Lehetséges úgy lefogyni, hogy rendszeresen iszok alkoholt?
Először is szeretném leszögezni: nem jó kedvemből iszok! Akik csak dorgálnak érte, az inkább ne válaszoljon!
29 éves lány vagyok. 3 éve léptem ki egy 10 éves párkapcsolatból, a barátom megcsalt és csúnyán átvert. Én bánatomat nem csokiba és zabálásba fojtottam, hanem alkoholba. Sajnos meglett az eredménye, 11 kilót szedtem fel 3 év alatt. Már nem bírok meglenni ital nélkül, nincs olyan nap, hogy ne innék meg legalább egy üveg sört, vagy bort. Sok barátom figyelmeztett, hogy ha így folytatom, alkoholista leszek.
Az étkezésre viszont odafigyelek, nap mint nap tornászok, futok, edzőterembe is járok.
Egy barátom azt mondta, hogy addig nem fogok fogyni, amíg iszok, hiszen az alkohol hízlal és lebontja az izmokat, és hogy ne az alakom miatt aggódjak, hanem inkább az egészségem miatt. Tudom, hogy abba kell hagynom a piálást, de ez nem olyan könnyű, mint egyesek hinnék. Szeptembertől komoly állást fogok betölteni, amihez elengedhetetlen a koncentráció és a jó erőnlét, így nyáron szándékozom letenni az alkoholt.
Most az a cél, hogy nyárra leadjak 5 kg-t, és szeretném tudni, hogy van-e olyan mód, amivel fogyhatok úgy is, ha naponta megiszok pár üveg sört?
Ezelőtt 5-6 éve nekem napi szinten lement 6-7 sör (esténként), szombatonként déltől hajnali kettőig meg 14-15 de volt hogy behúztam egy ládával hozzá 2 doboz cigi és vagy 6 kávé.Aztán munkahelyet váltottam a munkából adódóan sokat vezettem nap mint nap és hét közben már semmit sem ittam, hétvégén is már csak 6-7 sör. Aztán a végén már csak egyszer kétszer egy hónapban. Jelenleg ebben a hónapban lesz 3 éve hogy nem ittam alkoholt. ' éve a paleós vagyok ahogy ráálltam 2 hónap alatt fogytam 10 kilót azóta is tartom lazán.
Szerintem paleó mellett simán belefér pár sör. Abszolút nem vagy alkoholista, igazából csak annyi hogy folyamatosan csökkentsd a mennyiséget és merülj bele valami olyanba amit szívesen csinálsz ami elveszi a figyelmed nekem ez jött be :)
Az alkohol az egy kemény drog én még most 3 év után is kísértésbe tudok esni akár ha még képen is látok egy sört :D viszont most egy pillanat alatt kiverem a fejemből és nem érdekel.Mert tudom hogy utána sz@rul fogom magam érezni és ezt nem csinálom többet.
A másik: hogyha mész a boltba, kerüld el a sört és nem feltétlenül kell a kosárba rakni :) Csak figyeld a sör útját :D a lényeg hogy ne pihentesd őket a hűtőbe, mert annak az a vége hogy benned landol és kifejti áldásos hatását :D A lényeg hogy csak lazán :)
sok sikert.!
"Már nem bírok meglenni ital nélkül, nincs olyan nap, hogy ne innék meg legalább egy üveg sört, vagy bort. Sok barátom figyelmeztett, hogy ha így folytatom, alkoholista leszek."
Nem leszel, hanem már az vagy! Először mindenképpen ezt kéne kikezelni, a súly kérdés másodlagos, az úgyis sokkal könnyebben megoldható, ha már nem iszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!