Az ilyen szárított gyümölcsök (banán, narancs) cukrozottak?
Az aszalt gyümölcs is marhára édes. A Fru édesítő ereje ~1,4-szerese körülbelül a szőlőcukorénak, a gyümölcsökben elég sok fruktóz van. Ez aszalással betöményítve nagyon erős édes ízt okoz. Sokan aszalt gyümölccsel (pl. datolyából készült pasztával vagy mazsolával) édesítenek.
És felmerül még egy kérdés. Ha egy magas cukortartalmú természetes alapanyagot, jelen esetben az aszalt gyümölcsöt kicsit még megcukroznak, az változtat a minőségén? Mondjuk +10% cukortól kevésbé lesz fogyókúrás, mint egyébként?
Nem feltétlen számít már ennyi.
A cukor tartósít, a gyártónak meg az az érdeke, hogy a terméke elálljon. Ebbből le lehet vonni a konzekvenciát.
Uccsó, azért baromira nem mindegy, hogy gyümölcscukorból, vagy finomított kristálycukorból viszed-e be azt a mennyiséget. Hallottál már a fehér mérgekről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!