Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szabad tejet inni fogyókúra...

Szabad tejet inni fogyókúra közben?

Figyelt kérdés
Sziasztok , 165/60 vagyok kb , és az lenne a kérdésem , hogy hátráltatja -e a fogyást ha reggel , kb 150 g zabpelyhet tejjel eszem meg? ha igen , mivel helyettesitsem a tejet?

2014. márc. 22. 11:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A paleosók kivételelével mindenki tisztában van azzal, hogy a tej nem hízlaló igazán, föként nem ilyen mennyiségben, viszont sok értékes tápanyag van benne.
2014. márc. 22. 11:32
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem azon a kis tejen fog múlni, főleg nem reggel
2014. márc. 22. 11:34
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

Mindent szabad (én azt vallom, hogy törvénytelen dolgokat is, tehát szabad ember lennél elvileg, gyakorlatban persze nem vagy az).

Viszont nem éri meg. A tej gyulladásfokozó, nagy inzulinválaszt vált ki, a zab+tej együtt nagyon jó építő étel.. a fogyás a zsírpárnák építésének ellenkezője elvileg :)

Tojástej, kókusztej.. tök jók és nincs semmi probléma velük.

Senki sem lett még cukorbeteg a kókusztól (kókusztejtől).

Sajnos tehén tejtől igen :(

2014. márc. 22. 11:34
 4/11 anonim ***** válasza:
Én a helyedben fele vízzel és fele tejjel enném a zabpelyhet és szerintem kicsit sok a 150 gramm a zabból(ez önmagában kb 550 kcal), 80-100 gramm fölé ne menj semmiképp, helyettesítsd a többit gyümölccsel.
2014. márc. 22. 13:31
 5/11 anonim ***** válasza:
Ja, és a paleos válaszadótól annyit kérdeznék csak, hogy hol olvashatok TUDOMÁNYOS statisztikákat és kimutatásokat arról, hogy bármilyen betegséget is bizonyítottan a tehéntej okozott(a laktóz intoleranciát most hanyagoljuk) és nem a mozgásszegény életmód, vagy egyéb tápanyagok bevitele?
2014. márc. 22. 13:34
 6/11 anonim ***** válasza:

Hmm nemtom, én első körben a tej terméktanács portáján néznék szét, mert hogy ők még hivatkoztak olyan tanulmányra (tanulmányokra?) amikkel a tejfogyasztás pozitív élettani hatásait akarták igazolni, de valójában pont betegségekkel nagyobb korrelációt mutatott ki a tanulmány. Tehát akár közvetlen a tejbizniszben is lehet keresni, mert ők is lőnek öngólokat, csak ugye senki sem néz jobban utána, így meg a nagyközönség számára le sem esik hogy öngól az öngól.

A másik, ami miatt a 'nem tudom'-ot is leíram. Tényleg nem tudom most hogy kik vizsgálták ezeket, én régen foglalkoztam már ezzel, azóta pedig változtak a nézeteim.

Tök jónak tartom a különböző tudományos vizsgálatokat.. csak azóta rájöttem, hogy a legjobb példák maguk a beteg emberek akik meggyógyulnak amint elhagyják a gyulladásfokozó tejtermékeket.

Nyilván az ilyen, kevésbé formális eredményekbe szeretnek belekötni viszont ezek az igazi, életszerű tapasztalatok.

2014. márc. 22. 13:41
 7/11 anonim ***** válasza:

[link]

A lényeget nem írtam!

Jaj, szerintem ne klikkesedjünk. Nincsenek 'paleósok', mind paleósok vagyunk csak vannak akik félreesznek.

2014. márc. 22. 13:49
 8/11 anonim ***** válasza:
Én nem kétlem, hogy az ipari előállítású tejben vannak a szervezetünkre káros anyagok, de ez ugyanígy benne van a nem bio termesztésű zöldségekben-gyümölcsökben, húsokban, tojásban, és még sorolhatnám. Sajnos ilyen világban élünk, de én speciel a tejet nem tudnám és nem is akarom elhagyni, mert szeretem és tartalmaz bőven az egészségünkre nézve hasznos összetevőket is és én úgy gondolom, hogy egy kiegyensúlyozott étrendben igenis van helye a tejtermékeknek is.
2014. márc. 22. 14:09
 9/11 anonim ***** válasza:

Milyen ipari előállítási tejről beszélsz?

Tehéntejről van szó, tehén tejre jellemző fehérjékről, magas Ca tartalomról.. tej.

Az hogy szerinted mi fér bele milyen kiegyensúlyozott étrendbe az magánvélemény (és semmit nem reprezentál) viszont amikor a magánvéleményed egybecseng a dietetika populáris véleményével, amit erőltetnek az emberek fejébe akkor sejtheted, hogy tévúton jársz.

2014. márc. 22. 14:37
 10/11 anonim ***** válasza:
2014. márc. 23. 02:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!