160cm,50 kg vagyok, szerintetek egy evészavaros fogyokúra után hogy tudom megtartani a súlyom, vagy 1-2 kilót leadni egészségesen?
Szia. Nekem ugyanez van. Még a súlyom és a centim is ugyan ez VOLT. Koplalás után zabáltam és zabáltam, aztán felszaladt 8 kiló nagyon kevés idő alatt. Figyelj oda, mert könnyen vissza szaladnak a leadott kilók. Hogy lehet, hogy csak öt kilót fogytál ezzel a kevés kajával??
Egyre növeld a kalória beviteledet, de ne rögtön annyit egyél amennyire szükséged van. Hús, zöldség, tk. kenyér...tehát arra is figyelj, hogy egészséges legyen. Súlytartásnál nyugodtan ehetsz tk. lisztből készült tésztát, csak mértékkel.
Figyelj, lebegjen az a szemed előtt hogy hiába koplalsz azzal csak kiéhezteted a szervezeted és ezáltal a falásrohamokból (amik ellen nem tudsz tenni) több ragad meg rajtad, mert a szervezeted sokkal jobban raktároz, ha végre ételhez jut. Tehát te azt hiszed ezzel többet fogysz, közben pedig pont hogy nem így van, ellenkezőleg. Ráadásul ártasz is a szervezetednek, mivel 1200 kalória alatt nem egészséges lenni. Főleg ha sportolsz is, akkor amellett igazán lehet normális ételekből 1200-1400 kalóriát bevinni (húsok, zöldségek, gyümölcsök).
Az 50 kg pedig teljesen normális. A 48 és 50 kg-t csak annyi választja el egymástól, hogy az ember súlya ennyit alapból ingadozik (víz, salakanyag).
Tehát súlytartáshoz, ami neked kell, sokkal jobban megfelelő egy normális étrend, mint egy ilyen zavaros, remélem érted.
Hozzátenném, hogy mivel ez egy étkezési zavar nálad, lehet hogy mindezeket te is tudod csak egyszerűen "kényszerből" nem tudsz ellene tenni. Ez esetben felkereshetnél valaki ezzel foglalkozót aki segít neked :)
Remélem segítettem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!