Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Astanga vagy Hatha jógát...

Astanga vagy Hatha jógát válasszam? Esetleg mást?

Figyelt kérdés
2014. febr. 9. 18:09
 1/8 G_Márk válasza:
Szerintem probalkozz a karateval, nekem bejott
2014. febr. 9. 18:57
 2/8 anonim ***** válasza:

Magyarországon átlagban a leggyengébben oktatott küzdősport.

Csodás választás lehet. Főleg egy nőnek, de ez már csak tipp.

Kérdező, szálkásító táplálkozás mellett mindegy, mindkét jógából az a lényeg, hogy jól képzett oktatód legyen. FOgyáshoz pedig megfelelő táplálkozásod, anélkül sajnos a jóga is kevés.

De a karate + box + judo + birkózás kombó is, mert önmagában még a sok sport sem igazán 'fogyaszt'.

2014. febr. 9. 19:05
 3/8 A kérdező kommentje:

Ok, de honnan tudjam előre, hogy jól kiképzett oktató..

Egyébként az egyiket a volt pszichológusom tartja, azért gondoltam, hogy abba a jógastúdióba megyek, mert Ő ott van, és talán így nekem is könnyebb lenne...

2014. febr. 9. 20:03
 4/8 anonim ***** válasza:

Nézz utána rendesen, beszélgess el az oktatóval.

Manapság a legfontosabb kérdés mindig az, hogy a rengeteg választási lehetőség közül kiszűrd a jót.

Kiszűrd a sok táplálkozási irányzat közül a jót.

Kiszűrd a sok sport, edzés, gyógytorna közül a jót (nem csak a jót, hanem amit tényleg hozzáértő tanít és jól, nem csak ilyen okj-s jóga oktató).

Szóval nehéz, nem is igazán tudok ehhez jó tanácsot adni.. csak annyit, hogy ne ragadj le egy helyen, hanem tényleg keress, nézz meg más órákat is. Ne csak az oktatókkal beszélj hanem mindig tanulókkal is.

Harcművészet edzésnél ez úgy van, hogy egy edzésen elmondhatják hogy versenyzésre készülnek vagy komoly, tradicionális az edzés. Beszélünk az ott tanulókkal, ők is elmondják az ott tanultakat hogyan használták, ez sok mindent elmond. Aztán kipróbáljuk, összevetjük más edzésekkel.. csak így lehet.

Nos, ilyesmi van a jógával is.

Ha egy fiatal nő tartja, akkor én már kételkednék, mert könnyen a divat jógába lehet esni.. nem tudom pontosan miről lehet felismerni egy igazán hozzáértő jóga oktatót, legegyszerűbb kifaggatni (beszélgetni vele) az hátha segít.. hol, kitől, meddig tanult. Ez valamit már elárul.. Nem mondom hogy 100%, mert pl. harcművészetekben az, hogy valaki kínában tanult kungfut még semmire sem garancia sajna.

Úgyhogy mint írtam, a helyes választás a legvitálisabb kérdés. Nem is könnyű annyira :) Azért próbálkozni kell :)

2014. febr. 9. 20:15
 5/8 A kérdező kommentje:
Na jó, majd biztos kifaggatom őt is, meg a társaimat is, amikor szociális fóbiám van. Ezt most mosolyogva írtam le, de baromira nem vicces igazából...
2014. febr. 9. 20:49
 6/8 A kérdező kommentje:
De azért köszi, hogy megpróbáltál segíteni :).
2014. febr. 9. 20:50
 7/8 anonim ***** válasza:

:)

Majd.. alakul.

2014. febr. 9. 20:52
 8/8 anonim ***** válasza:

a hatha az általános jóga,ebből jön a többi fajta ezért ez nevezhető alapnak.

az astanga haladó jóga típus azoknak akik már pár éve jógáznak és megvan az astangához az állóképességük,erejük.

2014. febr. 10. 01:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!