Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi a napi kalóriszükséglet...

Mennyi a napi kalóriszükséglete egy 18 éves fiúnak? 1200 nagyon kevés? 1500 elég?

Figyelt kérdés
2009. dec. 4. 18:28
 1/8 anonim ***** válasza:
2000-2500 kellene, bár, nézd... mihez szeretnél eleget enni? én 300 kalóriát fogyasztok egy nap, amiből 50 a szilárd étel, és még élek. tehát nem kell ilyen sok.
2009. dec. 4. 19:21
 2/8 A kérdező kommentje:
300 at? már bocsi nem akarok vitatkozni de te csak zöldséget eszel? vagy hogy csinálod?
2009. dec. 4. 20:56
 3/8 anonim ***** válasza:

19.21-eske gratulálok!!! 300 kalória? Az egy szelet kenyér és két szelet sonka... Legalább ne oszd az észt ha ennyire hülye vagy :D A kérdezőnek pedig: Milyen magas vagy, hány kiló, sportolsz-e valamit... ezek nélkül a korodból nem lehet megmondani!!!

Egy versenybringás átlagban 12000 kalóriát tol be naponta, és 60 kilós, míg vannak olyan 120 kilós tohonyák akik semmit nem mozognak, és 3000-től is híznak tovább...

A mozgás nagyon sokat számít.

Egyébként az 1500 valószínű kevés... hacsak nem vagy 50 kiló. De akkor is, mert egy férfi legyen legalább 80 :D

2009. dec. 5. 05:40
 4/8 anonim ***** válasza:

kérdező: hát úgy gy zöldpaprikát egy nap. a többi tea.

kedves támogatóm, ne kötögess ilyen szinten belém, na, hidd el, ha tehetném, ennék többet, de iszonytatóan kövér vagyok.

2009. dec. 5. 10:39
 5/8 A kérdező kommentje:
hellósztok!18éves vagyok, 173cm és 56kg.most szretenék elkezdni futni és nem vagyok valami nagy evő , és arra lennék kíváncsi hogy ha nem akarok fogyni , csak testsúlyt tartani akkor heti 4x1óra futás mellé kalóriabevitelre van szükségem naponta?
2009. dec. 5. 11:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Kedves 10.39-es, kövér is maradsz ha ennyit eszel, mert a szervezeted túlélésre játszik, és ha keveset eszel akkor lelassítja az anyagcserédet, és az izmot fogja rólad lebontani, nem a zsírt! Ugyanis koplalásra kényszeríted, és ennek ez a következménye! Ezért van ennyi kövér aki nem tud lefogyni, azt hiszik ha nem esznek az a megoldás. Napi 5-6 jóminőségű kis étkezés, az felpörgeti az anyagcserét, és fogyni is fogsz.

Kérdezőnek: 173 centivel 56 kilósan én inkább hanyagolnám a futást, és hízni próbálnék, de a te dolgod.

Így amit elmondtál szintentartáshoz kb. 2500 kalória kell neked naponta.

2009. dec. 5. 17:27
 7/8 anonim válasza:

Egyetértek a "kötöszködővel"! :)

Te sajna sejt szinten NAGYON alultáplát vagy! Napjában többször kellene kevesebb mennyiséget enned. Még ha fogyózól is, akkor sem lenne szadab napi 900-1000 Kcal alá menned!!!! Természetesen ez csak egy kb mérték, mert pontosat csak állapotfelmérés után tudnék mondani. Nagyon megviselhet majd, és legyengülhetsz ergo minden nem kívánatos nyavaját elkaphatsz! Vigyázz magadra!

(egy független táplálkozási tanácsadó)

2009. dec. 10. 13:20
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat/tanácsokat:)
2009. dec. 13. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!