78 kiló vagyok és nagyon sürgősen kb november végére le kéne fogynom 65 kilóra! Milyen fogyókúrát ajánlanátok ez ügyben?
Menj vissza az időben és kezd el három-négy hónappal ezelőtt! Az eszem megáll, hogy mindenki 10-20 kilókat akar leadni néhány hét alatt, aztán meg kétségbe vannak esve, hogy nem sikerül, és folytatják még több zabálással utána, mert már úgyis mindegy...
Tapasztalatom alapján a heti fél kilós fogyás az, ami kényelmesen teljesíthető, nem kell hozzá koplalni, elég hozzá 3-4 alkalomnyi sport. Ergo 7-8 hét alatt le lehet adni 3-4 kilót. Többet maximum akkor, ha kemény diétán vagy és nagy sokat sportolsz mellé (vagy nagy súlyfelesleged van, de ugye ez rád nem érvényes).
Zárd ki az étkezésedből a gyorsan felszívódó szénhidrátokat, mint a cukor, édességek, chipsek, kekszek, finomított lisztből készült pékáruk, tészták, cukros üdítők. Vedd vissza az alábbi szénhidrátok fogyasztását: teljes kiőrlésű lisztből készült termékek, rizs, kukorica, burgonya. Egyél a lehető legtöbb zöldséget, a gyümölcsökkel viszont óvatosan, nem lehet korlátlanul enni őket, de napi 1-2 darab, mint mondjuk tízórai-uzsonna beleférhet. Próbáld a lehető legjobban növelni a fehérje fogyasztásod, hogy a fogyás ne az izmaidból történjen, hanem zsírból. Fogyassz esszenciális zsírsavakat, telítetlen zsírokat is, ezek ugyanúgy alapvető lételemei a testünknek.
És mozogj! Heti 3-4szer, aerob-kardió és súlyzós edzéseket vegyesen.
Hát sok sikert. Én 75-ről 64-re szeretnék lefogyni decemberig, de még rendszeres mozgás és diéta mellett is elég képtelennek tűnik a dolog, pedig 2 hét alatt már több mint 3 kg-t fogytam.
Bár én szeretném egészségesen és tartósan csinálni, mert eddigi tapasztalataim alapján ha gyorsan fogyok és összecsoffadok meg erőtlen leszek, az legalább annyira nem szép látvány, mint az a pár kg plusz amiért ezt tettem.
Miért olyan sürgős ez, ha megkérdezhetem?
Nekem önmagam miatt fontos, hogy végre lefogyjak, de a határidő egy osztálytalálkozó miatt van. Bár nem dől össze a világ ha addig nem fogyok le, utána is folytatni fogom a fogyózást.
szia,
nem tudom hallottál-e már a rizs diétáról állítólag nagyon hatékony keress rá googleba.
vagy pedig van a 90 napos diéta most azt űzik nagyon sokan. bár ahhoz ugye kevés nap áll rendelkezésedre.
mozogj sokat és figyelj oda mikor mit mennyit eszel az is segít szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!