Szabad tejet inni fogyókúra közben?
Mindent szabad (én azt vallom, hogy törvénytelen dolgokat is, tehát szabad ember lennél elvileg, gyakorlatban persze nem vagy az).
Viszont nem éri meg. A tej gyulladásfokozó, nagy inzulinválaszt vált ki, a zab+tej együtt nagyon jó építő étel.. a fogyás a zsírpárnák építésének ellenkezője elvileg :)
Tojástej, kókusztej.. tök jók és nincs semmi probléma velük.
Senki sem lett még cukorbeteg a kókusztól (kókusztejtől).
Sajnos tehén tejtől igen :(
Hmm nemtom, én első körben a tej terméktanács portáján néznék szét, mert hogy ők még hivatkoztak olyan tanulmányra (tanulmányokra?) amikkel a tejfogyasztás pozitív élettani hatásait akarták igazolni, de valójában pont betegségekkel nagyobb korrelációt mutatott ki a tanulmány. Tehát akár közvetlen a tejbizniszben is lehet keresni, mert ők is lőnek öngólokat, csak ugye senki sem néz jobban utána, így meg a nagyközönség számára le sem esik hogy öngól az öngól.
A másik, ami miatt a 'nem tudom'-ot is leíram. Tényleg nem tudom most hogy kik vizsgálták ezeket, én régen foglalkoztam már ezzel, azóta pedig változtak a nézeteim.
Tök jónak tartom a különböző tudományos vizsgálatokat.. csak azóta rájöttem, hogy a legjobb példák maguk a beteg emberek akik meggyógyulnak amint elhagyják a gyulladásfokozó tejtermékeket.
Nyilván az ilyen, kevésbé formális eredményekbe szeretnek belekötni viszont ezek az igazi, életszerű tapasztalatok.
A lényeget nem írtam!
Jaj, szerintem ne klikkesedjünk. Nincsenek 'paleósok', mind paleósok vagyunk csak vannak akik félreesznek.
Milyen ipari előállítási tejről beszélsz?
Tehéntejről van szó, tehén tejre jellemző fehérjékről, magas Ca tartalomról.. tej.
Az hogy szerinted mi fér bele milyen kiegyensúlyozott étrendbe az magánvélemény (és semmit nem reprezentál) viszont amikor a magánvéleményed egybecseng a dietetika populáris véleményével, amit erőltetnek az emberek fejébe akkor sejtheted, hogy tévúton jársz.
http://www.youtube.com/watch?v=V4a4j_cPmg4
és diétában 150g zab?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!