Nálatok mit jelent a sokszor kicsi?
Aki nem eszik sem szénhidrátot, sem zsírt, az mit eszik?
Csak zöldséget (lassú ch-t?)
A kefir, mint minden tejtermék abszolút előnytelenül hat az emésztésre, tehát senki sem eszi amiatt. :)
"Aki nem eszik sem szénhidrátot, sem zsírt, az mit eszik?"
Ezen néha én is csodálkozom, de kiszámoltam, nagyon kevés kalóriánál (ami sokaknál a fogyókúrás szint, ilyen 1200 kcal körül) meg lehet tenni, hogy a fehérje legyen az uralkodó, de még ne legyen feleslegesen sok.
Aki nem lakik jól ennyitől vagy meg se tudja közelíteni a napi 2g/ttkg fehérjebevitelt, illetve nagyon leviszi a szénhidrátbevitelt, annak már muszáj emelnie a zsírt, különben nem jut elég energiához. Vagy feladni a durva szénhidrátcsökkentést.
A fentiekből enyhén következik, hogy én nem tudok válaszolni a kérdésre, fogalmam sincs, hogyan lehet keveset enni és jóllakni vele. Én direkt próbálok napi kevésszer enni, különben folyton 3000 kalória fölött lennék és amúgyis folyton ennék, főznék, rámenne a napom.
S ha igazán jóllakom, akkor lehet, hogy 6 órán át meg sem éhezem... Bár ez nem gyakori.
Korábban napi 5-ször ettem, de akkor sem kicsit, az nekem nem megy. Egy sima rántottát nem tudok 250 kalória alatt kihozni úgy, hogy az jó legyen (egy tojásból értem), s azzal csak reggel lakom jól, de akkor a semmivel is.
Milyen ételek? Változó, nyilván. Hol csokikrém, hol tojás, hol zöldség, hol magkenyér, hol diós vaj :D Ami éppen alkalmasnak tűnik. Ezeket mind lehet kevés kalóriás adagban enni, legfeljebb egyesek térfogata apró lesz. Ami néha zavar, de erre van a saláta sült hagymával vagy a szójaszószos nyers zöldség lenmaggal szórva... Az kevés kalória, ahhoz képest van térfogata és igen finom. De sokszor jó egy sima tükörtojás nyers zöldségekkel is, ahhoz zsiradék se igen kell.
Az a gond, hogy a túl sok húsevés meg senkinek sem tesz jót. Hús nélkül meg magasan tartani a fehérjebevitelt.. egyszerűen értelmetlen.
Én eszem húst, de nyilván nem azzal lakom jól, hanem zöldségekkel (most rizzsel is, de hát ez a magam keresztje, nyilván nincsenek fogyókúrás törekvéseim). De hogy a fehérje legyen túlsúlyban egy étrendben.. a fehérjét képes a szervezet cukorrá alakítani majd raktározni, egyébként. Nem ez a jellemző, persze fogyáshoz jó irány a hús-fehérjeevés is, egyszerű és hatékony, de azért tartani egy alacsony kalóriás étrendet hogy azt nagyjából fehérjéből lehessen bevinni.. azért ez is el van szállva már. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!