta ára: 70-80 ft. Ebből a legkisebbet ved, mert elggé kevesen bírjak az erőteljes ízét) és a lilahagyma/poréhagyma+sárgarépa reszelt kombóhoz (amit csészébe rakunk), rá citromlevet csepegtetünk. (1db citrom 50-100 ft). Szóval ebédet megoldottuk. Ha, éhes vagy még maradt a reggeli kenyérből és vajból... Hasznosísd 1 szelet erejéig. Még az diétásnak számít bőven. Számolom mennyiből jöttünk eddig ki:
-2-3db krumpli (25 dkg mennyiségben, amit ha héjában főzöd meg, nem is kell hozzá más, csak némi idő amikor belerkod és kiveszed a lábasból) ez így: 50-80 legföljebb 100 ft. is lehet a minőségtől is füg (ha minőségit veszel, attól hamarabb jól laksz mert több a tápanyag ergo megéri).
-instand maggi leves úgy 100-150 ft. körül. Számodra a 120-as bele férhet még... Ez eddig: 200ft. körül van
-A salátához való: sárgarépa (kb. 60 ft), hagyma (70 ft) és citrom (az is 70ft. körül legföljebb) (+hozzá ízesíteni borssal, úgy is finom, ám!)
-reggelről megmaradt kenyér, vajjal.
Akkor az ebéd így mindennel együtt: 380-480 ft... (Mondom minőségtől füg!)
A (kb.) 420 ft.-s ebéd és a (kb.) 475 ft-os reggeli nem nagy költség. Tehát így: 895. ft költöttünk. A vacsora működhet a reggelről megmaradt (ha megmaradt) tojásból is... Ha, meg nem újat csinálhatsz (37. ft a költsége) hiszen már van alapanyag. De! De, változatos életmód, szóval a vacsi legyen joghurt, ne pedig tojás -kivéve ha nem az volt a reggeli-! A könnyű és finom joghurt például hihetetlenül olcsó (max. 70ft) és hozzá még ehetünk egy kisebb darab almát is... Az almával együtt kb. 105 ft.-ot költhettünk (ha tényleg kicsi az az alma, simán).
Így az 1000 ft. keretet felhasználtuk, úgy, hogy holnap már nem kell venni se vajat se kenyeret.
UI: Ezek, nem pontos étékek. Olyan 100-200 ft ingadozás lehetséges amennyiben mindőségit vásárolsz.
Próbáltam diétásan írni de az 1000 ft.-ból nehéz... Tényleg megpróbáltam össze állítani egy napi étrendedet, remélem segítettem, hajrá!
:-)
Oh és még valami: Alapvető testmozgást végzel ha biciklizés/sétával mész el a piacra, plusz ahol olcsóbban jutsz hozzá az áruhoz, szóval hatalmas piros pont ha ezt megteszed. Testmozgás+spórolás? Jöhet!
:-)
Nekem kijön ennyiből. Marha egyszerű,nem eszek kenyeret,joghurtot,tejet,édességet.
Amit fogyasztok : tojás,jégsali,répa,retek,paradicsom,újhagyma,uborka ezek viszonylag jó áron vannak már. Mirelit zöldségkeverék (brokkoli-karfiol) 400 ft egy csomag,és 2-3 étkezésre köretnek számomra elég. Van több féle is . Chilis bab konzerv szintén jó fehérjeforrás, ezt én kétszáz valamennyiért veszem. Húsok: karaj,tarja,sertéscomb,csirkemell,csirkecomb . Ha akciós esetleg ( bár én mindig félek ezektől-olcsó húsnak híg a leve,mint tudjuk:-s) és szépnek látod,vegyél többet,és fagyaszd le,ha van rá módod.
Igaz én mióta ezt a fajta táűplálkozást folytatom sokkal kevesebbet is eszek,nem kívánok állandóan nassolni, 2-3 étkezés elég nekem egy nap ,de akkor van,hogy bevágok 40 deka húst is egy fél fej jégsalival :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!