Hogyan kell megcsinalni a zabkasat? Leirna nekem valaki?
Izlik nagyon de egyszeruen nem tudom megcsinalni olyan surure
...lehet mikrozni egyaltalan? Nekem olyan mint a tejbevalo.
Én tűzhelyen szoktam, úgy az igazi.
Egy rész zabkása, egy rész víz, egy rész tej.
Összeöntök mindent és közepes vagy egy kicsit nagyobb hőfokon folyamatosan keverem.
Azt meg látod, mikor a megfelelő neked a sűrűsége. Ha túl sűrű lett, akkor öntesz hozzá egy kis vizet és azzal kevergeted még egy kicsit.
Én úgy szoktam, hogy egy 2dl-es pohárba teszek zabot, majd belerakom egy mély tányérba(nem a levesesbe, hanem ami még mélyebb mert különben kifut. Hozzáöntök fél liter vizet és 5 percre a mikróba teszem. Addig reszelek le almát, citromlével és fahéjjal összekeverem. Eltelt az öt perc jó besűrűsödött amikor kivettem még egyszer jól átkeverem és hagyom egy picit hűlni. majd megszórom ezt is kis fahéjjal, a tetejére rá halmazom a reszelt almát ami addigra jól összeért és ha szeretném szoktam még a tetejére egy kis joghurtot vagy joghurtos túrót is tenni. Van hogy mandarin, naracs gerezdeket is teszek rá.
És így eszem meg, nagyon finom, laktató, tápláló étel reggelire.
Én kb 30 g zabpelyhet felöntök tejjel, hogy ellepje, teszek bele édesítőt, és 2 percig mikrózom(850 Watton)
Nagyon finom, ha túl sűrű, öntök még hozzá tejet a végén, ha csoki után vágyok, teszek bele kakaóport :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!