Szojaval kapcsolatba?
Nem sikerült az életmódváltás (vagy hát mihez képest) ha szójából készítesz fasírtot.
A szója az a takarmánynövény, ami az állatok takarmányozására sem jó, csak éppen olcsó.
Úgy tudom, az erjesztett szójaételekkel nincs különösebb gond, csak a többivel.
Kérdező, megértelek, hogy nem szereted az ízét, ami szerintem nem is nagyon van neki. Sosem értettem a szója körüli felhajtást, én párszor kóstoltam s csak a szójaszósz és a miszó maradt meg nálam, ezek is minimális mennyiségben. Annyi értelmes és finom alapanyag van, miért ennék pont szóját? :) Ha fasírtot akarok csinálni, akkor tojást, zöldséget, kis lenmagot és diót használok (ha a nyersvegán verziót készítem el, akkor pedig a tojás is kimarad és még mindig igen ízletes lesz).
1. el lehet készíteni finoman a szóját
2. lehet nem ezt a port.. attól még a szója növény lehet finom. minden lehet finom, a modern élelmiszeriparban a moslék is, de igazából a szóját Kínában hagyományosan elég finoman tudják elkészíteni. A szója nem rossz ízű növénye.
3. ne legyünk együgyűek, bár elnézést. Az, hogy mi egészséges, az egy dolog. A betegségben, és az olcsó előállítású szemét forgalmazásában milliós, milliárdos (dolláros) haszon van. Tehát a szója, és minden más, bármi egészséges lesz, rengeteg kutatás alapján a szója egészséges. Most tök mindegy, hogy ezeket a kutatásokat a szójaipar pénzelte, így működik a világ.
A búza is francos egy káros növény, pár évtized alatt rendesen megtépázza a legtöbb embert a fogyasztása, mégis mindenki eszi, szereti (no azért nem mindenki).
Senkit sem érdekel az egészség kérdése, akit igen azok meg általában úgy sem tudnak jól dönteni, hogy akkor mi egészséges, mi nem. És van egy kis embercsoport, aki szerencsésen eltalálja, hogy miket is kellene enni. Vagy mégsem? No jó, azért akik meggyógyulnak a cukorbetegségből, meg gyulladásos krónikus betegségekből, ők tűrhetően csinálnak valamit, mondjuk ki. De nem egyszerű a téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!