Miért adtok ilyen tanácsokat?
Ezen a fórumon már annyiszor le lett írva hogy a tej miért nem jó, én annyi tucatszor vívtam már hosszú vitákat értelmes és kevésbé értelmes emberekkel erről a témáról, hogy most kérlek szépen, ha érdekel hogy mit eszel akkor tedd a következőket:
- keress rá a tej szóra fogyókúra rovatban
- olvass utána a tejnek, a tej hatásainak az interneten
- gondolkodj el azon, hogy mi a tej, és hogy mennyire természetes táplálék, gondolkodj elvi dolgokon is.
Ebből a cikkből csak a fehérjés rész az igaz. A zsír meg ásvány, vitamintartalom amiket kritizál hülyeség. Nem egy szakcikket találtál.
Sajnos elég rosszul reagáljuk le a tejfehérjét, autoimmun betegségeket okoz.. gyulladásokat. Ez nem jó, az emberek többsége ilyen betegségektől szenved, ezért alakulhatnak ki krónikus betegségek.
A másik, írtam hogy gondolkodj mi a tej.
Egy funkcionális táplálék egy növendék emlősnek. Nekünk túl sok növekedést okoz.. miért hizlal? Mert az a tej dolga hogy fejlődést, növekedést segítsen, ehhez tartalmaz anyagokat.
"akkor mondjátok már neki könyörgöm, hogy hetente egy sor csoki... :D"
Én mondom, csak a legtöbben nem akarják a napi energiafogyasztásukat kiszámolni, mert lusták kaját méricskélni, pedig egy idő után lehet szemre mérni, ha van benne gyakorlatod, az a 100-200 kcal ide vagy oda nem számít. Ezért egyszerűbb nekik az, hogy az összes szénhidrátot kiveszik az étrendjükből, ami a közérzetükre rossz hatással van, és emiatt sokan abbahagyják a diétát. Vannak emberek, akik meg vannak győződve arról, hogy a glutén, laktóz és egyáltalán a szénhidrátok ördögtől valóak (ezt általában hibásan konstruált tanulmányokra alapozzák), velük nem lehet mit kezdeni. Egész addig, amíg egy változatos, ásványanyagokban, vitaminokban és rostban gazdag étrendet követsz, ami mérsékelten zsíros (nem túl zsírszegény), többféle esszenciális zsírt tartalmaz és fehérjében gazdag, addig a napi bevitt kcalok csökkentésével fogyhatsz, és egészséges is leszel. Ha az étrended sültkrumpliból és zsírszalonnából áll, akkor nyilván át kell állnod más kajákra, mert másképp nagyon hamar túllősz a napi zsírszükségleteiden, és sem a vitaminokat, sem a rostokat nem kapja meg a szervezeted.
Lusták a napi energiafelhasználásukat kiszámolni?
Miért, ha valaki nem lusta akkor már tud számolni a különböző ételek (tápanyagok) különböző hatásaival? Amik kihatnak az anyagcserére is? Mégis hogy lehetne ilyen változókkal számolni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!