Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szojaval kapcsolatba?

Szojaval kapcsolatba?

Figyelt kérdés
Már régota életodot válltottam, de most eloszor készitettem szojabol fasírtokat...viszont míg foztem teljesen rosszul voltam az illatatol.és valahogy az íze se jon be nekem..de lehet az már azért mer elment a kedvem tole míg foztem..más is van ezzel igy? vagy rosszul készitettem?
2013. dec. 2. 12:02
 1/9 anonim ***** válasza:
64%

Nem sikerült az életmódváltás (vagy hát mihez képest) ha szójából készítesz fasírtot.

A szója az a takarmánynövény, ami az állatok takarmányozására sem jó, csak éppen olcsó.

2013. dec. 2. 12:34
 2/9 anonim ***** válasza:
48%
Jaaaaaaj, csak szóját ne! Mi mindent kerülünk amiben szója van, sajnos elég sok termékben. Inkább mellőzd, úgy élsz egészségesebb életet.
2013. dec. 2. 13:23
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
A szója bizonyítottan károsan hat a pajzsmirigyre, növeli a vérzések (pl. agy) esélyét, káros a szívre, befolyásolja a hormonokat (egy tenyésztő szójával akarta etetni a papagájait, az állatok kétszer gyorsabban érték el az ivarérett kort, viszont meddők lettek).
2013. dec. 2. 14:06
 4/9 anonim ***** válasza:
42%
A szója tényleg nem szerencsés táplálék.Először is: ahogy megterem,úgy fogyaszthatatlan,ezért fermentálják-bizonyos baktériumokkal előemésztetik,hogy számunkra hasznosítható legyen. Ha pedig sikerült megennünk az íze és a borzalmas illata ellenére, akkor tudnunk kell,hogy mint fitohormon, befolyással bír (negatív értelemben) a férfi nemzőképességre,mivel nagy mennyiségű növényi ösztrogént tartalmaz.Ez a konkrét"mellék"hatása már éppen elég ahhoz, hogy ne is akarjunk egyéb más tulajdonságáról is tudni. Válságélelmiszer.Csak és kizárólag arra jó,hogy az éhinséget katasztrófahelyzetben meg lehessen előzni olcsó nagymennyiségű fogyasztható élelmiszerrel.
2013. dec. 2. 14:42
 5/9 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, az erjesztett szójaételekkel nincs különösebb gond, csak a többivel.

Kérdező, megértelek, hogy nem szereted az ízét, ami szerintem nem is nagyon van neki. Sosem értettem a szója körüli felhajtást, én párszor kóstoltam s csak a szójaszósz és a miszó maradt meg nálam, ezek is minimális mennyiségben. Annyi értelmes és finom alapanyag van, miért ennék pont szóját? :) Ha fasírtot akarok csinálni, akkor tojást, zöldséget, kis lenmagot és diót használok (ha a nyersvegán verziót készítem el, akkor pedig a tojás is kimarad és még mindig igen ízletes lesz).

2013. dec. 2. 15:56
 6/9 A kérdező kommentje:
hat mi kaptunk 3csomag ilyen szoja granulatumot es a neten joforman csak asirtra talaltam receptet, gondoltam elkeszitem de mar az illata elviselhetetlen volt szamomra, aztan agyonfuszereztem pláne fokhagymaztam hogy nelehessen erezni az izet...aztan elviselheto lett, de egy darab eleg volt belle egy életre szerintem nekem..de akkor mások miert vannak oda erte? ha kellemetlen illata van es még ha nemis egeszseges?
2013. dec. 2. 23:25
 7/9 anonim ***** válasza:

1. el lehet készíteni finoman a szóját

2. lehet nem ezt a port.. attól még a szója növény lehet finom. minden lehet finom, a modern élelmiszeriparban a moslék is, de igazából a szóját Kínában hagyományosan elég finoman tudják elkészíteni. A szója nem rossz ízű növénye.

3. ne legyünk együgyűek, bár elnézést. Az, hogy mi egészséges, az egy dolog. A betegségben, és az olcsó előállítású szemét forgalmazásában milliós, milliárdos (dolláros) haszon van. Tehát a szója, és minden más, bármi egészséges lesz, rengeteg kutatás alapján a szója egészséges. Most tök mindegy, hogy ezeket a kutatásokat a szójaipar pénzelte, így működik a világ.

A búza is francos egy káros növény, pár évtized alatt rendesen megtépázza a legtöbb embert a fogyasztása, mégis mindenki eszi, szereti (no azért nem mindenki).

Senkit sem érdekel az egészség kérdése, akit igen azok meg általában úgy sem tudnak jól dönteni, hogy akkor mi egészséges, mi nem. És van egy kis embercsoport, aki szerencsésen eltalálja, hogy miket is kellene enni. Vagy mégsem? No jó, azért akik meggyógyulnak a cukorbetegségből, meg gyulladásos krónikus betegségekből, ők tűrhetően csinálnak valamit, mondjuk ki. De nem egyszerű a téma.

2013. dec. 2. 23:37
 8/9 anonim ***** válasza:
bocs az offért, de igen,nagyon fopntos volna végre kimondani,hogy a legkárosabb élelmiszerek egyike a búza,okolható szinte az összes népbetegségért.De olcsó,és az emberek ezt eszik,mert mégsem lehet lazaccal jóllakni,főként nem a széles néptömegeknek.
2013. dec. 3. 14:55
 9/9 anonim ***** válasza:
Azért nagyon káros, mert senki sem tekinti károsnak, és hosszú időn át, nagy mennyiségben eszik (holott nekem van összehasonlítási alapom milyen amikor nem eszi az ember, és ehhez képest már kis mennyiségben sem túl, igazából).
2013. dec. 3. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!