1400 kcal sok egy napra, ha 50-51 kg vagyok és 15 éves? Természetesen csak egészséges kajákból áll össze!
és ha sportol???vagy 150cm, és 35kg??
ez sok mindentől függ,nem lehet kijelenteni,hogy ennyitől fogysz,annyitól meg hízol.fizikai aktivitás,anyagcsere,nem,magasság,súly...
hüly*eséget írt, az első válaszoló, ne higyj neki, disznóra akar felhízlalni.
Nos, hogy mennyi az ideális kalória-szükségleted, az függ:
- a magasságodtól
-a súlyodtól
-a napi fizikai aktivitástól.
Tehát ha te 51 kiló vagy (én is ennyi vagyok!!!) és nem végzel aktív munkát, illetve nem sportolsz, és 155-167 cm körüli vagy, akkor a napi ideális kalóriamennyiséged: 1400-1500 kalória!!!!
De ha sportolsz, akkor lehet 1500-1700 kalória.
Ennél többet nem kell fogyasztani, mert kicsi a súlyod, gondolom, nem fogyni akarsz és nem is hízni.
Ha a súlyodat akarod megtartani, akkor egészséges táplálkozás és napi 1400-1600 kalória!
Hajrá:-)
Ha sportolsz lehet 1500-1700kalória is. Azért megnézném ennyiből hogyan tekersz le napi 100-150km-t vagy futsz 20at. Én 72kgosan ha sportolok aznap valami komolyabbat van, hogy 5-7000kalória fogy el.
Az meg hogy 2000kalóriától kipukkadsz megint hülyeség.. Ha zöldségekből akarod kinyerni azt a 2000 kalóriát, akkor megértem, de ha eszel valami szénhidrátdúsat, esetleg zsírosat akkor elég hamar megvan az a 2000.
Egyébként 1400kalória olyan sok egy napra. Ha ennyiből jól érzed magad, nem vagy levert, fáradt, akkor valószínű ennyi elég is.
Ha így táplálkozol, akkor elismerésem, és ha az 1400 kalória "egészséges" dolgokból áll össze, akkor meg nem sok.(Mint azt a tömeged is mutatja.)
Én 161 cm vagyok, és 51 kiló, és 25 elmúltam. 1450 kalória felett már rakódik a zsír. Sztem 2200 kalóriánál havi egy kiló súlygyarapodást lehet elérni!
De ez az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!