Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Semmiképpen se fogyaszthatom...

Semmiképpen se fogyaszthatom ezeket ha fogyókúrázok?

Figyelt kérdés

sajt

tej

fehér kenyér

vaj

Az a problémám, hogy kedvenc ételeimről van szó, de mivel sokan ellene voltak, ezért elbizonytalanodtam.

Ha nélkülöznöm kell, megteszem.

15/L

2013. nov. 13. 19:33
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem vagyok szakértő de 30 kiló mínusszal a hátam mögött annyit mondhatok, hogy tapasztalt igen. :)

Szerintem a sajt, a sovány tej és a vaj fogyasztható diéta alatt, persze korlátolt mennyiségben. A fehér kenyeret ajánlatos elhagyni vagy csak hetente 1-2szer fogyasztani.

A mértéktartás a lényeg.

2013. nov. 13. 20:00
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ :))

Igyekszem majd hanyagolni. Nem, ez rossz szó... el fogom hanyagolni :D

Viszont nem tudom mit vigyek az iskolába.

5x étkezem egy nap, így a tízórai és az ebéd hétköznap az iskolában van. Nem vagyok menzás. Salátát csak nem vihetek be :(

2013. nov. 13. 20:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Én vittem a suliba salátát is, meg párolt zöldséget. Baromira nem érdekelt mások véleménye. Én le akartam fogyni és csak ez számított.
2013. nov. 13. 20:46
 4/9 anonim ***** válasza:

tápika úgyis megmagyarázza majd, hogy a tejet, sajtot mér ne...

Fehér kenyeret ne egyél!! Teljes kiőrlésű kenyeret ehetsz helyette!

Zöldség, hús?

2013. nov. 13. 21:32
 5/9 anonim ***** válasza:
46%

Én rám utaltak, mint tápika.

Én így válaszolnék:

Mindent ehetsz, de..

Bár sokféleképpen lehet fogyni, így látszólag sok jó út létezik. Ez így igaz is.

Viszont a fogyásnak van minősége és hosszútávú hatása, például hogy visszahízol-e.

Ezért szerintem nem ajánlható a sok lehetséges módszer közül bármi, hiszen értelmetlen dolog úgy lefogyni, hogy aztán rövid időn belül ugyan úgy visszahízzon az ember. Értelmetlen úgy lefogyni, hogy közben legyengüljön, megbetegedjen az ember. Hogy akár komolyan megbetegedjen az ember, ha továbbra is tartja a fogyást eredményező életmódot..

Szóval nem minden eszközt tartok életszerűnek. Ahogyan azt sem, hogy vágja le a lábát az aki fogyni akar.. hiába mutat kevesebbet a mérleg, bennem fel sem merül, hogy valaki ilyen eredményekre vágyik.

Gondoljuk át előbb, hogy pontosan mire is vágyik egy úgynevezett 'fogyókúrázó'. Első sorban az egészsége vagy az alakja miatt hájtömegtől szeretne megszabadulni.

A testen felhalmozódó háj okai mik? Egészségügyi problémák, illetve az ezeket kiváltó anyagok (nem csak kaják, lehetnek gyógyszerek is.. lehet szerepe a stressznek is.. sok tényező van).

Mivel szoktunk foglalkozni ezek közül? Teljesen eredményes, ha az étkezést vesszük górcső alá, tehát étkezési tanácsokat szoktunk írni mert ezek alapján lehet fogyni, egészségesen és tartósan (vagy kevésbé egészségesen és tartósan..)

Illetve van, hogy szóba hozzuk a rendszeres testedzést, de arról megint nagyon sokat lehetne írni, én gyakran rövidre zárom mindkét kérdést (ettől még a legfontosabb dolgokat leírom), a hangsúly azonban a táplálkozáson van.

Tehát a táplálkozásnak van a legnagyobb szerepe a elhízással járó kóros állapot elkerülésében (ez az állapot igazából hormonális zavar).

Létezik sok 'módszer', ami akut módon kezeli az elhízást, de ezek nem mint hormonális probléma állnak hozzá, vagy hosszú távon nem működnek, esetleg mivel nem egészség-centrikusak így sok a hátrányuk, ezért pedig nem tarthatók életvitelszerűen - vagy idővel újabb betegségekhez, újra elhízáshoz vezetnek, tehát csak ideig-óráig működnek.

Mit jelent, hogy ideig-óráig. Azt jelenti, hogy rengeteg körülménytől függően, de idővel ahogyan változik, és gyengül a testünk a nem hatékony 'fogyós' módszerek mivel nem segítenek megőrizni az egészséget és az endokrin rendszerünk (hormonrendszer) megfelelő működését, így az általam sem preferált rendszerek csődöt mondanak ahogyan öregszel. 15 évesen még könnyű módszereket találnod, mert fiatal és erős vagy. De ez egyrészt nem tart örökké, másrészt lehet már most sem igaz. Vannak elhízott 10 évesek is, cukorbeteg 2 évesek, elhízott 20-30 évesek, tehát hogy kinek meddig marad ellenálló és erős a szervezete, egy nehezen megjósolható dolog.. nem érdemes arra játszani, hogy még bejönnek a kamu módszerek is, könnyen fogyok mert fiatal vagyok. Ennyi erővel jól is lehet enni.

Tehát lehet direkt jól enni, hogy mi a jó azt megtudhatjuk az élelmiszerek vizsgálatából.

A sajt és a tej azért nem jók, mert a tej szerepe az, hogy magas inzulinszintet hozzon létre. Igen, ilyenkor tud növekedni, fejlődni a csecsemő korban lévő emlős, izmosodni a kifejlett emlős DE HÍZNI IS. Tehát növekedni. Egy naaagyon nagy emberekből álló társadalomban, mint amilyen a magyar ilyen hatású táplálékra konkrétan nincsen szükség. Senkinek sem kell már nagyobbra nőnie, kivéve az újszülötteket. Ezek voltak a tejtermékek, arra is ki lehet térni hogy milyen kapcsolatban vannak krónikus autoimmun/gyulladásos betegségekkel, csak az már nem igazán fogyás téma.

Jönnek a gabonák és a finomított szénhidrátok.

Nagy inzulinválaszt okoznak, a fehér kenyér is, a barna kenyér is, a szürke kenyér is, a rozskenyér is. A magas inzulinszint anabolikus hatású, zsír raktározódik leáll a zsírégetés tüdü tüdü a tejnél utaltam erre, növekedéshez vezető folyamat. Nekünk nem kell már, nagyok vagyunk, mi csak hízunk tőle, gyulladásos folyamatokat okoz, elősegíti az öregedést, csak testépítőknek előnyös akik izmosodni akarnak, tehát növekedni. Ők utána tudják hogyan kell lefogyni a feljött úszógumit, vagy izomvédő (háj)réteget.

A vaj a tejzsír, érdekes de ez nem rossz. A benne maradó tejcukor és tejfehérjék miatt nem tökéletes étel, de a tejfehérjék jelenlétét nagyságrendileg lehet csökkenteni a vaj tisztításával, a tejcukor meg olyan kis mennyiségben van jelen, hogy betegséget nem okoz. Természetesen a tejcukor hatása nem mint túl sok cukor jelentős, akik ezzel érvelnek azok elsiklanak bizonyos lényeg felett, apróságból pedig elefánt méretű problémát csinálnak.

Aki mindezt elolvasta, annak külön tiszteletemet fejezem ki. Ezen tiszteletből kifolyólag nagyon komoly tartalmúnak és félhivatalos hangneműnek készítettem az írást, nem ezt a stílust, komolyságot szoktuk meg a fórumon, még az én 'tollamból' sem, de gondoltam egyszer legyen rendszerezve ez a néhány kérdés.

A feszegetett téma egyébként a hagyományos táplálkozástudomány-dietetika valamint a nyugati orvostudomány populáris irányzatának kritikája is egyben, hiszen egészen más meglátásba helyezi a kérdéses élelmiszereket és számos (ezekkel összefüggésbe hozott) betegséget.

Az általam írt a nézetet/magyarázatokat szokták ma paleo elveknek is hívni, de nem árt tudni hogy ezek a magyarázatok kutatásokon alapulnak, rengeteg vizsgálat és emberek sokaságának tapasztalatai alapján bizonyulnak igaznak és ami a legfontosabb, hogy hasznosnak.

Hiszen mit ér a tudomány, ha a segítségével én nem tudok lefogyni, vagy beteg maradok. Ebben segítenek az általam leírt eredmények, ezek alapján számos probléma megoldható.

Természetesen léteznek már ezen elvek, eredmények alapján megalkotott életmód/táplálkozásmód ami gyakorlatias, egyszerű és ízletes, ezt pedig ma úgy ismerjük mint 'pleo táplálkozás' vagy paleolit életmód, ez egy egyszerű elnevezés, hogy tudjuk nem a gabonaevést ajánló életmód tanácsokról beszélünk..

2013. nov. 13. 22:01
 6/9 anonim ***** válasza:
Igazából mindenből lehet enni, de mindig azok legyenek (nagy) túlsúlyban, amik nem agyonfinomított élelmiszerek (kenyér virsrli, puding), hanem látszik is, hogy mi akar az lenni (zöldségek, gyümölcsök, rizs, krumpli, csirkecomb, stb).
2013. nov. 13. 22:16
 7/9 anonim ***** válasza:

Tápi!

Le a kalappal előtted. Most egy igazán hozzá értő, tapasztalt embernek látszol a fogyókúrák terén, aki udvarias és kicsit sem erőszakos. :) Na, ha korábban is így írtál volna, tuti megfontolom a tanácsaidat! Tök jó lenne, ha ilyen maradnál. Respect!

2013. nov. 14. 00:18
 8/9 anonim ***** válasza:

Neked respect, hogy elolvastad.

Ha tudom, hogy csak ennyin múlik..

"Egyszer egy skorpió érkezett a folyóhoz. Mivel nem tudott úszni, megkérdezte a rókát, nem vinné-e át a túlsó partra. A róka nem vállalta, azzal indokolva:

- A folyó közepén megszúrsz, és meghalok.

A skorpió erre azt válaszolta:

- Ha te elmerülsz, én is megfulladok, több eszem van annál, minthogy megszúrjalak.

A rókát ez meggyőzte, és elindult úszva a skorpióval a folyóba. Ahogy a közepére értek, a skorpió megszúrta a rókát. A róka haldokolva megkérdezte:

- Mégis miért tetted? Most mindketten meghalunk!

- Mert én ilyen vagyok ilyen az én természetem."

..akkor is valójában.. van egy természetem, amit nem tagadhatok meg :)

Tápi.

2013. nov. 14. 09:16
 9/9 A kérdező kommentje:
Tápi! Nagyon szépen köszönöm, hogy ezeket leírtad :) Így biztosabban fogok tudni hozzáállni ahhoz, hogy mit eszek s mit nem. Igaz, nehéz lesz, de munka nélkül nincs meg az eredmény :D Igyekszem észben tartani és remélhetőleg sikeresen változtatok az életmódomon. Még egyszer köszi :)
2013. nov. 14. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!