Nyersevok! Mikor valtottatok etrendet, milyen okbol mennyit fogytatok vele es mennyi ido alatt?
Egy hete csak nyers es aszalt zoldseget-gyumolcsot, zold turmixot valamint natur mogyorot-mandulat eszem. Ket okbol kezdtem neki, elso helyen a fogyas all (78 kg/165 cm/16 lany), masodikon pedig az, hogy szeretnek egeszsegesebben taplalkozni-elni. Vegyesen viselem, az etelekkel nincs bajom, csak meg mindig ugy erzem, rengeteget eszem (erzelmi evo vagyok, ezen probalok valtoztatni, de nehez), de igyekszem egy ilyen "rohamnal" a legkisebb kaloriatartalmu eteleket valasztani. Sportolni jelenleg nem sportolok, azt olvastam, az elso ket meregtelenito hetben nem kene (nem is lenne ra erom, faj a fejem, szedulok), utana napi szintu intenziv seta-kocogas kombora gondoltam.
Az lenne a kerdesem, hogy ennek fenyeben is be fog e indulni a fogyas, illetve mennyi idot josoltok, amig elerem a normalis(egeszseges) testsulyt?
Le tudnatok irni, ti mennyit es kb mit szoktatok enni, es amit mar a kerdesben is feltettem, mennyit fogytatok, mennyi ido alatt?
Koszonom!
Sosem találkoztam még az oldalon nyersevővel, de olyanról sem hallottam, aki így próbált fogyni, bár bizonyára tud hatni ilyen irányban s nem hallok én sem mindenről.
Fejfájásról s egyebekről se hallottam még nyersevés kapcsán, szerintem vagy durva lehet a váltás az előző életmódodhoz képest, vagy egyszerűen túl keveset eszel, esetleg nem megfelelő összetételben, a test bonyolult valami.
Nem akartam először beírni, de lehet, hogy egy nyersvegán konyhával enyhén szimpatizálónál jobbat nem találsz itt. De ha tévedek, annál jobb, szívesen olvasnék én is e témában (akár nyersvegán, akár tágabb nyersevés :)).
Ha a nyers ételek zöldségek-gyümölcsök elsősorban, akkor lehet fogyni és én pozitív eredményeket várnék, de ez a fogyás ahhoz is köthető hogy a nyers növényekből tápanyagokat kicsikarni tényleg egy kínszenvedés (kevésbé hasznosulnak mint a hőkezelt növényi élelmiszerek).
Én a nyers zöldség-gyümölcs-olajos mag és akár nyers hús/tojás pártján állok leginkább. (füstölt sonka, nagyon lágy tojás)
Továbbá még azért fogsz fogyni, mert az ember nem eszik nyers búzát, keményítőt. Na ez a lényeg. Sőt, nyers cukor sincs, az ipari cukor az már főtt-hőkezelt anyag, ergó nem eszed.
Így azért lehet fogyni.. jobban mint a vegáknak, mert ők mondjuk betolnak egy kis nem nyers búzalisztet nem nyers rizzsel és egy kis cukros kukorica krémmel (100% növényi) és máshol fognak tartani mint te a nyers zöldségekkel meg mogyoróval..
Szóval ez lehet elég jó út. Azt írja meg nekem valaki, a kókuszzsír az nyers-e.
"Én a nyers zöldség-gyümölcs-olajos mag és akár nyers hús/tojás pártján állok leginkább. (füstölt sonka, nagyon lágy tojás)"
Jól hangzik. Kár, hogy nem lakunk tengerparton, a friss nyers lazac és sok egyéb hal is roppant ízletes és remek állagú, füstölni se kell...
A kókuszzsírt nem tudom, de amennyiben a zsírsavainak nem árt az esetleges hőkezelés (márpedig úgy tudom, nem), akkor lehet, hogy egy toleráns nyersevőt nem zavar. Elvégre a magyar nyersvegán bloggerek elég lelkesen eszik a kesudiót is, amit csak hőkezeléssel tudnak kiszedni a tokjából vagy amije van neki. Pedig nagyon elszántak az olajos magokkal kapcsolatban, inkább áztatnak, csíráztatnak. A zöldség-gyümölcsöt értem, hogy jobbnak tartják nyersen, én is (bár úgy tudom, egyes nyersen is ehető zöldségeknek jót tesz a hőkezelés)... De a zsiradékok lehet, hogy mások. Eddig csak a 8/1/1-et követő vagy legalábbis ahhoz közel álló nyersvegánok táplálkozásáról olvastam, ők teljesen elvannak némi olajos maggal és hidegen sajtolt olajjal. Kókuszzsírra még csak szükségük sincs. Egész magas zsírbevitelig el lehet lenni anélkül, az a helyzet. Úgyhogy fel se merül a kérdés. A sima nyersevők pedig ehetnek házi tejszínt is, ha az nekik belefér... (Milyen lehet a zsírtej langyos vízzel készítve? Gondolom, működik. Egyáltalán miért forró vízzel készítjük? Tojás nélkül még meg lehet oldani, akkor zsíros olajosmagtej lesz, de finom :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!